“Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και οι “Ταλιμπάν” στην Ελλάδα”

Γράφει στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ" ο Γαβρής Άγγελος

Να ξεκινήσω αυτό το άρθρο ξεκαθαρίζοντας πως η κατάσταση στο Αφγανιστάν εξελίσσεται σε ανθρωπιστική κρίση και αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη ήττα του “Δυτικού πολιτισμού” στην πρόσφατη ιστορία. 
Θυμόμαστε προ 20ετιας τις εξαγγελίες των Προέδρων του δυτικού κόσμου, για “πόλεμο απέναντι στην τρομοκρατία”.
Αυτός ο “πόλεμος” για να έρθει η ειρήνη και η “δημοκρατία” στην περιοχή του Αφγανιστάν, ουδέποτε στέφθηκε από επιτυχία γιατί, όπως φαίνεται, ουδέποτε είχε αυτό τον στόχο..
Διερωτάται κανείς, πως είναι δυνατόν, να μιλάμε για την εφαρμογή της “σαρίας” που αποκόπτει απότομα, την γυναίκα από την κοινωνία και οδηγεί μια ολόκληρη χώρα στο μεσαίωνα στην δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα;
Οι παρεμβάσεις τόσο της Φώφης Γεννηματά όσο και της Ζέφης Δημαδάμα, είναι ενδεικτικές της σοβαρότητας με την οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο Αφγανιστάν και όχι με φοβικό και εθνοκεντρικο τρόπο των “κλειστών συνόρων” για την “αποφυγή προσφυγικών ροών στην Ελλάδα”.
Πάμε στους “Ταλιμπάν” εν Ελλάδι
Σύμφωνα με τον νόμο που θέλουν να εφαρμόσουν οι Ταλιμπάν:
1) Απαγορεύονται οι γκέι γάμοι
2) Απορρίπτεται η επιστήμη
3) Σταματά ο εμβολιασμός των πολιτών
4) Οι γυναίκες χάνουν θεμελιώδη δικαιώματα
5) Κανένας διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησιας
6) Τα θρησκευτικά διδάσκονται υποχρεωτικά στα σχολεία
Κινδυνεύοντας να γίνω εριστικός, σας καλώ να συγκρίνετε τον νόμο Ταλιμπάν με την βαθιά συντήρηση και τον λαϊκίστικο τρόπο σκέψης μέρους των πολιτών στην χώρα. 
Όταν μπορέσουμε να αντιληφθούμε, πόσα κοινά, μπορεί να έχει το “κίνημα” των “αντιεμβολιαστων” στην Ελλάδα καθώς και της βαθιάς Δεξιάς, με το καθεστώς των Ταλιμπάν, ίσως να καταλάβουμε καλύτερα την διάσταση των πραγμάτων εγχώρια.
Όπως φαίνεται, τα λοκνταουν ξεκινούν, αρχής γενομένης από τις Τουριστικές περιοχές που αφέθηκαν στη μοίρα τους καθόλη την υψηλή τουριστική περίοδο και αναμένεται, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, να συνεχίσουν και στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
Χρειάζεται προσοχή, γιατί δεν τελειώσαμε, με τα “κύματα” του κορωνοϊού στην Ελλάδα και τον κόσμο, υπευθυνότητα και όχι ανεμελιά, προβολή λανθασμένων προτύπων και χαλάρωση. Και όλα αυτά, πριν καν χτυπήσει το “κουδούνι” για το άνοιγμα των σχολείων…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ