“Ο ιδιότυπος “χρυσαυγιτισμός” απειλεί τη δημόσια υγεία και την κοινωνία”. Του Θανάση Μυλωνά.

“Ο ιδιότυπος χρυσαυγιτισμός απειλεί τη δημόσια υγεία και την κοινωνία”

Γράφει στο “The Socialist” ο Δημοσιογράφος, Θανάσης Μυλωνάς.

Επεισόδια σε συγκέντρωση αρνητών της μάσκας στη Θεσσαλονίκη

 

Το κάλεσμα για τη χθεσινή συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό κυκλοφόρησε ως συνήθως μέσα από τα social media.

Η διαφορά αυτή τη φορά ήταν ότι δεν δημιουργήθηκε κάποια σελίδα στο facebook που να ενημερώνει για τη διαμαρτυρία αλλά η πληροφορία διακινήθηκε μέσω μηνύματος στην γνωστή εφαρμογή messenger, σε μια προσπάθεια να παραμείνει κρυφή η συγκέντρωση μέχρι την τελευταία στιγμή.

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης μάσκας

Ο σκοπός δεν επετεύχθη καθώς το μήνυμα διέρρευσε και η σκέψη του αιφνιδιασμού ακυρώθηκε. Το ετερόκλητο πλήθος περιελάμβανε αρνητές της μάσκας, συνωμοσιολόγους, εθνικιστές και άλλα λούμπεν στοιχεία

Ένας όχλος γραφικών που θα ήταν αστείος και θα περνούσε στα “ψιλά” της ενημέρωσης αν η κατάσταση για τη δημόσια υγεία δεν ήταν θανατηφόρα. Οι “ψεκασμένοι” δια στόματος Πρωθυπουργού, όμως δεν περιορίστηκαν στη διαμαρτυρία τους, παρά την απαγόρευση για το συνωστισμό, αλλά προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω στρεφόμενοι κατά εργαζομένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αυτή τη φορά δεν περιορίστηκαν σε λεκτικές επιθέσεις, όπως συνέβη σε άλλες συγκεντρώσεις αλλά εκτόνωσαν τα απωθημένα τους ακόμα και με βιαιοπραγίες κατά δημοσιογράφων και τεχνικών, ευτυχώς χωρίς σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία τους. Τα χθεσινά γεγονότα αποδεικνύουν ότι ο ιδιότυπος χρυσαυγιτισμός ζει και βασιλεύει στην ελληνική κοινωνία.

Συγκέντρωση αρνητών μάσκας στη Θεσσαλονίκη

Είτε “μαύρος”, είτε “κόκκινος”, ο τραμπούκος είναι τραμπούκος και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται από την οργανωμένη πολιτεία.

Ήρθε επιτέλους η ώρα έστω και στο και πέντε αυτός ο φασισμός απ’ όπου και αν προέρχεται να καταδικαστεί και να παταχθεί.

Σε διαφορετική περίπτωση ο φαύλος και μαύρος κύκλος της βίας θα μεγαλώσει απειλώντας ευθέως το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία, σπάζοντας και τους τελευταίους συνδετικούς κρίκους της κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ