Ν.Ανδρουλάκης: Ο Ανδρέας υπήρξε ανεπανάληπτος ηγέτης

Με αφορμή τα εγκαίνια του αμφιθεάτρου “Ανδρέας Παπανδρέου” στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο γράφει σήμερα στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ.Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Αν.Παπανδρέου “επανετοποθέτησε την Ελλάδα στο διεθνές πλαίσιο της εποχής του, σπάζοντας τους ασ φυκτικούς και καταστροφικούς περιορισμούς της μετεμφυλιακής περιόδο” σημειώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο ιστορικός ηγέτης και ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ κατάφερε με την ίδρυση του Κινήματος να κατοχυρώσει την συνέχεια της Δημοκρατικής Παράταξης του τόπου συνδέοντας “γενιές αγωνιστών για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζ έλου, έως την ΕΑΜική αντίσταση, τη γενιά του 1-1-4 και των αγώνων για το Κυπριακό.”

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει αναφορά στην τεράστια παρακαταθήκη και προσφορά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου παραθέτοντας σημαντικά έργα.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας,η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των γυναικών και ο εκσυγχρονισμός του οικογενειακού δικαίου, η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης είναι μόνο κάποια από τα επιτεύγματα του Ανδρέα.

Τα σημερινά εγκαίνια του αμφιθεάτρου “Ανδρέας Παπανδρέου” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι και μια προσωπική δικαίωση των προσπαθειών του νυν Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να τιμηθεί η μνήμη του μεγάλου ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ