Π.Χρηστίδης: “Ο κ. Τσαβούσογλου δείχνει με τις ανιστόρητες δηλώσεις του την αμετανόητη στάση της Τουρκίας.”

Όλες οι αναφορές Τσαβούσογλου σε "Τουρκική Μειονότητα" στη Θράκη

Παρά το μήνυμα πως έρχεται με θετική ατζέντα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δεν παρέλειψε να κάνει συνεχείς αναφορές, μέσω Twitter, περί «τουρκικής μειονότητας», αλλά και να υπόσχεται βοήθεια σε αυτήν από την Άγκυρα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο ο Τούρκος υπουργός φέρεται να είπε «δεν συμφωνώ με τον ελληνικό Τύπο ότι προκαλεί ένταση η επίσκεψή μου στη Θράκη. Πάω στην Αθήνα με θετική ατζέντα. Επιφυλάξαμε στον Έλληνα υπουργό μια θετική υποδοχή και περιμένουμε την ίδια ανταπόκριση».

Ωστόσο, όταν έφτασε στη χώρα μας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε ανάρτηση στο Twitter στην οποία κάνει λόγο για τουρκική μειονότητα. «Στην Ελλάδα για να συναντήσω μέλη της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και να συζητήσω τις διμερείς μας σχέσεις» έγραψε σχετικά.

Λίγη ώρα αργότερα κι ενώ είχε επαφές με τους μουφτήδες ανέφερε στον λογαριασμό Twitter «η δουλειά που κάνουν οι μουφτήδες συμβάλλει πολύ στην διατήρηση και ενδυνάμωση της ενότητας και της αλληλεγγύης εντός της τουρκικής μειονότητας».

Σε άλλο μήνυμά του από την επίσκεψή του σε μειονοτικό σχολείο ανέφερε «Είναι σημαντικό τα παιδιά της τουρκικής μειονότητας όλων των ηλικιών λαμβάνουν μόρφωση σε καλύτερες συνθήκες και στην μητρική τους γλώσσα. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους συγγενείς μας να λύσουν αυτά τα προβλήματα».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης τόνισε:

 

Ο κ. Τσαβούσογλου δείχνει με τις ανιστόρητες δηλώσεις του την αμετανόητη στάση της Τουρκίας.

 

Απέναντι στις προκλήσεις του, η Ελλάδα οφείλει να αντιτάξει την ισχύ του διεθνούς δικαίου και των διμερών συμφωνιών. Στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα, όπως είναι σαφές στη συνθήκη της Λωζάνης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ