Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Παύλος Χρηστίδης: “Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την διεθνή αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας”

Published

on

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό Open Tv, στην εκπομπή «Open Ελλάδα» με τους δημοσιογράφους Σπύρο Χαριτάτο και Γιώργο Καραμέρο

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.

Είναι προφανές ότι την περίοδο της πανδημίας όλοι οι Έλληνες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Οι ειδικοί ήταν σαφείς με ξεκάθαρες οδηγίες, οι πολίτες έδειξαν ατομική ευθύνη αλλά και το κράτος ήταν κατάλληλα προετοιμασμένο, με δομές οι οποίες μπορούσαν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, και αναφέρομαι στο ΕΣΥ, στο «Βοήθεια στο σπίτι», στα ΚΕΠ, στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και σε μια σειρά ακόμα κρατικών προβλέψεων.

Από κει και πέρα βλέπουμε κάποια πράγματα που ο κόσμος δεν τα καταλαβαίνει. Αναφέρομαι στο ζήτημα της εστίασης, η οποία προφανώς και θα έπρεπε να έχει ανοίξει νωρίτερα, αφού ο κόσμος ξεκίνησε να κυκλοφορεί. Αναφέρομαι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που άνοιξαν την τελευταία δεκαετία της κρίσης και έχουν ανοίγματα, που πρέπει τώρα, με βάση τους νέους κανόνες να ανταποκριθούν. Αυτό θα μπορούσε να έχει γίνει έγκαιρα πολύ νωρίτερα όπως το είχαμε βάλει στη συζήτηση.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕΙΓΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΑΡΑ ΟΥΣΙΑΣ.

Η Κυβέρνηση έχει μείγμα περισσότερης επικοινωνίας από ότι ουσίας και αυτό αφορά όλες τις παραγωγικές τάξεις της οικονομίας. Αναφέρομαι ειδικά στον πρωτογενή τομέα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν επωμιστεί το μεγάλο κόστος αυτής της κρίσης και μέχρι τώρα δεν έχουμε δει πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, για την επίλυση αυτών των ζητημάτων.

ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ.

Advertisement

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται μετά από μια δεκαετία πολύ έντονης αντιπαράθεσης με επιχειρήματα που πολλές φορές χτύπησαν κάτω από τη μέση πολιτικά κόμματα και πολιτικά πρόσωπα, να αναγνωρίζεται η πολιτική ιστορία του τόπου. Και για όποιον τη μελετά, γνωρίζει τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του σε μια σειρά μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Είναι επίσης σημαντικό, ότι σήμερα και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν ότι πρέπει να ενισχύσουμε το ΕΣΥ με πόρους οι οποίοι προέρχονται και από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και από τους ιδιώτες, με χορηγίες ή με άλλους τρόπους. Η ουσία του ζητήματος είναι ότι τα προβλήματα εξακολουθούν να είναι εδώ και άρα θα πρέπει να δούμε τις προκλήσεις και στο αύριο. Και αυτό αφορά ένα ριζοσπαστικό σχέδιο ουσίας και για την Υγεία και για την Παιδεία και για την κοινωνική ασφάλιση.

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΑΜΕΡΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Αυτό που παρατηρούμε να συμβαίνει με τις κάμερες στα σχολεία είναι “μπρος-πίσω”, μια πλήρης σύγχυση και για τους δασκάλους και για τους μαθητές και γι’ αυτό το Κίνημα Αλλαγής έχει σταθεί απέναντι σε αυτό που έχει φέρει η κα. Κεραμέως, το οποίο εκτός από δυσλειτουργικό, δεν κάνει πράξη και μια σειρά ακόμα ζητημάτων.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ.

Επειδή αύριο είναι η επέτειος της γενοκτονίας των Ποντίων, η οποία αναγνωρίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, είναι σημαντικό το πολιτικό σύστημα, όλα τα πολιτικά κόμματα ενωμένα, να διεκδικήσουν την πλήρη διεθνή αναγνώριση της ποντιακής γενοκτονίας.