Ν-τροπολογία της κυβέρνησης για την Ανεξάρτητη Αρχή: Χ.Καστανίδης: “Η γνωστή μεγαλειώδης αθλιότης της Δεξιάς χτυπά παντού”

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις σχεδόν σύσσωμης της αντιπολίτευσης, επί της τροπολογίας για τον διορισμό του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος απευθείας από τους υπουργούς, η κυβέρνηση, προχώρησε στην ψήφισή της διά του υπουργού Δικαιοσύνης. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, καταψήφισαν.

Ο Κώστας Τσιάρας δεν απάντησε στην ανακοίνωση – διαμαρτυρία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, δηλώνοντας ότι ο διορισμός συνταξιούχων δικαστικών από τους υπουργούς της κυβέρνησης αποτελεί διεύρυνση της δεξαμενής των υποψηφιοτήτων.

Μεταξύ άλλων ενημέρωσε τη Βουλή ότι στο τέλος του μήνα ολοκληρώνει τις εργασίες της η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ενώ μέχρι τον άλλο μήνα η επιτροπή παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα θα κάνει τις παρατηρήσεις για τις διατάξεις που απαιτούν βελτιώσεις και θεραπεία και μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα δοθεί στους αρμόδιους φορείς το σχέδιο του νέου Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και των Δικαστικών Λειτουργών.

Ενδεικτικά, η σφοδρή αντίδραση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής και πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ