Παραιτήθηκε ο Στάθης Λιβαθινός από τη Δραματικη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου

Την παραίτησή του από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου υπέβαλε ο Στάθης Λιβαθινός, στον απόηχο των αποκαλύψεων για κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάτρου. 

Ολόκληρη η δήλωση του Στάθη Λιβαθινού
«ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αγαπημένες μου μαθήτριες και αγαπημένοι μου μαθητές,

Μετά και την τελευταία σας άρνηση να συνεργαστείτε μαζί μου έστω για 2 ώρες την βδομάδα, ώστε να ολοκληρώσετε τον κύκλο των σπουδών σας, μέσα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, δεν μου μένει τίποτα άλλο από το να σας αποχαιρετήσω. Ζητώ και πάλι συγγνώμη αν τυχόν πλήγωσα κάποια ή κάποιον από σας – η όποια αυστηρότητά μου δεν έκρυβε τίποτα περισσότερο από έγνοια και αγωνία, ώστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για τη μελλοντική σας πορεία στο θέατρο.

Χρειάστηκε πολύς κόπος και επιμονή χρόνων για να μπορέσω επιτέλους να δημιουργήσω αυτό το Τμήμα Σκηνοθεσίας στο οποίο βρίσκεστε σήμερα, αλλά και να διαθέτει η Σχολή του Εθνικού Θεάτρου τις υποδομές που διαθέτει. Κρατήστε μόνο τα καλά κι αλλάξτε το θέατρο. Σας ευχαριστώ για όλα, όπως και τη διευθύντρια της Σχολής, αλλά και όσους συναδέλφους με στήριξαν.

Καλή συνέχεια.

Στάθης Λιβαθινός»

Η ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου

«Παρά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Διευθύντρια της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό να θεραπευθεί η δυσαρμονία που ανέκυψε κατά τη διδακτική διαδικασία και να επανέλθει κλίμα συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ του Καθηγητή κ. Στάθη Λιβαθινού και των σπουδαστών της Σχολής» αναφέρει από την πλευρά του το Εθνικό Θέατρο, σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του Δ.Σ., η καλλιτεχνική διευθύντρια και η διευθύντρια της Δραματικής Σχολής.

«Ο κ. Λιβαθινός, έχοντας τη διάθεση να διευκολύνει τη λειτουργία και το εκπαιδευτικό έργο της Δραματικής Σχολής αλλά και να αποφορτίσει την κατάσταση, έλαβε την απόφαση να αναστείλει επ’ αόριστον τα διδακτικά καθήκοντά του. Η Δραματική Σχολή σέβεται την απόφασή του αυτή και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται, κατά τη θητεία του ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή, η ίδρυση του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματικής Σχολής και η μεταστέγασή του στις εγκαταστάσεις του “Σχολείον της Αθήνας-Ειρήνη Παπά”».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος Σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού, μετά τις πρώτες καταγγελίες στο χώρο του θεάματος, είχε δημοσιοποιήσει επιστολή συμπαράστασης σε όσους κατήγγειλαν ανάρμοστες συμπεριφορές. Στην επιστολή αυτή έκαναν λόγο για «κακοποιητικές συμπεριφορές» από «διδάσκοντες που συμπεριφέρονται ως αυθεντίες», καταγγελία που σύμφωνα με πληροφορίες «φωτογράφιζε» τον Στάθη Λιβαθινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ