Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρήστος Παπαστεργίου: Επίσκεψη στον Δήμο Ελευθερίου Κορδελιού -Ευόσμου στο πλαίσιο ανάδειξης των προβλημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Published

on

Επίσκεψη στον Δήμο Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου πραγματοποίησαν χθες το (28-04-2020), αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για την Μακεδονία», αποτελούμενη από τον επικεφαλής της, Χρήστο Παπαστεργίου και το συντονιστή της, Χρόνη Μακρίδη.

Η αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό, τον αναπληρωτή δημάρχου και αντιδήμαρχο διοικητικών υπηρεσιών Κώστα Σωτηράκη, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Ρούμελη, τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Νέστωρα Λαφαζανίδη, την αντιδήμαρχο πολιτισμού Αθηνά Παμπουκίδου, τον αντιδήμαρχο οικονομικών Χρήστο Φωτιάδη και τον Γεν. Γραμματέα του δήμου Σάκη Ξανθόπουλο.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν τα ζητήματα της επάρκειας των μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, τοπικά προβλήματα και άλλα ζητήματα που αφορούν την σχέση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμου.
Στο πλαίσιο της συζήτησης αναδείχθηκε το θέμα της ουσιαστικής ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Ευόσμου με ανθρώπινο δυναμικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, καθώς και σε υλικοτεχνικές υποδομές.
Εξετάστηκε το ζήτημα της ενίσχυσης των ψηφιακών υποδομών και εργαλείων των σχολικών μονάδων αλλά και των μαθητών (laptops, tablets, ευρυζωνικές σύνδεσης), τα οποία απαιτούνται για την αποτελεσματική πραγματοποίηση των μαθημάτων από απόσταση. Καθώς, και το ζήτημα της σχολικής στέγης που αναδεικνύεται, ακόμη εντονότερα, όχι μόνο ως αναγκαιότητα συγχρόνων υποδομών μάθησης, αλλά και ως χώρος υγειονομικά ασφαλής, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Αναλύθηκε το ζήτημα της στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας, των εργαζομένων και των ανέργων, τόσο κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, όσο και στην επόμενη μέρα και η συμβολή σε αυτή την κατεύθυνση της Περιφέρειας Κ.Μ. μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Τέθηκαν ακόμη θέματα όπως αυτά της στήριξης των κοινωνικών δομών προστασίας και αλληλεγγύης, τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής θωράκισης κ.α.

ΔΥΣΟΣΜΙΑ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα της ρύπανσης και της δυσοσμίας, που εμφανίζεται στην περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης. Για το θέμα ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε την κωλυσιεργία, από την πλευρά της Περιφέρειας Κ.Μ., για την διεξαγωγή ολοκληρωμένης έρευνας για το θέμα, όπως και την έλλειψη θεσμοθετημένου οργάνου επιστημονικού ελέγχου των ρυπογόνων βιομηχανιών στη Δυτική Θεσσαλονίκη, από τους Δήμους, την Περιφέρεια και την πανεπιστημιακή κοινότητα.
«Κρίσιμο ζήτημα, για την προώθηση λύσεων σε αυτά τα ζητήματα», τόνισαν εκ μέρους της παράταξης «Πράξεις για την Μακεδονία» οι κ.κ. Παπαστεργίου και Μακρίδης, είναι «η ενεργή συνεργασία της Περιφέρειας Κ.Μ. με τους Δήμους, ισότιμα και αποτελεσματικά και όχι με πελατειακούς όρους, ώστε να αποτελούν κοινή αλυσίδα, μαζί με τους παραγωγικούς φορείς στην διεκδίκηση και αξιοποίηση, όλων των διαθέσιμων πόρων, ειδικά της επόμενης προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ, για το οποίο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει αρχίσει, καν, την προετοιμασία».
Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Παπαστεργίου, ευχαρίστησε τέλος, τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του, για την παραγωγική συνάντηση και δεσμεύτηκε να θέσει, τα συγκεκριμένα θέματα, ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου, με σκοπό την επίλυσή τους.
Τόνισε, ακόμη, ότι η παράταξη «Πράξεις για την Μακεδονία», θα συνεχίσει την προσπάθεια ανάδειξης των θεμάτων που απασχολούν την Περιφέρεια Κ.Μ., με δημιουργικό τρόπο, ώστε να συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Μανδαλιανός, ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον, τονίζοντας ότι η προσπάθεια της διοίκησης του για την επίλυση των χρόνιων, αλλά τόσο κρίσιμων θεμάτων, είναι συνεχής και επίπονη. Επιζητεί την ενεργή συνεργασία όλων στην κατεύθυνση εύρεσης λύσεων για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου. «Η κοινωνία του δήμου χρειάζεται ενότητα και συνοχή για να ανταπεξέλθει σε όλα τα προβλήματα, ειδικά στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και για αυτό θα εργάζεται τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του» σημείωσε.