Ο απόηχος του συνεδρίου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ : Η ομιλία Ανδρουλάκη έδωσε το στίγμα για τη νέα εποχή στην παράταξη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ετοιμάζει σειρά παρεμβάσεων τις επόμενες ημέρες με αυτή την θεματολογία και πυκνές περιοδείες σε γειτονιές της Αθήνας και πόλεις της Περιφέρειας. 

Μετά από ένα δημιουργικό και γεμάτο μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας 3ημερο συνέδριο στο Ταε-Κβο-Ντο, ήρθε η ώρα της “αξιολόγησης” επί της ουσίας του μηνύματος που αποπνέει το αποτέλεσμα της κάλπης για την ανάδειξη νέας ΚΠΕ του κόμματος. 

Στιγμιότυπο από τις εργασίες της πρώτης ημέρας του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παρασκευή 20 Μαΐου 2022.
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στιγμιότυπο από τις εργασίες της πρώτης ημέρας του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παρασκευή 20 Μαΐου 2022.
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στην προμετωπίδα της ατζέντας του φέρνει ο Νίκος Ανδρουλάκης θέματα όπως το υψηλό κόστος ζωής της ελληνικής οικογένειας, η αισχροκέρδεια στα καύσιμα, το κύμα ακρίβειας που τινάζει στο αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και τα προβλήματα των νέων.

Μετά το τριήμερο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης ετοιμάζει σειρά παρεμβάσεων τις επόμενες ημέρες με αυτή την θεματολογία και πυκνές περιοδείες σε γειτονιές της Αθήνας και πόλεις της Περιφέρειας. 

Εξάλλου, όπως σημείωναν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, οι  απτές προγραμματικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών όπως για παράδειγμα στο θέμα της ενέργειας με το πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στη λιανική και οι θέσεις του κόμματος για την κοινωνική κατοικία, έδειξαν ότι ακουμπούν πάνω στις ανησυχίες της κοινωνίας. 

Κάνοντας «ταμείο» μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, στη Χαριλάου Τρικούπη επεσήμαιναν το δυναμικό και μαζικό «παρών» των πολιτών, που έδειξε την αυξανόμενη δυναμική της Παράταξης, ενώ στη σύνθεση της νέας ΚΠΕ αποτυπώνεται το ενωτικό κλίμα με εκπροσώπηση όλων των τάσεων και κυρίως το στοιχείο της ανανέωσης καθώς η νέα γενιά στελεχών κρατά τα σκήπτρα.

“Σε αυτή τη νέα εποχή, καλώ αυτούς που έμειναν στα δύσκολα, που κράτησαν τη σημαία της παράταξης ψηλά, αλλά και αυτούς που απογοητεύτηκαν από λανθασμένες πολιτικές επιλογές ή συμπεριφορές, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας” επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά το κλείσιμο του συνεδρίου δίνοντας το κεντρικό πολιτικό του στίγμα. 

Στο συνέδριο  ακούστηκαν πολλές τοποθετήσεις για τους αξιωματούχους και τους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, που έφυγαν για την καρέκλα είτε προς τα Αριστερά είτε προς τα Δεξιά.

Απέναντι, δε, στην επιχείρηση διαστρέβλωσης και θολώματος του κεντρικού αυτού μηνύματος που επεδίωξαν στελέχη της Κουμουνδούρου, από όλους στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής υπογραμμιζόταν ότι διαχωρίζεται ο απογοητευμένος ψηφοφόρος, από τα στελέχη και τους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, που αξιοποίησαν τη δύναμη που τους έδωσε η παράταξη για ιδιοτελείς σκοπούς και για να κερδίσουν ξανά μια καρέκλα εξουσίας. «Είναι απόφαση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής  ότι σε όλους αυτούς η πόρτα θα είναι κλειστή καθώς είναι αξιακό θέμα. Η παράταξη έχει ανοιχτή την αγκαλιά της στους προοδευτικούς πολίτες και ψηφοφόρους» έλεγαν στελέχη του Κινήματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ