Πατριδοκαπηλεία και Δεξιά – Μια σχέση πάθους

Γράφει ο Μικροσκόπος...

Από τους “Μακεδονομάχους” και το “Τσίρκο” Υπερ-Πατριωτών που “σήκωσαν ψηλά” το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών ως αντι-εθνικό, μέχρι το “πρέπει να τηρηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών κατά γράμμα” και από τις φρεγάτες και τα Ραφάλε μέχρι την σιωπηρή στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την καμπάνια “Τουρκικό Αιγαίο” και από την αναγνώριση της γλώσσας των Σκοπίων ως “Μακεδονική” από την Ε.Ε μέχρι την αποστολή Ελληνικών F-16 πάνω από τα Σκόπια για την “επέτειο” της αρχής των Ευρωπαϊκών ενταξιακών διαπραγματεύσεων, η Δεξιά του Μητσοτάκη, έχει βρει τρόπο τέτοια ζητήματα να μην τα πολυαναφέρουν τα εγχώρια ΜΜΕ…

“TURKAEGEAN” – Με κατοχύρωση πατέντας μέχρι το 2031!

Σε μία απαράδεκτη απόφαση εις βάρος της Ελλάδας και υπέρ της Τουρκίας έχει προχωρήσει η Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ ( EUIPO) , την ώρα που οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να υποκύψουν σε αίτημα της Άγκυρας για χρήση του brand name «Turkaegean».

Αντιθέτως, η Επιτροπή έκανε αποδεκτή – χωρίς καμία ένσταση- την τουρκική απαίτηση, να οικειοποιηθεί έμμεσα την θάλασσα του Αιγαίου (και) μέσω διαφημιστικής καμπάνιας, πατεντάροντας το «Turkaegean» για τουριστικούς σκοπούς.

Σε έγγραφο που αναρτήθηκε στην EUTM, αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων και φέρνει στη δημοσιότητα το naftemporiki.gr φαίνεται ότι ο όρος έχει γίνει δεκτός, ήδη από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021, με ημερομηνία λήξης την 16 Ιουλίου του 2031.

Το θέμα εγείρει σοβαρούς κινδύνους καθώς τίποτα δεν αποκλείει, η Τουρκία να «πατήσει» πανω στην συγκεκριμένη απόφαση ώστε να συνεχίσει τις προκλήσεις της, αμφισβητώντας την ελληνικότητα του Αιγαίου.

Το θέμα, φυσικά, που προκύπτει είναι εάν οι ελληνικές αρχές αντιλήφθηκαν την τουρκική πρόκληση και εάν αντέδρασαν και πως επί τόσους μήνες.

Πατριδοκάπηλοι και ‘πατριωτο-ζυγαριές”

Ένας από τους θεμελιώδεις μύθους της Δεξιάς στην Ελλάδα, είναι το “πατριωτικό” της πρόσημο. Ξεχνά κανείς πως οι μεγαλύτερες στιγμές εθνικής υπερηφάνιας ήρθαν κατά πλειοψηφία από προοδευτικούς πολιτικούς. Λίγο να ανατρέξει κάποιος στην ιστορία, θα ψάξει με μεγεθυντικό φακό τις κυβερνητικές θέσεις και στάση των Δεξιών κυβερνήσεων στην Ελλάδα απέναντι σε κυρίαρχα εθνικά ζητήματα.

Για να τελειώνει μια και καλή η όποια “φιλολογία” περί του θέματος, καλό θα ήταν να πάψουν οι πατριωτο-ζυγαριές γιατί υπάρχουν και ανόητοι που “τσιμπάνε” από την πόλωση και εξωθούν νέους σε αντιδράσεις κατάπτυστες, όπως στο πρόσφατο παρελθόν το κάψιμο της Ελληνικής σημαίας ή η ένταξη σε εγκληματικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχει πρόσημο στα εθνικά, παρά μόνο το ουσιαστικό εθνικό συμφέρον που πρέπει όλες οι παρατάξεις και τα κόμματα να έχουν ομοψυχία και ομοφωνία στις αποφάσεις. Και τα κρίσιμα είναι κοντά μας αγαπητοί αναγνώστες, όταν η παρατεταμένη αυτή “θερμή κατάσταση” στο Αιγαίο, αναπόφευκτα οδηγήσει κάποια στιγμή σε “παρεμβάσεις” ή “πρωτοβουλίες” για την εκμετάλλευση των υδρογανανθράκων του Αιγαίου – Απο κοινού με την Τουρκία θα προτείνει ο Ερντογάν –

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ