Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Χρηστίδης: “Είναι αστείο να πανηγυρίζει η ΝΔ για τα Voucher επειδή έκανε τα ίδια ο ΣΥΡΙΖΑ”

Published

on

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό Astra TV και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη

ΟΛΟΙ ΠΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΣΥ

Στη νέα εποχή που θα έχουμε μετά τον κορωναϊό, θα πρέπει να υιοθετήσουμε και ένα διαφορετικό ύφος και ένα διαφορετικό ήθος στον τρόπο με τον οποίο πορευόμαστε. Το ΠΑΣΟΚ έχει μακρά ιστορία στο σύστημα υγείας, το ΕΣΥ έχει τη σφραγίδα του και το γεγονός ότι σήμερα και η ΝΔ η οποία μέχρι πριν από λίγους μήνες έλεγε ότι οι γιατροί είναι υπεράριθμοι αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τεσσεράμισι χρόνια ήταν κυβέρνηση και δεν έκανε τίποτα, αναγνωρίζουν τη συνεισφορά του ΕΣΥ, όπως και το «Βοήθεια στο Σπίτι» το οποίο επίσης έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Είναι αδιανόητο, χωρίς καν να έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα τα οποία βάζουν οι δικηγόροι, να σπεύδει η κυβέρνηση να ανοίξει 27 του μηνός δικαστήρια και υποθηκοφυλακεία. Ειδικά τα υποθηκοφυλακεία είναι χαρακτηριστική περίπτωση, διότι έτσι μπορούν να τρέξουν οι πλειστηριασμοί.

Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει απόφαση. Το γεγονός ότι βγαίνουν υπουργοί εδώ και δυο-τρεις μήνες και λένε ότι δε θα γίνουν πλειστηριασμοί δεν εγγυάται τα σπίτια των πολιτών.

Υπήρχαν υπουργοί που έλεγαν να πάει όποιος θέλει μέχρι 30 Απριλίου αλλά δεν ήξεραν μετά τί θα γίνει. Θυμόμαστε όλοι πολύ καλά ότι το έλεγε ο κ. Γεωργιάδης αυτό. Επομένως, να είναι προσεκτική η κυβέρνηση. Εμείς, τη συναίνεση την οποία δώσαμε απλόχερα και για το καλό κάθε Έλληνα πολίτη στην αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν θα τη δώσουμε σε λάθη, παραλείψεις και σκάνδαλα τα οποία βλέπουμε να γίνονται σε διάφορα επίπεδα. Εν μέσω της κρίσης το 2010 το ΠΑΣΟΚ έκανε το νόμο 3869/2010, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ψήφισε, στη συνέχεια έγιναν διαπραγματεύσεις, η προστασία της Α’ κατοικίας ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, αν και πήγαινε προς το χειρότερο μετά την διαπραγμάτευση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα η ΝΔ οφείλει να μας πει τί θα κάνει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ FITCH ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΥΦΕΣΗ 8%

Advertisement

Δεν γίνονται θαύματα και όποιος βγαίνει στις τηλεοράσεις και στη Βουλή και υπόσχεται θαύματα, θα διαψευστεί όπως διαψεύστηκαν όσοι έλεγαν ότι θα βγούμε από τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο ή ότι θα σκίσουν τα μνημόνια από τα Ζάππεια. Χρειάζεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ειδικά η δική μας γενιά, έχει χτυπηθεί πολύ την τελευταία δεκαετία και από την οικονομική κρίση και τώρα από την κρίση του κορωναϊού και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρούμε τους τρόπους έτσι ώστε να μην έχουμε μετακύληση του κόστους της κρίσης του κορωναϊού στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στις ομάδες που έτσι κι αλλιώς έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να ανοίξει μια κουβέντα για το από ποιους πρέπει να πάρουμε χρήματα και σε ποιους πρέπει να δώσουμε γιατί το έχουν ανάγκη. Αυτό θα γίνει κατά την άποψη μας με δύο τρόπους:

1) Η ΕΕ πρέπει να ανοίξει την κάνουλα με ευρωομόλογο.

2) Πρόγραμμα ανάπτυξης στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι οι αρμόδιοι υπουργοί θα πρέπει να αφήσουν τα πολλά λόγια και τις υποσχέσεις και να δουλέψουν για να στηρίξουν όσους το έχουν ανάγκη. Αυτό στο δικό μας πρόγραμμα έχει κυρίαρχη θέση και μετά το τελευταίο πολιτικό συμβούλιο το οποίο κάναμε θα αφορά και τη συνδιάσκεψη που θα γίνει τους επόμενους μήνες για την Ελλάδα και την Ευρώπη μετά την κρίση του κορωναϊού.

Η ΝΔ πανηγυρίζει επειδή τα ίδια λάθη τα έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για ένα τεράστιο λάθος από την πρώτη στιγμή της επιλογής της κυβέρνησης για να εμπλέξει τα ΚΕΚ στην διαδικασία που αφορά τους αυτοαπασχολούμενους. Εμείς είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι είναι λάθος διαδικασία, είναι μια διαδικασία χωρίς προετοιμασία, μια διαδικασία που βρήκε απροετοίμαστους ακόμα και τους ανθρώπους στα ΚΕΚ και είναι και κάτι το οποίο το είδαμε και ένα μήνα μετά να προκύπτει. Είναι επίσης σαφές ότι αν υπάρχει οποιαδήποτε οσμή σκανδάλου γιατί διαβάζουμε συγκεκριμένα ονόματα παντού στο ρεπορτάζ, πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη και να φτάσει όσο πιο βαθιά γίνεται σε όλες τις ευθύνες, Ακούμε τη ΝΔ να χρησιμοποιεί το εξής απίθανο επιχείρημα: «τα ΚΕΚ που χρησιμοποιήσαμε εμείς, είναι τα ίδια ΚΕΚ που έδωσε λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ προηγουμένως». Αυτό είναι φοβερό και είναι και μια αντίληψη η οποία παραπέμπει σε εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε. Το γεγονός ότι η ΝΔ κάνει τα ίδια λάθη με τον ΣΥΡΙΖΑ το βλέπει ο κόσμος. Το ζήτημα είναι ότι θέλουμε να τα διορθώσει. Πρέπει να είναι και πολύ προσεκτικοί οι υπουργοί οι οποίοι μέχρι προχθές το μεσημέρι όπως ο κ. Βρούτσης και ο κ. Γεωργιάδης έβγαιναν κάθε μέρα για να μην πούμε κάθε ώρα σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις και έλεγαν προς όλους τους αυτοαπασχολούμενους ότι η καλύτερη επιλογή όλων είναι αυτά τα βάουτσερ και 48 ώρες μετά βγαίνουν και λένε ότι η καλύτερη επιλογή είναι ότι τα πήραν πίσω. Πού ήταν η αλήθεια; Τότε ή τώρα; Και αν ήταν τόσο καλά τότε γιατί τα πήραν πίσω; Η ουσία του ζητήματος είναι ότι η ευθύνη φτάνει στο Μέγαρο Μαξίμου, στον κ. Μητσοτάκη ο οποίος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν γνώριζε τί κάνει το αρμόδιο υπουργείο και για ποιο λόγο τώρα, που το πήρε πίσω, κρατά τον κ. Βρούτση στην θέση του.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΚΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ

Σε μια κρίσιμη στιγμή της πανδημίας δεν μπορεί να συζητάμε για πιθανότητα εκλογών. Είναι ύβρις απέναντι στην προσπάθεια όλων των ανθρώπων που αγωνιούν για τις ζωές των δικών τους ανθρώπων, ύβρις απέναντι στις ζωές και τις προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών. Αν η ΝΔ, από την οποία εκπορεύονται όλα τα σενάρια των εκλογών, θέλει να πάει σε εκλογές με αυτό το διακύβευμα, ας πάει και θα μετρηθούμε τότε με βάση το σχέδιο που θα βγάλει και αυτή και εμείς και όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι σήμερα για το ότι η Ελλάδα μπορεί και πρωταγωνιστεί. Να τελειώσουν όλα αυτά και να συζητήσουμε τα πολιτικά κόμματα στη συνέχεια. Μη βάζουμε διαρκώς διαχωρισμούς και κομματικά χρώματα στην κουβέντα.

Advertisement