Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Θεσμικά δείχνει την πόρτα της εξόδου στον Μητσοτάκη – Είναι ζήτημα Δημοκρατίας οι υποκλοπές

Δημοσιεύτηκε

στις

Το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, με στάση ευθύνης και αξιών, αντιμετωπίζουν εδώ και αρκετές μέρες ένα ζήτημα Δημοκρατίας να “κουκουλώνεται” ή ακόμη και να δέχεται προσωπικές επιθέσεις από στελέχη της ΝΔ και μη…

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες, μια κυβέρνηση να περνά σε άλλο ποταπό επίπεδο την πολιτική αντιπαράθεση, με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού να είναι όχι απλώς κατώτερο των περιστάσεων αλλά και επικίνδυνο για τους δημοκρατικούς θεσμούς. Εμμέσως πλην σαφώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε να εννοηθεί πως το περιεχόμενο των υποκλοπών είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας – “φωτογραφίζοντας” τον Νίκο Ανδρουλάκη ως “ασύμμετρη εθνική απειλή” και το πιο σοβαρό, είναι πως ο Πρωθυπουργός της χώρας, δεν γνωρίζει το Σύνταγμα. Γνωρίζει ό,τι του γράφουν οι λογογράφοι του με τα “Τζιτζικια” να του κάνουν παρέα στον σύντομο δρόμο της πτώσης από την εξουσία με “απόφαση Ανδρουλάκη”.

Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του έκανε τον ανήξερο χωρίς να απαντάει σε καμένα ουσιαστικό ερώτημα λειτούργησε επιφανειακά θέλοντας να κλείσει το θέμα γρήγορα μίλησε για ‘’νόμιμο λάθος’’ ενώ γνώριζε την αντισυνταγματική και παράνομη παρακολούθηση του Προέδρου μας και ουσιαστικά δεν έδωσε καμία απάντηση στην ερώτηση: Γιατί παρακολουθούταν ο κ. Ανδρουλάκης;

Σε τηλεοπτική του παρουσία στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, «Ώρα Ελλάδος» ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, σχολίασε τη χθεσινή τοποθέτηση του Πρωθυπουργού και το αφήγημα του «νόμιμου λάθους» που υιοθέτησε αναφορικά με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

«Δεν ξέρω αν o κ. Πρωθυπουργός έπεισε ότι ήταν ανήξερος, πάντως, απέδειξε ότι είναι ανήμπορος να διαχειριστεί αυτή την κρίση και να εγγυηθεί τη θεσμική θωράκιση της χώρας για την ασφάλεια των επικοινωνιών και των ατομικών ελευθεριών. Μίλησε ο κ. Μητσοτάκης περίπου για έναν ανήξερο επικεφαλής της Κυβέρνησης, ο οποίος μέσα στο γραφείο του είχε φέρει την ΕΥΠ, είχε βάλει τον απολύτως αρεστό άνθρωπο ως επικεφαλής, είχε ζητήσει από το στενό συνεργάτη του και ανιψιό του, τον κ. Δημητριάδη να τον εποπτεύει και αυτοί οι δύο συνεργάτες, τους οποίους έσπευσε να καλύψει, δεν τον ενημέρωναν. Αυτό είπε ο κ. Πρωθυπουργός. Δεν ξέρω αν έπεισε κανέναν. Ύστερα μας είπε -και αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον- ότι είναι “νόμιμο λάθος” η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. Αν είναι νόμιμο λάθος, πώς ισχυρίζεται πως θα το σταματούσε αν το γνώριζε; Αν είναι νόμιμο λάθος, τι τη χρειάζεται την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο; Θα κάνει το “νόμιμο νομιμότερο”; Γιατί δεν είχε το θάρρος ο Πρωθυπουργός να βγει και να πει ότι δεν είναι “νόμιμο λάθος”, είναι αντισυνταγματική επιλογή; Ότι δεν είναι “ολίσθημα” της ΕΥΠ. Είναι διολίσθηση σε απολυταρχικές, παρακρατικές μεθόδους».

Ο Δημήτρης Μάντζος στάθηκε επικριτικά και για τις πρωτοβουλίες που όψιμα αναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Γιατί δεν έχει το θάρρος να πει στους πολίτες ότι το συγκεντρωτικό επιτελικό κράτος του έχει καταρρεύσει με κρότο πια; Η επιλογή του να συγκεντρώσει στο γραφείο του την υπηρεσία πληροφοριών και ένα σωρό άλλες υπηρεσίες, έχει αποτύχει παταγωδώς και είναι εκείνος που κουνάει το δάχτυλο στην αντιπολίτευση και μιλάει για συνωμοσιολογία. Μιλάει για αποσταθεροποιητικά σενάρια, για άγνωστους πολέμους, άγνωστους εχθρούς και έρχεται εκείνος να υπερασπιστεί το δικαίωμα της χώρας μας σε θεσμική θωράκιση; Έρχεται τώρα, κατόπιν εορτής να υποσχεθεί ότι θα θωρακίσει τη χώρα μας και τις ατομικές μας ελευθερίες;”.

Διαφήμιση

Για να καταλήξει ότι: “Για μας είναι πολύ σημαντική η δικαστική διερεύνηση. Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους θεσμικά και με μεγάλη αξιοπρέπεια στην αναζήτηση της αλήθειας, τόσο σε πολιτικό όσο και σε νομικό επίπεδο, γιατί δεν αφορά μόνο τον πρόεδρό μας, αλλά όλους τους πολίτες και τη δημοκρατία μας».

Από την άλλη, βλέπουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ , να προσπαθεί να αποτελέσει “μέρος” αυτής της πτώσης της Δεξιάς, τρέχοντας πίσω από τις ανακοινώσεις της Τρικούπη και πίσω από τα ρεπορτάζ των ανεξάρτητων Μέσων καθώς και από τις πρωτοβουλίες του Νίκου Ανδρουλάκη. Μέσα σε 6 μήνες, το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη πέτυχε ουσιαστικά ό,τι θα επιθυμούσε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που “ξέμεινε” να κάνει πολιτική μέσω.. Λόφου Στρέφη, Κουφοντίνα και “τοξοβόλου” την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ με συντεταγμένες κινήσεις αναδεικνύει ουσιαστικά κενά στην δημοκρατία της χώρας και δεν ανοίγει πεδία “κοκορομαχίας” στη Βουλή προς κατανάλωση στα πρωινάδικα και μεσημεριανάδικα της χώρας.

Στήνουν κοκορομαχία στη Βουλή – Τονίζουν το “απουσία Ανδρουλάκη” 

Για να καταλάβουμε το επίπεδο που “βολεύει” ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ και τούμπαλιν, έχουν 2 “κοινά non paper” τα οποία , μεταξύ άλλων,  ζητούν το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση για τις εκλογές και τονίζουν πως στις 22 Αυγούστου ανοίγει η Βουλή για να συζητηθεί το φλέγον ζήτημα των υποκλοπών που ο Νίκος Ανδρουλάκης προσωπικά ανήγαγε σε μείζον ζήτημα Δημοκρατίας παγκοσμίως, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη, “απουσία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ”. Ίσως η πρώτη φορά που ΜΜΕ που πρόσκεινται σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, να συμφωνούν κατά παραδοξότητα στην Ελληνική πολιτική σκηνή.

Για αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εκλογές τώρα. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “THE SOCIALIST”, στην Χ.Τρικούπη, τονίζουν πως το πολιτικό σκάνδαλο των υποκλοπών, είναι ζήτημα Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης. Επικεντρώνονται μάλιστα στην θεσμική διαδικασία, μια διαδικασία που η ΝΔ μέσω του εκπροσώπου της, έκαναν “κουρελόχαρτο” τονίζοντας πως “καλούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη και δεν.. το σήκωνε” , με σοβαρότητα και με στόχο να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι – ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ- μάλιστα, κύκλοι στην Χ.Τρικούπη αναφέρουν πως στο ΠΑΣΟΚ ζητάνε πολιτική αλλαγή εδώ και καιρό. Όπως και να’χει με σοβαρότητα, σαφήνεια και χωρίς “φανφάρες” αλλά με ουσία, το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης αποδομούν δυναμικά και ουσιαστικά την κυβέρνηση και όταν αποφανθεί η Δικαιοσύνη περί του θέματος, οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές.

Μέχρι τέλους … Φθινοπώρου θα εχει πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Διαφήμιση

Έτσι δείχνει, ιδίως μετά το κρέμασμα στα μανταλάκια του Πρωθυπουργού απο τον Διεθνή Τύπο, ήρθε η ώρα της καταδίκης από διεθνείς πολιτικούς φορείς, αρχής γενομένης από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές που εγκαλούν την ελληνική κυβέρνηση για “αυτοκρατορική λογική” που προσβάλλει τους Δημοκρατικούς θεσμούς και την ελευθερίες των πολιτών. Έχει ήδη “ξηλώσει” το μανίκι του αλαζόνα Μητσοτάκη ο Ανδρουλάκης, μέχρι το Νοέμβριο θα είναι “γυμνός” και στο έλεος της κάλπης αφού θα είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί. Μην αμφιβάλλει κανείς πως η υπόθεση έχει “ζουμί” ακόμα και πως οι εσωτερικές έριδες στη ΝΔ θα επιταχύνουν τις διαδικασίες για την πολιτική αλλαγή που έχει ο τόπος.

“Αέρας” πολλών “extra” μονάδων σε ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών για το ΠΑΣΟΚ 

Όλα δείχνουν, ύστερα και από συζητήσεις με ειδήμονες και πολιτικούς αναλυτές, πως εφόσον το ΠΑΣΟΚ πιστώνεται την πτώση της ΝΔ και της Δεξιάς, αναμένεται ραγδαία άνοδος στα ποσοστά της δημοκρατικής παράταξης σε όλη την επικράτεια, θυμίζοντας έντονα το “σκηνικό” προ δεκαετίας όταν 3 κόμματα είχαν μικρή απόσταση ποσοστιαία μεταξύ τους, αυτή τη φορά το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που έρχεται δυναμικά να φέρει πραγματικά την ελπίδα και όχι μια συνεργασία με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ “βαφτίζοντάς” την “πρώτη φορά Αριστερά”. Ζούμε την δική μας, 3η του Σεπτέμβρη, στεκόμαστε αξιακά απέναντι σε όλα τα μείζονα ζητήματα για την κοινωνία, τα εθνικά, την οικονομία. Για την Δημοκρατία. Για ένα νέο πολιτικό ήθος. Και εδώ, πρέπει όλοι μας, να είμαστε αρωγοί στην μάχη που δίνει μόνο του το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης για αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.