Νίκος Ανδρουλάκης: Η ελπίδα είναι εδώ -Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό (ΦΩΤΟ)

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, από το βήμα του συνεδρίου, κατά την εναρκτήρια ομιλία του , έδωσε το στίγμα της νέας εποχής για την δημοκρατική παράταξη. 

“Η Ελπίδα είναι εδώ! Η Ελπίδα για καλύτερες μέρες για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες. Για μια ισχυρή παράταξη και για μια πατρίδα με εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. ” τόνισε μεταξύ άλλων.

Ενω στη συνέχεια επισήμανε “Μετά από πολλά χρόνια δυσκολιών για την παράταξη & τη χώρα, περνάμε σε μία νέα όχθη. Αφήνοντας πίσω λάθη & συμπεριφορές που πλήγωσαν τον δημοκρατικό κόσμο, αλλά κρατώντας τα πολλά θετικά. ”

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε ξεκάθαρα και στον πόλεμο στην Ουκρανία: “Η χώρα μας πρέπει να είναι ακλόνητα στην όχθη του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, όσο ισχυρός κι αν είναι αυτός που το καταπατά. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον ιστορικό αναθεωρητισμό , τον Πούτιν και κάθε Πούτιν να θυσιάσουν στο βωμό της άγνοιας, την ευημερία της Ευρώπης”

Απευθύνοντας ένα δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ως μέρος μιας βαθιάς συντηρητικής Ε.Ε τόνισε χαρακτηριστικά: “Δεν έχει μέλλον μια Ένωση όπου το μεγαλύτερο μέρος της ασφάλειάς της βρίσκεται στα χέρια των Αμερικανών. Της παραγωγικής της βάση στα χέρια των Κινέζων. Και η ενεργειακή της εξάρτηση στα χέρια των Ρώσων.”

“Η Παράταξή μας έβαζε πάντα πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ μιλάνε για συνεργασίες μόνο όταν κρατάνε το τιμόνι της διακυβέρνησης. Αξιακά είμαστε απέναντι” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

“Μία Ελλάδα ισότιμος εταίρος & όχι δορυφόρος. Αυτή είναι η ουσία της φράσης «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Μία Ελλάδα ενεργός συνδιαμορφωτής των αποφάσεων, που ξέρει να διεκδικεί & δεν κοιτάζει φοβικά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.”

“Επιβάλλεται ένα άλμα θεσμικής εξυγίανσης της πολιτικής. Η διακυβέρνηση του τόπου δεν πρέπει να στηρίζεται σε κόμματα – καρτέλ, που λαφυραγωγούν το κράτος και διαπλέκονται με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.”

“Πρόθεσή μου είναι να ενώσω τις κατακερματισμένες δυνάμεις, ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός αξιόπιστος πόλος εξουσίας απέναντι στη ΝΔ, που δε θα θυμίζει βέβαια σε τίποτα την καταστροφική περίοδο διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ