Παρέμβαση Παύλου Χρηστίδη για την φωτιά στην Νότια Αττική

Ο Παύλος Χρηστίδης,  μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ με αναρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέτει κυβέρνηση και πολιτεία προ των ευθυνών τους για την πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα και την εκκένωση του Πανοράματος Βούλας Αττικής. 

Διαβάστε τι γράφει ο Παύλος Χρηστίδης:

Ο άνεμος, ο καιρός και το δύσβατο της περιοχής έστεκαν ως ερμηνεία των καταστροφών για τους προϊστορικούς ανθρώπους.

Σήμερα, με την γνώση και τα δεδομένα της επιστήμης είναι τουλάχιστον υποτιμητικό για την νοημοσύνη των πολιτών, να μην μιλάει η κυβέρνηση για τα τραγικά λάθη που έχει κάνει στη διαχείριση κρίσεων.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γλυφάδας ο οποίος επικαλείται και σχετική φωτογραφική τεκμηρίωση, η πυρκαγιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ.

Πόσο, άραγε, έχει συνεργαστεί το υπουργείο κλιματικής αλλαγής με τον ΔΕΔΔΗΕ κατά τη διαμόρφωση των fancy σχεδιασμών που μας παρουσίαζε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πριν 4 μέρες;

Πληρώνουμε τις ακριβότερες τιμές ρεύματος στην Ευρώπη, και ο φορέας διανομής ενέργειας δεν βάζει στο σχεδιασμό του ούτε τα στοιχειώδη.

Πέρα από την υπογειοποίηση των καλωδίων, που ας το δεχτούμε απαιτεί χρόνο κι έχει δυσκολίες, φρόντισε κανείς να:
– Αντικαταστήσει τους γυμνούς αγωγούς εναέριων δικτύων που διέρχονται από δασικές περιοχές;
– Μετατοπίσει το εναέριο δίκτυο από τις δασικές περιοχές προς περιοχές όπου υπάρχει οδικό δίκτυο;
– Τοποθετήσει μονωτικά καλύμματα στα στοιχεία του δικτύου;

Και άλλα, πιο τεχνικά, αλλά απολύτως εφικτά, που μπορούν να γίνουν, αλλά το αρμόδιο υπουργείο κλιματικής αλλαγής δεν ασχολείται με αυτά γιατί είναι αρμοδιότητες του ΔΕΔΔΗΕ.

Όταν η κυβέρνηση μάθει ότι είναι κυβέρνηση που πρέπει να οργανώνεται με βάση τις ανάγκες των πολιτών κι όχι με βάση τα στεγανά κάθε υπουργείου, τότε ίσως καταφέρουμε να σώσουμε ό,τι θα έχει απομείνει κι από την περιαστική μας χλωρίδα. Μέχρι τότε, ας δείξει τουλάχιστον λίγο σεβασμό ο κ. Πρωθυπουργός στους πολίτες.

Καλή δύναμη στους πυροσβέστες, στους εθελοντές, στους κατοίκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ