“Ο Λαγός και οι χελώνες.. “

“Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΛΩΝΕΣ…!”

Γράφει η Βίκυ Χαριτάκη

 

7 Οκτώβρη 2020.  Μια Ιστορική μέρα για την Ελλάδα. Η Χρυσή Αυγή κρίνεται ως εγκληματική οργάνωση με τους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, Παππά, Γερμενή και Παναγιώταρο να καταδικάζονται ως ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ενώ ο Ρουπακιάς συν τοις άλλοις κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία του Π. Φύσσα. Η Δημοκρατία κέρδισε. Ξανά.

Ένα Λαγός όμως, έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα…Το έβαλε στα πόδια. Μετά την ανακοίνωση των ποινών, ο Γιάννης Λαγός υπό την ιδιότητα του Ευρωβουλευτή, πήρε τα πράγματα του και πέταξε στις Βρυξέλλες σαν να μην συμβαίνει τίποτα απολύτως!  Την ίδια κιόλας μέρα, ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, με επιστολή του στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David Sassoli, έκανε έκκληση για την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών ώστε να απαγορευτεί η συμμετοχή του Λαγού στο Κοινοβούλιο. Άμεσα, το ΕΚ προχώρησε στην άρση της ασυλίας του Λαγού ωστόσο η απόφαση πρέπει να ληφθεί στην Ολομέλεια, η οποία γίνεται μια φορά τον μήνα και επομένως η απόφαση μπορεί να εκκρεμεί ακόμα και μέχρι τον Δεκέμβριο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, συνεχίζει να λαμβάνει κανονικά τον μισθό του Ευρωβουλευτή, οποίος αγγίζει (με τις περικοπές) τα 6 χιλιάδες ευρώ! Ο λαγός έγινε λαγός και τρέχει προς τον τερματισμό ενώ οι έχει αφήσει πίσω του τις χελώνες που παλεύουν να τον βρούνε και να το φτάσουν. Επιπλέον, με τον νέο Ποινικό Κώδικα που εισήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019, όχι μόνο τα μέλη έχουν μειωμένες ποινές αλλά και ο Λαγός μπορεί να διατηρήσει το αξίωμα του ως Ευρωβουλευτής και μέσα από την φυλακή. Ειδικότερα, ο Ποινικός Κώδικας αναφέρει «Αν ο υπαίτιος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει αποστέρηση της δημόσιας θέσης ή του δημόσιου ή αυτοδιοικητικού αξιώματος που κατέχει εφόσον η πράξη του συνιστά βαριά παράβαση των καθηκόντων του». 

Μετά από όλα αυτά, ο Λαγός προχώρησε και σε αίτημα για την εξαίρεση των δικαστών κατηγορώντας τους για μεροληψία, το αίτημα όμως δεν έγινε δεκτό. Μέσα από αυτά τα μικρά παραθυράκια προσπαθεί καθυστερήσει τις νομικές διαδικασίες και ως εκ τούτου την σύλληψη του. 

Μήπως είναι ώρα οι χελώνες να βρούνε τον ρυθμό τους και να επισπεύσουν τις διαδικασίες ώστε να οδηγηθεί εκεί που πρέπει; Πως επετράπη εξαρχής να φύγει από την χώρα πετώντας στην πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω του ένα άναρχο χάος! Από την άλλη και ενώ  ο Παππάς αναζητείται από ελληνικές και ξένες αρχές, η αντιπολίτευση προχώρησε σε πρόταση μομφής σχετικά με το πτωχευτικό! Το μέτωπο της πανδημίας είναι πιο ανοιχτό από ποτέ και σίγουρα η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει αρκετά.

Ας ελπίσουμε, ο Λαγός να βγει χαμένος και σε αυτή την εκδοχή του «παραμυθιού» και οι αργές χελώνες να δουλέψουν λίγο πιο σκληρά, μεθοδικά και συνεργατικά ώστε να δώσουν τέλος στο θράσος και την υπεροψία. Όργανα όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο πρεσβεύει την ελεύθερη έκφραση, την συζήτηση και έχει χτιστεί με βάση τις δημοκρατικές αρχές, οφείλει να κινήσει πιο γρήγορα τις διαδικασίες και να μην επιτρέψει να την κατάχρηση ενός τόσο σημαντικού αξιώματος από εγκληματικές μορφές. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ