ΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Χρηστίδης: “Να συγκληθεί άμεσα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία”

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης,  επισήμανε πως η κυβέρνηση  πρέπει να καλέσει άμεσα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ώστε να σταλεί ισχυρό μήνυμα, τόσο εντός όσο και εκτός.

«Η Τουρκία βρίσκεται σε δυσχερή θέση, καθώς παραβιάζει διαρκώς το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, από το Καστελόριζο όπου βρίσκεται για την επίσκεψη της επικεφαλής του κόμματος Φώφης Γεννηματά.

«Ήρθαμε στο Καστελόριζο για να στείλουμε το μήνυμα ότι υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο και με σαφήνεια να αντιληφθεί η Τουρκία ότι δεν μπορεί να παίζει με τα εθνικά συμφέροντα, όπως επιδίωξε να κάνει σε Έβρο και Ανατολική Μεσόγειο», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

“Είναι απαραίτητο η ΕΕ να αντιδράσει στις προκλήσεις της Τουρκίας και να «σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Τέλος, επισήμανε ότι πρέπει η κυβέρνηση να καλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ώστε να σταλεί ισχυρό μήνυμα, τόσο εντός όσο και εκτός.  «Είναι σημαντικό να σταλεί μήνυμα κοινής γραμμής, που θα εγγυάται τα εθνικά συμφέροντα», είπε ο κ. Χρηστίδης.