Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Χρηστίδης για Παιδεία: “Η Κεραμέως κάνει τα χατήρια λίγων”

Published

on

Επίθεση στη κυβέρνηση αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε από τη Λάρισα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης

Ο κ. Χρηστίδης σημείωσε σε εκδήλωση τοπικής οργάνωσης για την κοπή της βασιλόπιτας το βράδυ της Παρασκευής πως «οκτώ μήνες τώρα η ΝΔ αποδεικνύεται όχι μόνο Δεξιά, άλλα και αδέξια, όταν έρχεται μπροστά σε σημαντικές πολιτικές επιλογές» τονίζοντας πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα πολιτικά θέματα.

 Μεταξύ άλλων, μιλώντας για για τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν και περίμεναν τα ψίχουλα των Ευρωπαίων και διεθνών παραγόντων» και τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν επιδιώκει καμία συνεννόηση με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα».

Μιλώντας για το προσφυγικό- μεταναστευτικό πρόβλημα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, επιτέθηκε στη κυβέρνηση της ΝΔ για την διαχείριση του ζητήματος, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για τη αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης.«Όποιος καταλάβει τι λέει κάθε μέρα στα ΜΜΕ ο κ. Μηταράκης, να έρθει να μας το πει και εμάς γιατί εμείς και πολύ περισσότερο οι νησιώτες μας στο Βόρειοανατολικό Αιγαίο, αδυνατούμε να καταλάβουμε το σχέδιο της Ν.Δ» τόνισε.

Για τα θέματα της καθημερινότητας και τις πολιτικές της κυβέρνησης είπε ότι εφαρμόζει πολιτικές τις οποίες τις χαρακτήρισε «ο ορισμός της δεξιάς και της συντηρητικής αντίληψης», ενώ αναφέρθηκε στα ζητήματα της Παιδείας, της Υγείας, αλλά και της της εργασίας.

Ποιο ειδικά, ο κ. Χρηστίδης είπε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική στην Παιδεία η οποία χαρακτηρίζεται ως παιδεία για λίγους, ενώ επιτέθηκε στην υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως ότι «κάνει το χατήρι λίγων που λένε ότι προσφέρουν Παιδεία».

«Μέσα σε ένα βράδυ έρχεται η αρμόδια υπουργός και εξισώνει τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων με τα πτυχία των δημόσιων πανεπιστημίων, χωρίς καμία αξιολόγηση. Έτσι τα παιδιά που έχουν πάει σε δημόσιο σχολείο, σπούδασαν σε δημόσια πανεπιστήμια, μπαίνουν στην ίδια κατηγορία και έχουν τα ίδια επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα, με ανθρώπους που έχουν κάνει επιλογές σε πανεπιστήμια αμφιβόλου ποιότητας » σημείωσε.Αναφορικά με την κατάσταση στην Υγεία, ο κ. Χρηστίδης είπε «ότι το χάος που δημιούργησε στην Υγεία, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται η Ν.Δ και το κάνει απολύτως πράξη», σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ άφησε ένα Σύστημα Υγείας το 2010 λειτουργικό και αποτελεσματικό για όλους παρά τα λάθη που είχαν γίνει.

Μιλώντας για τα σοβαρό ζήτημα της εργασίας της νέας γενιάς, είπε ότι οι νέοι άνθρωποι με πολλά πτυχία αμείβονται πολύ χαμηλά και χωρίς κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, ενώ επιτέθηκε στη κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι δεν έχει προσανατολισμό στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

«Αν δεν δοθεί λύση προς αυτή την κατεύθυνση, όσα ”Ελληνικά” και να δημιουργηθούν, ούτε η ανεργία θα αντιμετωπιστεί, ούτε οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης θα αντιμετωπιστούν, ούτε τα παιδιά της δικιάς μας γενιάς θα βρουν καλές δουλειές, ούτε ανάσχεση της φυγής στο εξωτερικό θα υπάρξει» είπε ο κ. Χρηστίδης.

Advertisement

Τέλος ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ είπε ότι «χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο», σημειώνοντας ότι αυτό θα είναι το πεδίο σύγκρουσης από εδώ και εμπρός. Μεταξύ άλλων είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει DNA πρωταγωνιστή, ενώ τόνισε ότι «πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους αυτούς που χτυπήθηκαν από την κρίση».

«Οφείλουμε ως φορέας να ακολουθήσουμε τον δρόμο που φεύγει από τα συστήματα που αφορούν τους λίγους και πηγαίνει σε μια μάχη εδάφους – εδάφους» είπε ο κ. Χρηστίδης και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για μια μάχη η οποία έχει ως στόχο να πει στους ανθρώπους που προβληματίστηκαν, πληγώθηκαν αλλά και απογοητεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια και από εμάς, ότι η πολιτική είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η ζωή μας. Και η Κεντροαριστερά, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ είναι αυτό το κόμμα που έχει στον DNA του τις μικρές και μεγάλες αλλαγές, μια πολιτική που οδηγεί σε διόρθωση πορείας, αλλά και τους ανθρώπους που μπορούν να ξανά εμπνεύσουν μεγάλες αλλαγές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ