Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος είναι ο νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εξελέγη νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Συγκεκριμένα, ο κ. Σπυρόπουλος συγκέντρωσε 281 ψήφους σε σύνολο 319, ποσοστό δηλαδή 88%. Καταμετρήθηκαν 36 λευκά ψηφοδέλτια και 2 άκυρα.

Ο κ. Σπυρόπουλος αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και τα μέλη της ΚΠΕ για την εμπιστοσύνη τους και την τιμή που μου έκαναν. Η παράταξη είναι μπροστά σε νέους αγώνες, που θα μας καταστήσουν πρωταγωνιστές των πολιτικών εξελίξεων. Με ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, που θα δίνει προοπτική σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.»

To “Who is Who” του νέου Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ανήκει στη γενιά των 40άρηδων, καθώς είναι μόλις 36 ετών. Έχει σπουδάσει μηχανολόγος-μηχανικός στην Ξάνθη και έκανε μεταπτυχιακό στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στους Ηλεκτρολόγους-Μηχανικούς. Επαγγελματικά, διατηρεί τεχνικό γραφείο μελετών μαζί με φίλο του.

Με σταθερές αναφορές  στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο πατέρας του, διετέλεσε γραμματέας της περιφερειακής οργάνωσης του κόμματος στην Ήπειρο.

Ο Αντρέας Σπυρόπουλος, με καταγωγή από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, συναντήθηκε πρώτη φορά με τον Νίκο Ανδρουλάκη το 2004 στην Ξάνθη, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Σε στέκια της περιοχής, χτίστηκε μια φιλία που κρατά χρόνια και βασίζεται σε κοινές ιδεολογίες, βιώματα και αγώνες.

Ο Σπυρόπουλος διετέλεσε  γραμματέας της ΠΑΣΠ, ενώ το 2007-2008 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στο Κεντρικό Συμβούλιο

Το 2013 εκλέγεται  ο Νίκος Ανδρουλάκης Γραμματέας – 2ος σε σταυρούς ο Αντρέας Σπυρόπουλος! 

Από εκείνα τα χρόνια, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε δει στα μάτια του Αντρέα Σπυρόπουλου έναν οργανωτικό και βαθιά πολιτικοποιημένο άνθρωπο που με την αδιαμφισβήτητη οξυδέρκειά του κατάφερνε πάντα να σκιαγραφήσει σωστά τον δύσκολο χάρτη της ανθρωπογεωμορφίας του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος – εκτός από «δεξί χέρι» του προέδρου, με γραφείο στη Χαριλάου Τρικούπη – είναι μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, θέση την οποία αναμένεται να εγκαταλείψει σε λίγες ημέρες, προκειμένου να εκλεγεί νέος γραμματέας του κόμματος.

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Αντρέας Σπυρόπουλος, στην ομιλία του στο συνέδριο της παράταξης καταχειροκροτήθηκε. 

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και δεν έκλεισε ποτέ τον κύκλο του, ενώ συμβολικά αναφέρθηκε στον ήλιο της ελπίδας που φωτίζει την κοινωνία ξανά.

Άσκησε δριμεία κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είναι δυνατόν να μας καλούν σε προοδευτική διακυβέρνηση αυτοί που το βράδυ των εκλογών σφιχταγκαλιάζονταν με τον Πάνο Καμμένο; ”

Από το βήμα του 3ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος διεμήνυσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο ούτε θα γίνει συμπλήρωμα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν συμβιβαζόμαστε με ένα μικρό και διαχειρίσιμο ΠΑΣΟΚ. Είμαστε το κοινωνικό και λαϊκό ΠΑΣΟΚ» τόνισε στην τοποθέτησή του ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Απόσπασμα από την ομιλία του Αντρέα Σπυρόπουλου

“Αυτοί που επένδυσαν στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης πήραν την απάντηση τους. Αποδείχτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο, αλλά ούτε ήταν και απλώς ένα συμπλήρωμα που ήθελαν κάποιοι. Γιατί αυτή η μαζική συμμετοχή αποδεικνύει ότι το κοινωνικό έρεισμα της Παράταξης, το DNA της, η ιστορική της διαδρομή, ότι δεν συμβιβάζονται με ένα μικρό διαχειρίσιμο ΠΑΣΟΚ, δεν συμβιβάζονται με την μετριότητα και τη μιζέρια.

Οι πολίτες ζητούν να συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα. Με εσάς πρωταγωνιστές στη νέα μας προσπάθεια, να γυρίσουμε τη χώρα χωριό – χωριό, πόλη πόλη, να μεταδώσουμε τις προτάσεις και τις ιδέες μας παντού. Να ριζώσουμε ξανά στην κοινωνία τις ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας.

Τώρα που οι ανάγκες των λαών επαναφέρουν στο επίκεντρο αιτήματα όπως η αναδιανομή εισοδήματος και το κοινωνικό κράτος δικαίου.Τώρα που οι ανάγκες των λαών επαναφέρουν τις ιδέες της ισότητας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Το θεσμικό ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο. Με ανανεωμένες τις οργανώσεις μας, που αποτελούσαν και αποτελούν πάντα τη ραχοκοκαλιά της Παράταξης. Με μια νέα δυνατότητα που μας δίνει το Ψηφιακό Κόμμα για να κάνουμε πράξη τη συμμετοχική διακυβέρνηση.

Ελάτε όλοι μαζί τώρα να φτιάξουμε το κοινωνικο, το λαϊκό ΠΑΣΟΚ, το πατριωτικό κίνημα που δεν συμβιβάζεται αλλά κάνει ρίξεις και εκπροσωπεί του μη προνομιούχους. Να συνεχίσουμε την Αυτό-οργάνωση που δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να έρθει κοντά μας μέσα από τις τοπικές κοινωνίες, τους εργασιακούς και μαζικούς χώρους, μέσα στα πανεπιστήμια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ