Νέα εποχή στο ΠΑΣΟΚ: Αντιδεξιό πρόσημο, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σοσιαλδημοκρατικές αξίες!

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

Το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής είναι εδώ. Ήρθε όχι μόνο για να μείνει μα ήρθε για να διεκδικήσει το όραμα για σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση.

Λόγια του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη αγαπητοί αναγνώστες: “Σοσιαλδημοκρατική Κυβέρνηση” , μια φράση που ίσως να μην έχει γίνει κατανοητή και πρέπει να την ξεκαθαρίσουμε. Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, σοσιαλδημοκρατική παράταξη είναι το Κίνημα Αλλαγης-ΠΑΣΟΚ, και μόνο.

Kάποιοι ίσως να έμαθαν στον ρόλο του “παρατηρητή”, δεν αντιλέγω, άλλωστε το υπάρχον σύστημα του τεχνητού διπόλου επί δεκαετία έφερε μόνο ένα αποτέλεσμα στην Ελληνική κοινωνία, την πόλωση και τον διχασμό. “Βολικοί” αντίπαλοι ο ένας με τον άλλον, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ, παρατηρούν αμήχανα εν πολλοίς, την σοσιαλδημοκρατία να κερδίζει έδαφος και στην χώρα μας και με γνήσιο εκφραστή το Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, την Δημοκρατική Παράταξη της Αλλαγής σε αυτή τη χώρα.

Σταθερό αφήγημα, σταθερή υπεύθυνη πολιτική και ρητορική με ξεκάθαρο ιδεολογικό πρόσημο, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής του Νίκου Ανδρουλάκη ακολουθεί την λογική της εξωστρέφειας του κινήματος της “ανανέωσης” που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος και όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να “εφεύρουν” αντιπολίτευση στην πολιτική πρόταση του Κινήματος Αλλαγής, τόσο γίνεται πιο φανερό σε όλους πως το μέλλον στην χώρα είναι σοσιαλδημοκρατικό.

Στην αρχή, πρώτος “θιγμένος” ένας υπό κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του, Αλέξης Τσίπρας, μέσα σε σύγχυση και πανικό, προκαλεί 3ημερη συζήτηση στη Βουλή με μια πρόταση μομφής ανακόλουθη στο πρόσφατο αφήγημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως  “δεν θα σύρουμε την χώρα στις εκλογές με 60 νεκρούς ημερισίως”. Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα του κυβερνόντας κόμματος, της ΝΔ και του “unbreakable” Κυριάκου Μητσοτάκη, που μετά από χρόνια αλαζονείας, πολιτικής απρέπειας και “χαρβαρντισμου” μετακλητών ακολούθων στην Βουλή και στην κοινωνία να προσπαθήσει με αστείο τρόπο να συνδέσει το ΠΑΣΟΚ με … τον Πολάκη. Αστείο σχεδόν σαν την δήλωση Σκυλακάκη περί τέλους καυσίμων (σ.σ: “Αντιλαϊκό μέτρο η κατάργηση του τέλους καυσίμων γιατι” … δεν έχουν αυτοκίνητο οι φτωχότεροι συμπολίτες μας”)

Με σταθερή πολιτική το Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη υψώνει τείχη προοδευτισμού στην νεοφιλελεύθερη δεξιά πολιτική και στον άκρατο μιμητισμό του λαϊκιστικού ΣΥΡΙΖΑ: 

  • Με προτάσεις για να κρατηθεί όρθια η κοινωνία
  • Ζωντανή η οικονομία του τόπου
  • Με έμφαση στα εργατικά δικαιώματα
  • Μαζί με τους νέους που μαστίζονται από μια ανευ προηγούμενου ανεργία (40%)
  • Μαζί με τους πολίτες και όχι απέναντι
  • Με προτάσεις όπως η Ενεργειακή Δημοκρατία, η πράσινη ανάπτυξη και με task force που θα ασχοληθεί με την δίκαια κατανομή των πόρων του ταμείου ανάκαμψης
  • Πολιτικά αυτόνομη παράταξη, ενωμένη , ανανεωμένη

Το μέλλον της διακυβέρνησης του τόπου, η ελπίδα για να αντικρίσουμε ένα καλύτερο αύριο, έχει σοσιαλδημοκρατικό πρόσημο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ