Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Χρησιμοποιείτε αμφιλεγόμενες πρακτικές, παγιώνετε ένα καθεστώς αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας»

Published

on

Ομιλία – Παρέμβαση της Βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου στην συζήτηση για το Νομοσχέδιο για το Μεταναστευτικό

Σημαντικές παρατηρήσεις για την πανδημία και την αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης 

Στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου «Βελτίωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας, τροποποίηση διατάξεων των νόμων 4636/2019 (A’ 169), 4375/2016 (A’ 51), 4251/2014 (Α’ 80) και άλλες διατάξεις»., τοποθετήθηκε η βουλευτής Β2 Δυτ. Τομέα Αθήνας του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, τονίζοντας πως «Δυστυχώς, το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από τον κύριο Μηταράκη χωλαίνει σε πολλά σημεία. Χρησιμοποιεί αμφιλεγόμενες πρακτικές, παγιώνει ένα καθεστώς αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας.».

Η Βουλευτής αναφέρθηκε στην ομιλία της  στα μείζονα θέματα που αυτή τη στιγμή απασχολούν την ελληνική κοινωνία και  μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ο κορωνοϊός είναι εδώ – Η Οικονομία δεν θα μπορέσει να αντέξει ένα δεύτερο lock down. Αναμφίβολα στην πρώτη φάση τα πήγαμε πολύ καλά. Συγχαρητήρια στους επιστήμονες, στις έγκαιρες αποφάσεις της Κυβέρνησης, στη συστράτευση όλων, πέραν κάποιων ηχηρών παραφωνιών, στην πειθαρχία που έδειξε η κοινωνία.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξεφύγει η κατάσταση. Κάθε απόφαση της Κυβέρνησης αποκτά ξεχωριστή κρισιμότητα. Πλην  της Γ΄Λυκείου, δεν θα έπρεπε να ανοίξει καμία άλλη τάξη. Είναι ένα ρίσκο που δεν έχει καμία εκπαιδευτική αξία, ειδικά στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Τουλάχιστον ας μην ανοίξουν τα δημοτικά, γιατί τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να προφυλαχθούν σε καμία περίπτωση.

Ταυτόχρονα, είναι αδιανόητη η διαφορετικότητα στην αντιμετώπιση όσων παραβιάζουν τους κανόνες. Ένας πολίτης που δεν φοράει μάσκα πληρώνει 150 ευρώ πρόστιμο, όταν την ίδια στιγμή βλέπουμε διάφορες μεγάλες ομάδες  πολιτών, που συγκεντρώνονται στις πλατείες και αλλού. Φτάσαμε σε πολύ καλά αποτελέσματα, επειδή πορευτήκαμε όλοι μαζί.

Advertisement

Έκδηλη  είναι η ανησυχία για το τσουνάμι της οικονομικής ύφεσης. Τι εξυπηρετεί άραγε η επιμονή του Υπουργού Οικονομικών να μιλάει για ύφεση της τάξης του 4% όταν οι μετριότεροι υπολογισμοί αναφέρουν ότι μπορεί να φτάσει το διπλάσιο; Σε τι βοηθάει αυτή η επιμονή, όταν σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν η Οικονομία μας θα συρρικνωθεί κατά 9,75% και η ανεργία θα σκαρφαλώσει στο 20%;

Κανένα σχέδιο, καμία συστράτευση, δεν μπορεί να υπάρξει, αν δεν χαραχθεί ένα πλαίσιο άμεσων κινήσεων στήριξης του Τουρισμού, της αγροτικής παραγωγής, κρίσιμων κλάδων, αν δεν προχωρήσουν σε χρηματοδοτήσεις οι Τράπεζες.».

Τέλος, για το  παρόν νομοσχέδιο, η κα Γιαννακοπούλου τοποθετήθηκε και αφού άσκησε μία συστηματική, ολοκληρωμένη κριτική δήλωσε :

«Είναι καθήκον μας να συνδράμουμε, γιατί το μεταναστευτικό  συνιστά εθνικό ζήτημα. Αφορά ένα ζήτημα, το οποίο έχει παραμέτρους απολύτως απροσδιόριστες και μπορεί να απειλήσει την ίδια την κυριαρχία της χώρας.

Για την αποσυμφόρηση και την εγκατάσταση στην ενδοχώρα σε αξιοπρεπείς δομές, θα πρέπει να βαδίσουμε μαζί στον αγώνα αυτό. Για μια Ελλάδα, μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεκδικεί δυναμικά το ρόλο της στις συλλογικές αποφάσεις κι αλλαγές και απαιτεί σεβασμό και στήριξη από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, ως χώρα πρώτης υποδοχής που δέχεται δυσανάλογο βάρος και είχε μόλις βγει μετά από μία δεκαετή κρίση που πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες πολίτες.

Στη λογική, όμως, ενός «αερόσακου της Ευρώπης» που δεν σέβεται βασικές αρχές κι αξίες, με αποθήκες ψυχών και απέραντες φυλακές ανθρώπων, θα σταθούμε δυναμικά απέναντι.

Για τους παραπάνω λόγους, το Κίνημα Αλλαγής θα καταψηφίσει το παρόν Νομοσχέδιο».

Advertisement