Ν.Ανδρουλάκης για Γ.Λαγό: “Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει σε ζητήματα δημοκρατίας!”

Άμεση η αντίδραση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη μετά το δημοσίευμα των “New York Times” που εκφράζει την απορία γιατί ο καταδικασμένος Χρυσαυγίτης Γ.Λαγός είναι στην Ευρωβουλή και όχι στη φυλακή…

Θυμίζουμε ΕΔΩ το θέμα που έβγαλαν στην επιφάνεια οι “NYTimes”

Νίκος Ανδρουλάκης όταν είχαν δώσει τον λόγο στον καταδικασθέντα Λαγό στο Ευρωκοινοβούλιο: “Ημέρα Ντροπής για την Ευρωβουλή!”

Γιάννης Λαγός Ευρωκοινοβούλιο: Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανακοίνωσε στις 11 Νοεμβρίου πως παρελήφθη το αίτημα των ελληνικών αρχών για άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού – Ωστόσο εκ τότε, οι διαδικασίες έχουν παγώσει..

Γιάννης Λαγός Ευρωκοινοβούλιο: Το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, σε μια άστοχη κίνηση, έδωσε τον λόγο στον καταδικασμένο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό. Το περιστατικό συνέβη κατά τη συνεδρίαση της ευρωβουλής πριν από λίγο στις Βρυξέλλες για το θέμα του σόου Ερντογάν στα Βαρώσια. Ο κ. Λαγός – καταδικασμένος ο ίδιος και με εκκρεμές αίτημα άρσης της ασυλίας του -αναφέρθηκε επικριτικά στην ομιλία του στο γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στην κατεχόμενη Κύπρο φωτογραφήθηκε με Τουρκοκύπριο πρώην αξιωματικό ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι μετείχε στη δολοφονία του Ελληνοκύπριου Σολωμών Σολωμού και εκκρεμεί εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

«Σήμερα είναι ημέρα ντροπής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δώσατε τον λόγο σε έναν καταδικασμένο από την ελληνική δικαιοσύνη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που έχει κάνει δολοφονίες. Ντροπή», είπε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, ανακοίνωσε στις 11 Νοεμβρίου πως παρελήφθη το αίτημα των ελληνικών αρχών για άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού μετά τη δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ