Παρέμβαση Χρυσοφάκη: Το κλείσιμο των καταστημάτων των τραπεζών κάνει κακό στην κοινωνία και την οικονομία

Ο επιχειρηματίας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που πολιτεύεται στην Α Πειραιά, Λευτέρης Χρυσοφάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στο μαζικό κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων ανά την Ελλάδα.

Ο Λευτέρης Χρυσοφάκης χαρακτηρίζει ως επισφαλές για την κοινωνία και την οικονομία της χώρας το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων.

Διαβάστε την ανάρτηση: 

Η συνεχής συρρίκνωση του τραπεζικού δικτύου στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα, δεν είναι πρόοδος όπως οι ίδιες οι τράπεζες θέλουν να παρουσιάσουν. Η ψηφιοποίηση και οι νέες τεχνολογίες έχουν μπει στη ζωή μας, όμως σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν σήμερα οι τραπεζοϋπάλληλοι, δεν χρησιμοποιούνται από την μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού. Επίσης το φαινόμενο του κλεισίματος των καταστημάτων είναι κατά πολύ πιο έντονο και βίαιο στην Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρούνται εκατοντάδες Πειραιώτες και χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα κάθε μέρα για μια απλή συναλλαγή. Την ίδια στιγμή πολλές περιοχές της χώρας έχουν οδηγηθεί σε τραπεζικό αποκλεισμό, καθώς δεν υπάρχουν πια καθόλου καταστήματα.
Ο ρόλος Του τραπεζικού συστήματος στην ανάπτυξη της χώρας είναι σημαντικός. Και αυτός ο ρόλος δεν είναι απρόσωπος. Συνδέεται άμεσα με τους υπαλλήλους και το ίδιο το τραπεζικό δίκτυο.
Από τον υπάλληλο – στέλεχος που δίνει συμβουλές στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες για τον τρόπο χρηματοδότησης ή ακόμη και σε έναν αγρότη ή συνταξιούχο για το που θα τοποθετήσει τις λιγοστές οικονομίες του, περνάμε σε ένα απρόσωπο σύστημα .
Οι ελληνικές τράπεζες στα χρόνια τη κρίσης στηρίχτηκαν, επιδοτήθηκαν από τον ίδιο τον ελληνικό λαό, αλλιώς θα είχαν καταρρεύσει. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν σημαντικά κέρδη. Θα πρέπει λοιπόν οι διοικήσεις τους να μην σκέφτονται μόνο με τη λογική του κέρδους , αλλά να θέτουν κατά νου και τις ανάγκες των πολιτών. Να επιστρέψουν οι τράπεζες στην ελληνική κοινωνία, την στήριξη που έλαβαν τα προηγούμενα χρόνια.
Γιατί η διαρκής συρρίκνωση του τραπεζικού δικτύου μόνο πρόβλημα δημιουργεί αυτή τη στιγμή στην Ελληνίδα και στον Έλληνα.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ