Π.Ζαρογουλίδης: “O καιρός γαρ εγγύς σύντροφοι!”

Πάνος Ζαρογουλίδης Πρόεδρος ΦΣ Πέλλας Φαρμακοποιός, ΜΒΑ, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής Υπουργείου Δικαιοσύνης

Για να τα πούμε παντελονάτα κατά την εσωτερική ενεργητική μετατόπιση του ΠΑΣΟΚ, «από τον νου στην καρδιά», εξαγνίστηκε ένα μεγάλο μέρος των τύψεων και της θλίψης παλιότερων συντρόφων που αδυνατώντας να κατανοήσουν αρχικά την ουτοπία από την δέσμευση, το πεπερασμένο του χρόνου αντίδρασης από τον μακρόπνοο προγραμματικό σχεδιασμό και τελικά την ιδεολογία από την ιδεοληπτική βάσανο του Συριζαναγκασμού μολονότι κατανοούν ότι διάγουν υπερβολικές ή μη ρεαλιστικές συμπεριφορές δεν μπορούν να σταματήσουν. 

Οι νωπές αναμνήσεις της εξουσίας και τα χρυσά χρόνια είναι ο λόγος που θεωρούν, ακόμα και μακριά από την ενεργό συμμετοχή από τους κόλπους του μόνου γνήσιου προοδευτικού ρεύματος και σοσιαλδημοκρατικού εκφραστή όπως αυτό του Κινήματος Αλλαγής, συνεχίζουν να διατηρούν γέφυρες με το προοδευτικό παρελθόν τους, αρνούμενοι να αποποιηθούν τον χώρο που τους άνδρωσε, εκφράζοντας διαρκώς άποψη για τα κατά τα φαινόμενα ξένα χωράφια από αυτούς, αναπόφευκτα και για την εσωκομματική γιορτή δημοκρατίας που αποτελούν οι εκλογές για την ανανέωση της αρχηγίας του χώρου 

Το προεξοφλημένο αναπάντεχο γραμμάτιο της δημοσιονομικής προσαρμογής βάρυνε το ΠΑΣΟΚ και μόνο αυτό, είναι πλέον κοινά αποδεκτό. Αυτό κλήθηκε να βγάλει την καυτή πατάτα από την χύτρα. Διαχειρίστηκε όμως με διαύγεια (διπλής), σύνεση και κοινωνική ευθύνη την κρίση διασφαλίζοντας την συνέχεια του Κράτους όταν οι υπόλοιποι συνεταίροι μας έψαχναν γωνίες να κρυφτούν, τιμώντας την δημοκρατία αναζητώντας την δημοψηφική γνώμη του Έλληνα και αψηφώντας τελικά τον ορυμαγδό μέσα από την  κατακραυγή των υπολοίπων. 

Στο σύντομο της πορείας της εκείνη η κυβέρνηση, άφησε έργο και όραμα όσο λίγες υποδεικνύοντας σε όλους για το ποια θα έπρεπε να ήταν η συνέχεια του Κράτους αναδεικνύοντας την αριστεία σε βάρος της κομματικής σειράς, εγκαινιάζοντας πολιτικές για το κλίμα και την Πράσινη ενέργεια, όταν την ίδια ώρα στο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν για πράσινα άλογα και στην ΝΔ για πράσινα παπαγαλάκια. 

Σήμερα βέβαια, όπως συνηθίζεται άπαντες διεκδικούν την πατρότητα του εγχειρήματος όλοι μιλούν για την μεσαία τάξη ακόμα και αυτοί που επέφεραν την πλήρη «αταξία»  σε αυτήν.

Την ίδια στιγμή ο εμπνευστής του σχεδίου  που όταν προωθούσε το εγχείρημα οι υπόλοιποι τρώγαμε βελανίδια, σήμερα είναι ήδη σε άλλη πίστα μελετώντας τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα ανακατευθύνουν την παραγωγική βάση της οικονομίας και θα αναπρογραμματίσουν το μέλλον μας αναπτυξιακά. 

Είναι βέβαιο ότι θα ξανανταμωθούμε σύντομα: Μην κουράζεστε ψάχνοντας έξυπνες ατάκες και λόγια διότι διανύουμε ήδη την ώρα των πράξεων και των έργων και σε αυτά όπως θα θυμάστε, τον πρώτο λόγο έχει πάντα το ΠΑΣΟΚ

Ο καιρός γαρ εγγύς σύντροφοι !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ