Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητρώο Στελεχών ΝΔ: Η “πισίνα” των απευθείας αναθέσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη;

Published

on

Mε αφορμή την πρόσφατη αποκάλυψη για μια ακόμα νέα απευθείας ανάθεση έργου απο το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στο στέλεχος της ΝΔ, Κας Στέλλας Αυγερίκου, υπενθυμίζουμε τα 35 στελέχη που προστέθηκαν απο τον Κ.Μητσοτάκη στο σχετικό μητρώο της ΝΔ:

Πρόκειται για μια ακόμη «φουρνιά» με καταξιωμένους επαγγελματίες και επιστήμονες που δεν είχαν ασχοληθεί έως τώρα με την ενεργό πολιτική και οι οποίοι, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη, υπέβαλαν αίτηση ενδιαφέροντος και, αφού αξιολογήθηκαν, εντάχθηκαν στο Μητρώο Στελεχών, όπως συνέβη νωρίτερα και με δεκάδες άλλους.

Μέχρι στιγμής έχουν αξιολογηθεί περισσότερα από 1.500 στελέχη. Οι επιτελείς της Πειραιώς υποστηρίζουν ότι η διαδικασία επιλογής νέων προσώπων είναι «μια δυναμική διαδικασία η οποία διευρύνεται διαρκώς», καθώς αναζητούνται στελέχη προς τρεις κατευθύνσεις: Πρώτον, για πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως θα εκτεθούν πολιτικά, συμμετέχοντας στα ανανεωμένα γαλάζια ψηφοδέλτια, δεύτερον, για τεχνοκράτες, και, τρίτον, για πολιτικά στελέχη τα οποία θα βοηθήσουν στην προσπάθεια κατά αρχήν της προγραμματικής προετοιμασίας και, κατόπιν, στην εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση.
Επιδίωξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι «μια ουσιαστική ώσμωση μεταξύ παλιών και καταξιωμένων στελεχών από τη μια και νέων ανθρώπων από την άλλη». Όπως ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία επισημαίνει «η Ν.Δ. θα αναζωογονηθεί από το οξυγόνο της κοινωνίας. Δεν θα προστεθούν στελέχη του κομματικού σωλήνα. Θα ενταχθούν πρόσωπα που θα φέρνουν έναν νέο αέρα στην πολιτική».

Σε συνάντηση που είχε προ ημερών με τη συγκεκριμένη ομάδα των νέων στελεχών, στην οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μια εστιάτορας από την Ξάνθη, μια ζαχαροπλάστης από την Ιεράπετρα, μια εκτιμήτρια ακινήτων, δύο γενετίστριες, δύο απόστρατοι αξιωματικοί, δύο ψυχίατροι και ένας εγκληματολόγος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «το πολιτικό σύστημα χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική επανάσταση νομιμοποίησης».

«Σέβομαι και τιμώ απεριόριστα τα παλιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν δώσει μεγάλο αγώνα για αυτή την Παράταξη και στάθηκαν κοντά στην Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο στις καλές, αλλά και στις κακές του στιγμές του κόμματος», ανέφερε, προσθέτοντας: «Ταυτόχρονα, όμως, αναγνωρίζω απόλυτα την ανάγκη να μπορέσουμε να ανοίξουμε τις πόρτες μας σε νέους ανθρώπους. Και οι νέοι αυτοί οι άνθρωποι, για μένα, πρέπει να έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό. Να έχουν μια ζωή πριν την πολιτική. Μια επαγγελματική διαδρομή η οποία να τους κάνει, με το δικό τους τρόπο, να ξεχωρίζουν είτε στο επαγγελματικό τους χώρο είτε στις τοπικές τους κοινωνίες».

«Εάν θέλουμε με κάποιο τρόπο να γεφυρώσουμε το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των κομμάτων και της κοινωνίας, πρέπει να μπορέσουμε να εντάξουμε στα κόμματα ανθρώπους από την ίδια την κοινωνία. Ανθρώπους οι οποίοι έβλεπαν -και μπορεί να βλέπουν ακόμα- την πολιτική με καχυποψία. Είτε διότι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να κάνουν κάποια διαφορά, είτε γιατί πιστεύουν ότι όλοι είναι το ίδιο, είτε διότι θέλουν να προσφέρουν, αλλά δεν έχουν τον τρόπο αυτό να το κάνουν», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ. Και κατέληξε: «Πιστεύω ότι, με την προσπάθεια του μητρώου στελεχών, σπάμε όλες αυτές τις καχυποψίες και όλα αυτά τα ταμπού και τα στερεότυπα τα οποία συνοδεύουν την πολιτική δράση μέχρι σήμερα».

Διαβάστε τα βιογραφικά των 35 στελεχών:

Δέσποινα Μπαλοθιάρη

Advertisement

Γεννήθηκε  στο Ηράκλειο το 1982. Από την ηλικία των 12 εργάζεται στον χώρο της ζαχαροπλαστικής  –  επάγγελμα το οποίο  ασκεί ως και σήμερα στην δική της οικογενειακή επιχείρηση «Αρτοζαχαροπλαστείο ΖΕΝΙΘ», που βρίσκεται στην Ιεράπετρα. Από το 2000 είναι παντρεμένη με τον Εμμανουήλ Χαραλαμπάκη και έχει αποκτήσει δύο κόρες , 16 και 5 χρονών αντίστοιχα. Συμμετέχει στα κοινά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον πρωτογενή τομέα.

Θωμαϊς Οικονόμου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 , με καταγωγή από την Ευρυτανία. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1984 και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1994. Έλαβε την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής το 1997.  Μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, στον Καναδά και κατέχει το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πλαστικής Χειρουργικής.  Εργάστηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως Επιμελήτρια Πλαστικής Χειρουργικής μέχρι το 2009  και έκτοτε ως ιδιώτης.  Έχει δημοσιεύσει  εργασίες σε  ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει δώσει διαλέξεις σε Ελληνικά και διεθνή Ιατρικά  Συνέδρια και σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Μιλάει  άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Διαμαντής Γκολιδάκης

Γεννήθηκε το  1977,μεγάλωσε και κατοικεί στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από  το 21ο Γενικό Λύκειο της πόλης του και στην συνέχεια φοίτησε στο τμήμα Ιατρικής του Α.Π.Θ. Μετά την αποφοίτησή του, εργάστηκε ως ιατρός υπηρεσίας υπαίθρου στο νομό Κοζάνης, ενώ στην συνέχεια διορίστηκε στα πλαίσια της ειδικότητάς του, ειδικευόμενος παθολογίας και στην συνέχεια καρδιολογίας, πρώτα στο νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής και μετέπειτα σε διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου υπήρξε αιρετό μέλος των επιστημονικών συμβουλίων και των νοσοκομειακών επιτροπών. Παράλληλα εργαζόταν και στην έρευνα της διδακτορικής του διατριβής, στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Εδώ και μερικά χρόνια, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Καλαμαριά και είναι ενεργό μέλος διάφορων κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων .

Χρήστος ΛιάπηςΓεννήθηκε  το 1979 στα Τρίκαλα. Είναι Ψυχίατρος – Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά της Υγείας, στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και στη Διεθνή Ιατρική και τη Διαχείριση Κρίσεων Υγείας, εκπαιδευθείς στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Tufts της Βοστώνης. Έχει συμμετάσχει στις δραστηριότητες των Γιατρών του Κόσμου στην Τανζανία και έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία.

Κωνσταντίνος Ντούνας

Γεννήθηκε  το 1979 και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Είναι κάτοχος πτυχίου Μαθηματικών (Πανεπιστήμιο Πατρών) και μεταπτυχιακού στα Χρηματοοικονομικά (Warwick Business School). Έχει άριστη γνώση Αγγλικών. Εχει 15 έτη σταδιοδρομίας στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, εκ των οποίων 2 στο Λονδίνο, 9 σε κορυφαία χρηματιστηριακή εταιρεία της Ελλάδας και τα τελευταία 4 έτη στο τμήμα Επενδυτικής Στρατηγικής μεγάλου τραπεζικού οργανισμού. Διαθέτει επαγγελματική πιστοποίηση χρηματοοικονομικού αναλυτή σε Μ. Βρετανία και Ελλάδα. Είναι έγγαμος και έχει μια κόρη τριών ετών.

Γιάννης ΓιαννακάκηςΓεννήθηκε  στη Ρόδο το 1965, αλλά ζει και δραστηριοποιείται εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά στην πόλη των Ιωαννίνων από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80. Η εκπαίδευσή του περιλαμβάνει, Πτυχίο Ιατρικής, Διδακτορικό Δίπλωμα στην Κλινική Επιδημιολογία, Ειδικότητα Παθολογίας, Πιστοποιημένη Εξειδίκευση στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και δημοσιευμένο ερευνητικό έργο στη Διεθνή Ιατρική Βιβλιογραφία.  Από το 1999 διατηρεί ιδιωτικό Ιατρείο και έχει επίσης απασχοληθεί ως μόνιμος υπάλληλος σε Οργανισμό Δημόσιας Ασφάλισης. Έχει, τέλος, διατελέσει Δημοτικός και Περιφερειακός Σύμβουλος της πόλης των Ιωαννίνων και της Περιφέρειας Ηπείρου αντίστοιχα

Αθηνά Σιαφαρίκα

Γεννήθηκε  το1988 και μεγάλωσε στον Τύρναβο Λάρισας. Αποφοίτησε 1η από το Ενιαίο Λύκειο Τυρνάβου. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Νομικής Αθηνών, με υποτροφίες επίδοσης από το ΙΚΥ και το Κληροδότημα Παπαδάκη. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Νομική Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ στη συνέχεια εργάσθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε διεθνή δικηγορική εταιρία στις Βρυξέλλες. Σήμερα είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και εργάζεται ως δικηγόρος σε μεγάλη δικηγορική εταιρία στο Μαρούσι.  Ειδικεύεται στο εμπορικό, εταιρικό και χρηματοπιστωτικό δίκαιο. Αρθρογραφεί τακτικά σε θέματα νομικού, αλλά και πολιτικού ενδιαφέροντος, στον αθηναϊκό αλλά και στον τοπικό τύπο της Λάρισας.

Advertisement

Μαρία Τσιακίρογλου

Γεννήθηκε  το 1986 και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Το 2004 εισήχθη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής απο το οποίο αποφοίτησε το 2010. Με την επιστροφή της στην Ξάνθη, ανέλαβε  την οικογενειακή επιχείρηση, εστιατόριο στον πιο κεντρικό δρόμο της Ξάνθης ,το οποίο λειτουργεί επιτυχώς απο το 1949.Είναι Πρόεδρος στο Σωματείο Εστιατορών Ν.Ξάνθης, Πρόεδρος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν.Ξάνθης,μέλος στο ΔΣ κέντρου πολιτισμού ν.Ξάνθης, μέλος στο ΔΣ της Εργοανάπτυξης ΠΕ.Καβάλας και αντιπρόσωπος στη ΓΣ της ΓΣΕΒΕΕ.  Μιλάει άπταιστα αγγλικά και σε πολύ καλό επίπεδο, Τουρκικά.

Μανώλης ΤσαλαμανιόςΓεννήθηκε  to 1965.  Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1991. Εχιε ειδίκευση στην Παιδοψυχιατρική  από την Α΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ,  με παράλληλη εκπαίδευση στην  γνωσιακή ψυχοθεραπεία και στην ψυχοθεραπεία οικογένειας. Εχει εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, σε Μ.Κ.Ο και σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Με απόφαση του ΕΣΥ, έχει μετεκπαίδευτεί στην «Εφηβική ψυχιατρική / ψυχοπαθολογία » στην Menninger Clinic, Ηouston,Texas.  Εχει πάρει τον βαθμό του Διευθυντή Ε.Σ.Υ. ως υπεύθυνος της Μονάδας Ψυχικής Υγείας εφήβων στο Ψυχιατρικό   Τμήμα Παιδιών-Εφήβων του  Γ.Ν. «Ασκληπιείου» Βούλας. Είναι  επιστημονικός συνεργάτης  στην Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής. Εχει πλούσιο  διδακτικό έργο σε μετεκπαιδευτικά και μεταπτυχιακά προγράμματα και συγγραφικό έργο με επιστημονικά άρθρα στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία κι έχει διατελέσει  Αντιπρόεδρος    της    Παιδοψυχιατρικής   Εταιρείας  Ελλάδος,  την περίοδο 2011-13.

Φανή Πατρή

Γεννήθηκε  στην Κατερίνη το 1977. Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης το 1995 και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Πλόβντιβ, από το οποίο αποφοίτησε το 2003. Το 2004, μετά από εξετάσεις στο ΔΙΚΑΤΣΑ, αναγνώρισα το πτυχίο μου και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στο ΓΝ Παπαγεωργίου, εως και το 2009, λαμβάνοντας την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής. Από το 2009 εως και σήμερα, εργάζεται στο ΕΣΥ, στο ΚΥ Λιτοχώρου-ΠΕΔΥ Κατερίνης. Έχει μετεκπαιδευτεί στην αρτηριακή υπέρταση. Από το 2009, είναι εκπαιδεύτρια τελειόφοιτων φοιτητών ιατρικής, στα πλαίσια της συνεργασίας με το ΑΠΘ για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Μιλάει πολύ καλά αγγλικά και βουλγάρικα.

Νίκος Γαβαλάς

Γεννήθηκε  το 1974 . Έλαβε το βασικό του πτυχίο καθώς και τον διδακτορικό του τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Sheffield, στην Μ. Βρετανία με πλήρη υποτροφία. Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός συνεργάτης στην Ιατρική σχολή του ίδιου πανεπιστημίου στην μελέτη αυτοάνοσων νοσημάτων. Κατά την διάρκεια του διδακτορικού του εργάστηκε στην Asterion Ltd, μια startup εταιρεία του Πανεπιστημίου με έμφαση στα Ενδοκρινολογικά φάρμακα. Έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα (FP6-EURAPS-Rare diseases Initiative) όπου είχε και τον ρόλο εισηγητή των αποτελεσμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχει διατελέσει πρόεδρος του BSI-Sheffield Branch στην Βρετανία. Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πραγματοποιώντας έρευνα στην ογκολογία. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει σημαντική βιβλιογραφική παρουσία και είναι μέλος διεθνών επαγγελματικών συλλόγων. Παράλληλα σπουδάζει για την απόκτηση  MBA.

Σοφία Νικολάου

Γεννήθηκε  το 1979 στη Χαλκίδα Ευβοίας με καταγωγή από το Αυλωνάρι Κύμης. Αποφοίτησε από  τη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, του Τμήματος Νομικής, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2004. Είναι διαχειρίστρια και εταίρος της δικηγορικής εταιρείας ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, που εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας, από το έτος 2004, με πεδίο ενασχόλησης το Δίκαιο Επιχειρήσεων, το Φορολογικό-Διοικητικό Δίκαιο, το Οικονομικό-Ποινικό Δίκαιο, και την Ενέργεια-Ναυτιλιακά. Είναι εκδότρια της εβδομαδιαίας πανελλαδικής εφημερίδας «η Είδηση» και 2 ενθέτων «Euroview» και «Παραδικαστικά», το 2016.  Είναι Ενεργό μέλος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών (Ο.Α.Α.). Μιλάει άριστα αγγλικά και γαλλικά, καθώς και ισπανικά.

Κωνσταντίνος Ευθυμίου

Γεννήθηκε  το 1975 στη Θεσσαλονίκη.  Είναι πτυχιούχος Νομικής του ΑΠΘ με 2 μεταπτυχιακά (Οργάνωση και Λειτουργία Αγορών Ενέργειας και Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο). Λόγω της εξειδίκευσής του, έχει ήδη 16 χρόνια επιτυχημένης καριέρας στο χώρο της Ενέργειας. Συνεργάστηκε με πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις ενέργειας, ενώ έχει ιδρύσει και διοικεί 2 επιχειρήσεις ανάπτυξης έργων ανανεώσιμων πηγών. Διετέλεσε – μεταξύ άλλων – Διευθυντής Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης την περίοδο 2004-2006, μέλος της Ομάδας Διαπραγμάτευσης του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, επικεφαλής ομάδας προετοιμασίας σειράς νομοθετημάτων για την ενέργεια, μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΠΑ και Επιστημονικός Συνεργάτης του Προέδρου της ad hoc Επιτροπής Ενέργειας & Περιβάλλοντος της Ευρω – Μεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης. Πέραν των ενεργειακών, έχει ιδρύσει  και αναπτύσσει τις διεθνείς start-up πλατφόρμες “world4biz.com” και “in4capital.com”. Είναι έγγαμος και πατέρας 3 παιδιών.

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Γεννήθηκε  στην Καλαμάτα Μεσσηνίας το 1975. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Βουκουρεστίου και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή της Κραϊόβας το 1997, ενώ έλαβε αναγνώριση του τίτλου σπουδών του από το ΔΙΚΑΤΣΑ το 2000. Το 2015 αναγορεύτηκε Διδάκτορας με βαθμό «Άριστα» μετά την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων , στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας με θέμα: «Ιστορική ανάλυση της άσκησης της Ιατροδικαστικής σε σχέση με τη νομοθεσία στην Ελλάδα και συγκριτική ανάλυση με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ΗΠΑ όσον αφορά τη σημερινή τους κατάσταση». Είναι Δικηγόρος Αθηνών από το 2001 και διατηρεί αυτόνομο δικηγορικό γραφείο . Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών,  της Ένωσης Ελλήνων Νομικών, της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας.

Advertisement

Νίκος Θεοδωρόπουλος

Γεννήθηκε  το 1983 στην Πάτρα. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Α/θμια εκπαίδευση. Έχει τελειώσει Μεταπτυχιακό στην Διδακτική Θετικών Επιστημών και είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών στην Καινοτομία στην Εκπαίδευση.  Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων . Μεγάλη του αγάπη είναι ο αθλητισμός:  είναι μέλος της Σχολικής και Αθλητικής επιτροπής του Δήμου. Πατρών., ενώ από το 2011, είναι πρόεδρος του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού Συλλόγου Αετός Πατρών, ο οποίος μέσα σε 6 χρόνια, έχει κατακτήσει τρεις ανόδους σε μεγαλύτερη κατηγορία.  Επιπλέον, εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος από τις πρόσφατες εκλογές των Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαίας.

Δημήτρης Λούμπας

Γεννήθηκε  το 1981 και ζει στην Κόρινθο.  Από το 2005, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Πληροφορικής (ΠΕ19) στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαιδευση. Το σχ.έτος 2016-17 εργάστηκε ως Καθηγητής Πληροφορικής στις Δομές Υποδοχής παιδιών Μεταναστών (ΔΥΕΠ) για την εκπαίδευση παιδιών 6-12 ετών, προσφύγων απο την Συρία και το Αφγανιστάν που φιλοξενούνταν κυρίως στα Κέντρα Φιλοξενίας Διαβατών και Δερβενίου – στόχος ήταν η ομαλή ένταξη των παιδιών αυτών στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα μετά απο μία χρονιά ένταξης και προσαρμογής. Επιπλέομ, από το 2010, εργάζεται και ως Επιστημονικός συνεργάτης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Α.Τ.Ε.Ι Καλαμάτας  -Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής T.E ) και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε Πελοπόννησου ως Καθηγητής Παιδαγωγικών Μαθημάτων σχετιζόμενων με την επιμόρφωση νέων εκπαιδευτικών στην ορθή χρήση Τ.Π.Ε και Νεων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση.

Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ

Γεννήθηκε  το 1977 στην Αλεξανδρούπολη. Είναι κάτοχος BBA του Kingston Business School και εξειδικεύεται  στην Αστική Οικονομία & Eπιχειρηματικότητα και στο Area Branding. Είναι 3ης γενιάς έμπορος και τα τελευταία 15 χρόνια διευθύνει τις επιχειρήσεις INTERBAGNO που ίδρυσε ο πατέρας του το 1974, ενώ το προηγούμενο χρονικό διάστημα διετέλεσε στέλεχος συμβουλευτικής. Είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και μέλος της Διοίκησης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, υπεύθυνος μεταξύ άλλων για το project Open Mall . Επίσης αποτελεί  μέλος της Γενικής Διοίκησης του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου. Έχει να επιδείξει μια σειρά από καινοτομίες, όπως η δημιουργία  του πρότυπου τεχνολογικά Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Αλεξανδρούπολης – AXD Open Mall στα πλαίσια του επιχειρηματικού μοντέλου λειτουργίας πόλης «Αστική Επιχειρηματικότητα».

Λεωνίδας Βλαχόπουλος

Γεννήθηκε  το 1969 και κατάγεται από το χωριό Μαυρίκι Αιγιαλείας Αχαΐας. Έχει κάνει σπουδές στο Τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και μεταπτυχιακές σπουδές στο Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα MBA (ΕΜΠ-ΟΠΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.  Κατάγεται από αγροτική οικογένεια – έτσι σε μικρότερες ηλικίες, δούλευε σε χειρωνακτικές εργασίες,,. Αργότερα και με την ολοκλήρωση των σπουδών του.  εργάστηκε σε διαφημιστικό γραφείο, ναυτιλιακά γραφεία, εταιρία φωτογραφικών ειδών, στην Interamerican και σαν ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός. Τώρα εργάζεται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και παράλληλα δραστηριοποιείται σε αγροτικές εργασίες στην αγροτική εκμετάλλευση που έχει κληρονομήσει από τον πατέρα του. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, 18 και 15 ετών.

Θεόδωρος Σιδηρόπουλος

Γεννήθηκε  το 1956 στον Αρχάγγελο Ναούσης Ημαθίας, όπου έχει το πατρικό του σπίτι. Προέρχεται από αγροτική οικογένεια και τελείωσε τα σχολεία της Βεροίας.  Είναι  απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.) και του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Επιπλέον, είναι απόφοιτος της Σχολής Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου και  κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Επιτελούς Εθνικής Άμυνας» της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Διετέλεσε Αν. Γενικός Διευθυντής του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Στο Επιτελείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (2004-2007) ήταν Διευθυντής Προγραμματισμού και Υποστήριξης. Διετέλεσε Διευθυντής Οικονομικού στην ΑΣΔΥΣ και στο ΓΕΕΘΑ.

Αντώνης Ασπράς

Γεννήθηκε  στη Νέα Υόρκη το 1975. Είναι σύμβουλος επιχειρήσεων με ειδίκευση στη στρατηγική και την αναδιοργάνωση εταιρειών και κυρίως του Χρηματοπιστωτικού Τομέα. Είναι παντρεμένος και κατάγεται από την Κάσο  του νομού Δωδεκανήσων με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς.  Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία έχοντας εργαστεί επί σειρά ετών ως στέλεχος στην εταιρεία συμβούλων PwC. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε εγχώρια και ξένα τραπεζικά ιδρύματα μεταξύ άλλων η Τράπεζα Πειραιώς, η Citibank, και η Eurobank. Στην τελευταία, διατέλεσε στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικής Ομίλου από το 2014 έως το 2016. Διαθέτει πτυχίο (ΒΑ) στη Χρηματοοικονομική Επιστήμη από το City University της Νέας Υόρκης  καθώς και MBA από το New York Institute of Technology της Νέας Υόρκης. Έχει παρακολουθήσει σπουδές στη Στρατηγική εταιρειών στο Harvard University και συμμετείχε σε πρόγραμμα για τα αίτια της χρηματοοικονομικής κρίσης στο Yale School of Management

Γιάννης Σαμέλης

Γεννήθηκε  το 1975 στην Αθήνα και κατοικεί στην Κάντζα Παλλήνης. Είναι Δικηγόρος Αθηνών Παρ’ Αρείω Πάγω και Οικονομολόγος, Πτυχιούχος Νομικής Πανεπιστημίου Ρώμης «TOR VERGATA», Δόκτωρ (Dottore) Φορολογικού Δικαίου, Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Ρώμης «ROMA TRE», Είναι επίσης απόφοιτος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης [MSc] «Κράτος και Δημόσια Πολιτική» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, απόφοιτος Μακροχρόνιου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Κατάρτισης «Φορολογικού Δικαίου» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε Τακτικό Μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (2008-2009). Ως μάχιμος Δικηγόρος έχει χειριστεί πληθώρα υποθέσεων Φορολογικού Δικαίου, ενώπιον των Δικαστηρίων όλων των βαθμών δικαιοδοσίας, καθώς και υποθέσεις που αφορούν ζητήματα των Ο.Τ.Α. Είναι έγγαμος, και έχει 1 κόρη.

Advertisement

Παναγιώτης Καραχάλιος

Γεννήθηκε  το 1969 στήν Αθήνα, από γονείς ιατρούς, με ιδιαίτερη επιστημονική και φιλανθρωπική δράση. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στο Λονδίνο πληροφορική και φυσικές επιστήμες. Λόγω της επαγγελματικής του κατάρτησης, των τυπικών αλλά και ουσιαστικών προσόντων του, διετέλεσε ως Διευθυντικό στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Η συνεχής παρακολούθηση σεμιναρίων, το πλήθος των επαγγελματικών ταξιδίων, αλλά και η επικοινωνια και διαπραγμάτευση με οικονομικά και πολιτικά στελέχη, εμπλούτισαν τις γνώσεις του και  προσδίδουν μία περαιτέρω εμπειρία πάνω σε  διοικητικά και  κοινωνικά θέματα. Η αγάπη  για τον τόπο του, τον οδήγησε τα τελευταία τρία έτη στην επιτυχημένη ενασχόληση με τα κοινά, μέσω του Δήμου Σικυωνίων όπου σήμερα είναι πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων. Ιδιαίτερα επικοινωνιακός με πλούσια εθελοντική δράση ,συμμετέχει και στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Κιάτου παραδίδοντας μαθήματα Φυσικής. Η έως τώρα πορεία του, η πίστη του στις αξίες και η διάθεση του για αποτελεσματική δουλειά,εγγυώνται την σημαντική παρουσία του για το δημόσιο όφελος.

Προκόπης Μπίλης

Γεννήθηκε  στηνΝάουσα Ημαθίας,  το 1974. Αποφοίτησε από την Νομική Σχολήςτου Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών, με κατεύθυνση το Διοικητικό Δίκαιο. Από το 2002, ασκεί δικηγορία με γραφείο στη Νάουσα. Παράλληλα είναι εξωτερικός συνεργάτης – νομικός σύμβουλος της ALPHA BANK (πρώην Εμπορικής). Υπήρξε καθηγητής της Σχολής Αστυφυλάκων Νάουσας (2005-2012), με αντικείμενο διδασκαλίας το Συνταγματικό Δίκαιο και το Διοικητικό Δίκαιο. Είναι μέλος Δ.Σ. διαφόρων συλλόγων της Νάουσας. Είναι έγγαμος, και πατέρας δύο παιδιών, ηλικίας 9 και 11 ετών

Κωνσταντίνος Μουράτης

Γεννήθηκε  στην Θεσσαλονίκη το 1989. Αποφοίτησε το 2007 πρώτος στην τάξη του και τιμήθηκε με το βραβείο Μαθητές της Χρονιάς Eurobank E.F.G. Κατέχει προπτυχιακό στις Οικονομικές Επιστήμες, ενώ πραγματοποιεί Μεταπτυχιακές σπουδές στην “Υπολογιστική Νοημοσύνη και Ψηφιακά Μέσα”. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και μαθαίνει την Ρωσική.  Είναι επιχειρηματίας με συμμετοχή στην OnarTech L.t.d. με αντικείμενο τον Σχεδιασμό, Ανάπτυξη, Παραγωγή και Εμπορία Συστημάτων Υψηλής Τεχνολογίας και στην Thesan Ventures με αντικείμενο την Επενδυτική και την Συμβουλευτική.  Κατά καιρούς αναλαμβάνει το Mentoring καινοτόμων Startup και Scale-up εταιρειών, ενώ είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής κοινότητας νεοφυών επιχειρήσεων. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος του παραρτήματος της JADE (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Νεανικών Επιχειρήσεων) στην Θεσσαλονίκη, ενώ εργάστηκε ως Οικονομικός Σύμβουλος στα Κεντρικά Γραφεία της αντίστοιχης οργάνωσης στις Βρυξέλλες.

Στέλλα Αυγερίκου

Γεννήθηκε  το 1967. Σπούδασε Αρχιτέκτων Μηχανικός  στο Ε.Μ.Π. και είναι πιστοποιημένη εκτιμήτρια ακινήτων REV (Expert Valuer in Real Estate Property). Είναι ελεύθερη επαγγελματίας από το 1993 έως σήμερα, με πλήθος ιδιωτικών-δημοσίων έργων και συνεργασία με μεγάλα τεχνικά γραφεία της χώρας.  Εχει συνεργαστεί με το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (Σ.Ο.Ε.) με εκπόνηση εκατοντάδων εκτιμήσεων πάσης φύσεως απλών και σύνθετων ακινήτων εταιρειών, επιχειρήσεων και οργανισμών του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.  Είναι μέλος σε αρχιτεκτονικά συμβούλια και σε επιστημονικές ομάδες εργασίας του ΤΕΕ, σχετικά με την εφαρμογή της αρχιτεκτονικής και την εκτίμηση αξιών ακινήτων.  Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Βασιλική Καλοδήμου

Γεννήθηκε  το 1973 στο Ναύπλιο. Είναι  Μοριακή Γενετίστρια,και Διευθύντρια στο τμήμα Κυτταρομετρίας Ροής-Έρευνας και Αναγεννητικής Ιατρικής του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ στην Αθήνα. Από το 2006 ασχολείται με τα βλαστικά κύτταρα και τις εφαρμογές τους στην αναγεννητική ιατρική και την κυτταρομετρία ροής. Εκτός από τη συνεργασία με κρατικά πανεπιστήμια και φαρμακευτικές εταιρείες σε ερευνητικά προγράμματα, η Δρ. Καλοδήμου δημοσιεύει συχνά τα ευρήματά της, (31 δημοσιεύσεις, 6 βιβλία, 2 πατέντες και  10 επιστημονικές συνεργασίες). Επίσης είναι στην συντακτική επιτροπή πολλών διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Advertisement

Η ελληνική έκδοση του πρώτου βιβλίου της το 2015 τοποθετήθηκε ως υλικό αναφοράς στο Αλεξάνδρειο( ATEI )Θεσσαλονίκη , ενώ η αγγλική έκδοση του βιβλίου της (best seller) είναι υλικό αναφοράς φοιτητών ιατρικής στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Στάνφορντ  ΗΠΑ, ενώ αποτελεί και  βιβλίο αναφοράς στο Πανεπιστήμιο Bharathiar της Ινδίας για μεταπτυχιακό δίπλωμα μοριακής ιατρικής. Τα δύο βιβλία είναι τα μόνα βιβλία στον τομέα της κυτταρομετρίας ροής.

Η ίδια κατέχει στον Αμερικανικό Οργανισμό ΑΑΒΒ τις εξής θέσεις: AABB Lead/Sole  assessor, a board member at the AABB Cellular Therapy Accreditation Program Unit for worldwide standards development and accreditation, the Leader at AABB CT Subsection: CT Product Manufacturing and Testing, placed to serve (2017-2018) as a Mentor for Cellular Therapy, Professional Engagement Program (PEP), and also a member of two subsections of the AABB Cellular Therapies Section

Η βιογραφία της έχει συμπεριληφθεί  στο Who’s Who του κόσμου για τα έτη 2014 και 2015, 2016 & 2017 και φέτος της απονεμήθηκε το βραβείο Who is Who’ (Marquis) 2017 Albert Nelson Marquis Lifetime Achievement Award.

Σωτήρης Μποταϊτης

Γεννήθηκε  το 1967 στην Κατερίνη και αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Κατερίνης το 1985.  Σπούδασε στην  Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και το 1993  απέκτησε την άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος. Το 2004 ορκίστηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης,. Από τον Μάρτίο του 2006 ανέλαβε καθήκοντα σε θέση ΔΕΠ του ΔΠΘ, θέση που διατηρεί  μέχρικαι σήμερα. Το 2005 μετεκπαιδεύτηκε στο Κέντρο Πειραματικής Χειρουργικής, του Ινστιτούτου Ιατρικών και Βιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), ενώ το 2010 ολοκλήρωσε την μετεκπαιδευσή του στο UPMC Liver Cancer Center, University of Pittsburgh, School of Medicine, Thomas E. Starzl Transplantation Institute (Υπεύθυνος καθηγητής David Geller).
Από το 2014, είναι  Πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης & Ενημέρωσης κατά των Ναρκωτικών της ΠΕ ΕΒΡΟΥ. Είναι τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΣΤΑΥΡΙΔΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ στην Αλεξανδρούπολη.  Είναι έγγαμος και πατέρας 2 παιδιών.

Λάμπρος Καούδης

Γεννήθηκε  το 1973 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Marketing & Economics ,στο The Strathclyde University στη Γλασκώβη και στο Universita degli studi di Modena στη Μοδένα. Απέκτησε το Master of Science σε Business Finance από το Brunel University στο Λονδίνο με έμφαση στην ανάλυση επενδύσεων. Εργάστηκε στο Τραπεζικό και Συμβουλευτικό χώρο στην EFG EUROBANK SA στην Ελλάδα, στην EFG BANQUE PRIVEE στο Λουξεμβούργο, στην ICAP  SA ( ALPHA BANK GROUP) και συνεργάστηκε με την BOUTIQUE FINANCE NON BANKING LENDING INSTITUTION στην Μελβούρνη στην Βικτώρια .Ομιλεί άπταιστα Αγγλικά ,Γαλλικά και Ιταλικά .Είναι ελεύθερος επαγγελματίας .Ασχολείται με άντληση και διαχείριση  πόρων .Παρακολουθεί την χρηματοροή  και τα επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Γιάννης Πρωτογερόπουλος

Γεννήθηκε  το 1962 και είναι Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ (1987) και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το University of Wales College of Cardiff (1993), με εξειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).  Η κύρια εργασιακή εμπειρία του είναι στα ΚΑΠΕ – Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ως Υπεύθυνος του Τμήματος Φωτοβολταϊκών (Φ/Β) Συστημάτων (1993-2007), σε βιομηχανία Φ/Β Συστημάτων Solar Cells (2007-2008) και στην Phoenix Solar (2008-2016) ως Γενικός Διευθυντής.  Εχει συνολικά πάνω από 30 χρόνια εμπειρία σε Ερευνητικά και Επιδεικτικά έργα της ΕΕ και της βιομηχανίας, έχει ασχοληθεί με βασική έρευνα και ανάπτυξη εξειδικευμένων εργαστηρίων για Φ/Β και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 60 εθνικά και ευρωπαϊκά έργα ΑΠΕ, και ανάπτυξη στρατηγικής για την εθνική και ευρωπαϊκή πολιτική στις ΑΠΕ. Εχει υπάρξει  σύμβουλος και αξιολογητής της ΕΕ για αναπτυξιακές προτάσεις από το 1996, μέλος της Τεχνολογικής Πλατφόρμας για τα Φ/Β από το 2007 και μόνιμο μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τα Φ/Β.

Advertisement

Ελένη Κασαμπαλίδου

Γεννήθηκε  στη Θεσσαλονίκη, πέρασe όμως τα πιο σημαντικά παιδικά της χρόνια στην Πτολεμαϊδα, την οποία αισθάνεται και ιδιαίτερη πατρίδα της. Σπούδασε επολιτικός μηχανικός στο ΑΠΘ. Στη διάρκεια των σπουδών της επισκέφτηκε το Imperial College του Λονδίνου για την εκπόνηση της διπλωματικής της εργασίας. Ως μηχανικός ασχολήθηκε τόσο με ιδιωτικά όσο και με δημόσια έργα στον τομέα της κατασκευής. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στο Business Management και στο PR Management. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε σε τεχνική εμπορική εταιρεία όπου λόγω της θέσης της απέκτησε πολύτιμη εμπειρία στην επικοινωνία και στις δημόσιες σχέσεις. Πρόσφατα τελείωσε το μεταπτυχιακό της στο ΕΑΠ, στην αντισεισμική τεχνολογία. Αγαπά τις ξένες γλώσσες. Μιλά άπταιστα αγγλικά και γαλλικά, ενώ ασχολείται με τα ισπανικά και τα ρωσικά. Είμαι παντρεμένη και έχει δυο παιδιά, τα οποία είναι για εκείνη το πραγματικό νόημα της ζωής! Είναι κι ο λόγος που αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη δική της προσωπική επιχείρηση με επίκεντρο τα παιδιά!

Ηρακλής Στυλιάρας

Γεννήθηκε  το 1974  στην Αθήνα.  Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Bath University του Ηνωμένου Βασιλείου και MBA (Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων) από το ALBA Graduate Business School.  Εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια, ο Ηρακλής εργάζεται σε θέσεις ευθύνης στον ιδιωτικό τομέα με εξειδίκευση στο βαρύ εξοπλισμό του εξορυκτικού και λατομικού κλάδου. Εκπόνηση ολοκληρωμένων μελετών και ανάπτυξη νέων έργων (Business Development), Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Ανάπτυξη μηχανισμών ελαχιστοποίησης του κόστους λειτουργίας και Ανάλυση Ρίσκου Νέων Επενδύσεων είναι τα βασικά πεδία δραστηριοποίησής του. Παράλληλα, διαθέτει σε βάθος γνώση της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αγοράς, των τάσεων που διαμορφώνονται και του αντίκτυπου σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής δραστηριότητας σε εθνικό επίπεδο.  Το ομαδικό πνεύμα, η άριστη επιστημονική κατάρτιση και η αφοσίωση στην άρτια υλοποίηση κάθε έργου που του ανατίθεται, αποτελούν οδηγό σε κάθε δραστηριότητά του.  Ο Ηρακλής αναζητά προβλήματα. Για να τα λύσει.

Νικόλαος Κατσίμπρας

Γεννήθηκε  to 1981. Πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Aπό το 2014 διδάσκει ως λέκτορας στο μεταπτυχιακό επίλυσης συγκρούσεων του πανεπιστημίου Κολούμπια και ως επικουρικός βοηθός καθηγητής στο Κέντρο Επίλυσης Συγκρούσεων του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Ως σύμβουλος, ειδικεύεται στην ανάλυση συγκρούσεων και τον στρατηγικό σχεδιασμό. Είναι απόφοιτος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, με μεταπτυχιακές σπουδές στην επίλυση συγκρούσεων στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, το οποίο τον βράβευσε για το ερευνητικό του έργο στην Μιανμάρ τo 2012. Είναι μέλος του προγράμματος ανερχόμενων ηγετών του Ατλαντικού Συμβουλίου, το οποίο τον έχει βραβεύσει για το συγγραφικό του έργο σχετικά με τις συγκρούσεις του μέλλοντος. Την διετία 2015-2017, διετέλεσε Senior Fellow του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας. Διαμένει στην Νέα Υόρκη από το 2010 και χρειάστηκε μια υπερατλαντική μετακόμιση για να καταλάβει ότι είναι αθεράπευτα ερωτευμένος με την Ελλάδα.

Μαρία Βουρβουχάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το  1977.  Είναι Γενετίστρια με M.Sc. στη Μοριακή Γενετική από το Imperial College του Λονδίνου και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Cambridge.  Το ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο της αναφέρεται στη μοριακή ογκολογία και την αγγειογένεση.  Έλαβε υποτροφία από το Κοινοφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης η οποία χορηγήθηκε για την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής στο University of Cambridge, όπου και τιμήθηκε με το Cambridge European Trust Award το 2001. Διετέλεσε μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ όπου μελέτησε την ανοσολογία του καρκίνου και Associate Lecturer στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο μάθημα της Μοριακής Βιολογίας.  Εργάζεται στη Ζυρίχη σε πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία ως Senior Manager στον τομέα της Καρδιολογίας και Νεφρολογίας.  Η Κατερίνα ως ιδρυτικό μέλος της Athens Wellness Retreats Co., ασχολείται με τη μεσογειακή διατροφή και την βελτίωση της κουλτούρας γύρω από τον τρόπο διατροφής και ευεξίας.

Γιώργος Σακελλαράκης

Γεννήθηκε  το 1977 στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 1995 από την Ελληνογαλλική Σχολή “Άγιος Ιωσήφ”. Ειμαι κάτοχος πτυχίου Bachelor in Business Administration και μεταπτυχιακού τίτλου Master in European Management. Μιλάω Αγγλικά και Γαλλικά. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας από το 2001 μέχρι και σήμερα σε εταιρείες που εμπορεύονται και διακινούν ιατροτεχνολογικό υλικό στην Ελληνική επικράτεια και κυρίως σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές.  Είμαι έγγαμος και πατέρας ενός αγοριού 9 ετών.

Λίζα Βαρδακάρη

Γεννήθηκε  ΤΟ 1962. Αποφοίτησε από την Μαράσλειο Πρότυπο Σχολή και  είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Σπουδών, από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά. Κατέχει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών σε Επιχειρησιακό Σχεδιασμό και Στρατηγική  από την Ecole des Haute Etudes en Sciences Sociales (Grande Ecole) στο Παρισι. Η 22χρονη επαγγελματική της πορεία στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης περιλαμβάνει θέσεις ευθύνης στον τομέα σχεδιασμού και ανάπτυξης ασφαλιστικών – επενδυτικών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας, ανάπτυξη – εκπαίδευση δικτύων, στρατηγική ανάπτυξης και επικοινωνίας μεγάλων ασφαλιστικών ιδιωτικών ομίλων. (INTERAMERICAN, ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ). Έχει διατελέσει Διευθύνουσα Σύμβουλος σε θυγατρική  μεγάλου τραπεζικού οργανισμού  της χώρας για ανάπτυξη τραπεζοασφαλιστικών υπηρεσιών και Σύμβουλος Στρατηγικής-Επιχειρηματικής Ανάπτυξης σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα.

 

Advertisement

Να υπενθυμίσουμε εδώ το τι συνέβη πρόσφατα και στη Βουλή των Ελλήνων με τον Γ.Καμίνη να καταγγέλλει το σκανδαλώδες συμβάν στον Υπουργό, Ν.Μηταράκη:

Η Στέλλα Αυγερίκου είναι εκτιμήτρια ακινήτων που την γνωρίσαμε από το γνωστό μητρώο των στελεχών της ΝΔ
12 Μαϊου αναρτάται στη Διαύγεια απευθείας ανάθεση σε πιστοποιημένο εκτιμητή για τον προσδιορισμό της αξίας των μισθωμάτων σχετικά με την μίσθωση εκτάσεων στις περιοχές: θέσεις Ζερβού Σάμου, Πυλίου Κω, Λέπιδα Λέρου, εκτάσεις στα νησιά Λέσβου (περιοχή Μόρια) και Χίου, προκειμένου να δημιουργηθούν Δομές Φιλοξενίας, αιτούντων άσυλο και Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης.
14 Μαϊου αναρτάται ορθή επανάληψη της προηγούμενης απευθείας ανάθεσης
4 Ιουνίου αναρτάται στη διαύγεια σύμβαση της Αυγερίκου  που υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κο Εμμανουήλ Λογοθέτη
H Αυγερίκου λαμβάνει 18.000 ευρώ για δυο μήνες δουλειά https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%9A%CE%A3%CE%A146%CE%9C%CE%94%CE%A8%CE%9F-9%CE%9C%CE%9A
15 Μαϊου αναρτώνται στη Διαύγεια 3 προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μίσθωση γεωτεμαχίων σε Κω, Λέρο και Σάμο. Και στις 3 ορίζεται το μίσθωμα σε 180 ευρώ χωρίς να αναφέρεται έγγραφο για την “εκτίμηση” της συμβεβλημένης εκτιμήτριας.  Όμως η κ. Αυγερίκου εκπληρώνει σε μερικές ώρες (;) τα 3/5 του παραδοτέου της.