Μιχάλης Κατρίνης: «Άτολμο και διεκπεραιωτικό το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τη φαρμακευτική κάνναβη»

Κατά την τοποθέτησή του στην επεξεργασία του νέου σχεδίου νόμου για την παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, ο Ειδικός Αγορητής του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης δεν παρέλειψε να επισημάνει τα πολλαπλά θεραπευτικά οφέλη της φαρμακευτικής κάνναβης για πλήθος συμπολιτών μας με χρόνιες επώδυνες παθήσεις και σύνδρομα.

Ωστόσο, αναφορικά με τις επιμέρους διατάξεις του νομοσχεδίου εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο επιτυγχάνεται η απλοποίηση του πλαισίου αδειοδοτήσεων ώστε να υπάρξει ουσιαστική υποβοήθηση των ασθενών αλλά και αξιοποίηση των μεγάλων, όπως δείχνουν τα στοιχεία άλλων χωρών με ήδη εξελιγμένο πλαίσιο, οικονομικών οφελών.

Ο Κος Κατρίνης άσκησε έντονη κριτική στην υποκριτική στάση της Κυβέρνησης της ΝΔ η οποία το 2018 στη συζήτηση του αντίστοιχου νομικού πλαισίου που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε την όλη διαδικασία, όχι μόνο καταψηφίζοντας τον νόμο αλλά και εκτοξεύοντας εκφράσεις ακραίου συντηρητισμού και οπισθοδρομικότητας. Σήμερα όμως αλλάζει πρόσωπο θέλοντας να επιδείξει επίπλαστο θα λέγαμε προοδευτισμό, βλέποντας μάλλον πόσα κέρδη σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο είχαν άλλες χώρες που έχουν προχωρήσει ήδη στη θέσπιση συμπαγούς θεσμικού πλαισίου.

Ο κος Κατρίνης τέλος υπογράμμισε: «Το Κίνημα Αλλαγής, όπως έπραξε και το 2018 επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας την υπεύθυνη στάση του απέναντι σε θέματα που πρωτίστως έχουν χαρακτήρα κοινωνικής ωφέλειας, στηρίζει κάθε νομοθετική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι ακριβώς θα πράξει και με το εν λόγω νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη. Δε θα ανεχτεί όμως την πολιτική ασυνέπεια και την υποκρισία της Κυβέρνησης που, με τη σημαία της ανάπτυξης, αντί πραγματικά να εισάγει ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των διαδικασιών, εισάγει ρυθμίσεις που όχι μόνο συντηρούν το ίδιο θολό πλαίσιο αλλά το περιπλέκουν και ακόμα περισσότερο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ