Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Χρηστίδης: “Τα σενάρια συμπόρευσης είτε με το ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη ΝΔ είναι παραμύθια της Χαλιμάς.”

Published

on

Σημεία Συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» και στους Δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.

 

Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι σε όλη την χώρα το τελευταίο διάστημα, οι οποίοι συμμετέχουν στις διαδικασίες πιστεύοντας στη μεγάλη αυτόνομη πορεία της δικιά μας παράταξης.

Υπάρχει η απόφαση του τελευταίου Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής που μιλάει για την αυτονομία της παράταξης μας. Επομένως όλα αυτά συζητούνται στα όργανα και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια των ανθρώπων που πιστεύουν, αγωνίζονται, αγωνιούν και έμειναν σταθεροί στο ΠΑΣΟΚ και στο Κίνημα Αλλαγής τα τελευταία χρόνιαΤα σενάρια συμπόρευσης είτε με το ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη ΝΔ είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Ο κος. Χρυσοχοϊδης κρίνεται από αυτά που λέει , η πορεία του είναι στο ΠΑΣΟΚ, από κει τον είδε ο κ.Μητσοτάκης και τον έκανε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το αν το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής έχει προοδευτικό λόγο στα πράγματα θα φανεί , σίγουρα πάντως το να είναι κάποιος μαζί με τον κ. Γεωργιάδη , τον κ.Βορίδη και τους υπόλοιπους δεν έχει καμία σχέση με την σοσιαλδημοκρατία.

Όποιος βάζει τον εαυτό του πάνω από την συλλογικότητα και την προσπάθεια την όποια κάνουν εκατοντάδες, χιλιάδες άνθρωποι σε αυτά τα οποία πιστεύουν, κάνει πολύ μεγάλο λάθος.

Να τονίσω τέλος, πως σήμερα που είναι και του Αγίου Βαλεντίνου, είναι η καλύτερη μέρα να πούμε πως δεν υπάρχει κανένας έρωτας με κανέναν, ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη ΝΔ. Είμαστε βαθιά ερωτευμένοι με την ιστορική παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ, με αυτά τα οποία άφησαν πίσω οι κυβερνήσεις του, τους ανθρώπους τους και με τον τρόπο που θα πορευτούμε από δω και πέρα.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ : Αποσυμφόρηση δεν σημαίνει μεταφέρω από τη μια μεριά του νησιού 25.000 ανθρώπους και τους πηγαίνω στην άλλη μεριά του νησιού. Η επίταξη είναι αυταρχικό μέσο.

Advertisement

Υπάρχει η κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας που έχει εκχωρήσει τα κλειδιά διαχείρισης στον κ.Ερντογάν αυτό πρέπει να αλλάξει. Όσο δεν αλλάζει, πρέπει η Ελλάδα να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο, αν χρειαστεί να μπει από την ελληνική πλευρά, από την ελληνική κυβέρνηση σε συνεννόηση με την αντιπολίτευση ένα βέτο γύρω από την Ευρωπαϊκή συμφωνία για να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει, υπάρχει μια ντροπή για τον Δυτικό πολιτισμό στη Μόρια και στα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι παλινωδίες της ΝΔ είναι ατελείωτες, κατήργησε το Υπουργείο όπως έλεγε σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Δεδομένα, το ξανά ίδρυσε λέγοντας πως έχει κάνει λάθος, πέντε υπουργοί έχουν αλλάξει και τώρα λέει αποσυμφόρηση. Αποσυμφόρηση σημαίνει παίρνω τους μετανάστες από τα νησιά και τους φέρνω στην Ηπειρωτική χώρα. Όλοι οι υποψήφιοι την προεκλογική περίοδο αυτό έλεγαν και τώρα έρχεται η κυβέρνηση και κάνει επίταξη. Επίταξη στην Ελλάδα έχει να γίνει πολλές δεκαετίες, είναι ένα αυταρχικό μέτρο , μη λειτουργικό , μη αποτελεσματικό, διχάζει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, για αυτό και οι νησιώτες ήταν χθες εδώ, γι αυτό συναντήσαμε χθες στη Βουλή με την Φώφη Γεννηματά τον Δήμαρχο της Δυτικής Λέσβου, όλοι λοιπόν λένε πως αυτό δεν είναι βιώσιμο.

Αποσυμφόρηση δεν είναι μεταφέρω από τη μια μεριά του νησιού 25.000 ανθρώπους και του πηγαίνω στην άλλη μεριά του νησιού. Υπάρχουν βουλευτές και Δήμαρχοι, όπως ο Δήμαρχος Ρεθύμνου και ο Περιφερειάρχης Κρήτης οι οποίοι έχουν δεχτεί μετανάστες και πρόσφυγες στην περιοχή τους και αποτελούν θετικό παράδειγμα, το ίδιο και στα Τρίκαλα, όλο αυτό πρέπει να προχωρήσει σε συνεννόηση με όλη την ελληνική κοινωνία.

Οι αντιλήψεις που έχει εκφράσει τις τελευταίες μέρες ο κ. Κουρουμπλής για τους πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία είναι αδιανόητες. Ας πει έστω ένα συγνώμη.

 

 

 

Advertisement