Παύλος Χρηστίδης: “Η ΝΔ και ο Σύριζα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν με αλληλοκατηγορίες και αντεγκλήσεις, ένα συλλογικό κίνημα!”

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στο "The Socialist"

Mετά από επικοινωνία με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλο Χρηστίδη, ο ίδιος προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση που έχει προκύψει στο πολιτικό σκηνικό και τα ΜΜΕ μετά την “Υπόθεση Λιγνάδη”.

Ο Κος Χρηστίδης, άσκησε δριμεία κριτική σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση κατηγορώντας τους πως προσπαθούν να εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά και κομματικά ένα συλλογικό και ανεξάρτητο κίνημα, αυτό του “Me Too” στην Ελλάδα.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο παραίτησης της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, χαρακτήρισε ως “βολική και χρήσιμη” για κάποιους την περίπτωση να παραιτηθεί η κυρία Μενδώνη αφού, όπως τόνισε, με αυτόν τον τρόπο, “αφαιρείτα” η ευθύνη από εκεί που πράγματι αναλογεί, δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η δήλωση του Παύλου Χρηστίδη στο “Τhe Socialist”

Οι χειρισμοί του Υπουργείου είναι τραγικοί σε όλα τα επίπεδα. Παρόλα αυτά, τώρα πια από μόνη της η παραίτηση της κα Μενδώνη, θα ήταν εξαιρετικά βολική και χρήσιμη για κάποιους. Και αυτό διότι αφαιρεί την ευθύνη από εκεί που πράγματι βρίσκεται. Το Μέγαρο Μαξίμου.

Από την άλλη, το ελληνικό #MeToo είναι ένα κίνημα που τώρα γεννιέται και πρέπει να μείνει ελεύθερο κι ακηδεμόνευτο. Να μην εγκλωβιστεί σε πρόσκαιρες κομματικές ατζέντες. Τις φωνές των θυμάτων που σπάνε το φόβο και τη σιωπή πρέπει ως πολιτικό σύστημα να τις ακούσουμε με σεβασμό και να τις υπερασπιστούμε όλοι από κοινού.

Η ΝΔ και ο Σύριζα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν με αλληλοκατηγορίες και αντεγκλήσεις, ένα συλλογικό κίνημα, που απαιτεί τεράστιο κουράγιο απ’ τους εκφραστές του. Η στιγμή είναι πιο μεγάλη απ’ τις κομματικές μικρότητες. Τα θύματα μας διδάσκουν το ένα μετά το άλλο με το θάρρος τους. Ας αντλήσουμε ως πολιτικό σύστημα απ’ αυτό το θάρρος. Τους το οφείλουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ