ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Χρηστίδης για ΣΥΡΙΖΑ:”Ήταν αποκύημα της κρίσης του 2009 και όσο αυτή μένει πίσω, αδυνατεί να βρει αφήγημα για το αύριο”

Συνέντευξη στο “PP” παραχώρησε ο επρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης:

Μόνο το Κίνημα Αλλαγής μπορεί  σήμερα να ασκήσει μια σοβαρή μαχητική και προγραμματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής κ.  Παύλος Χρηστίδης περιγράφοντας ταυτόχρονα και την στρατηγική την οποία θα ακολουθήσει  το κόμμα του το επόμενο διάστημα  για να εκφράσει τον χώρο της κεντροαριστερας και της δημοκρατικής παράταξης.

  Mιλώντας στο presspublica.gr μεταξύ άλλων υποστηρίζει:.

  1. Για το Κίνημα Αλλαγής: “Οι προοδευτικοί πολίτες η δυναμική μεσαία τάξη στρέφεται προς εμάς για ουσία και παραγωγή προοδευτικής πολιτικής. Διαμορφώνουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες με εμπιστοσύνη και αξιακό προσανατολισμό. Θέλουμε δίπλα μας κάθε προοδευτικό πολίτη”.

  2. Για την κυβέρνηση: “Η επόμενη μέρα της πανδημίας βρίσκει την οικονομία μας βαλτωμένη, την κοινωνία σε αβεβαιότητα και την Κυβέρνηση αμήχανη και άβουλη. Ο φόβος της ανεξέλεγκτης ανεργίας και μιας κρίσης μεγαλύτερης από την προηγούμενη είναι εδώ. Η κυβέρνηση είναι μια επικοινωνιακή φούσκα  αδυνατεί να δώσει λύσεις στην οικονομία, στην ανεργία, στις επιχειρήσεις και μόνη της σκέψη είναι να μοιράσει μπιλιετάκια σε ΜΜΕ αμφιβόλου ποιότητας κρυφίως και αδιαφανώς, επιστρέφοντας στη λογική business as usual. Στον ένα χρόνο που είναι η Ν.Δ κυβέρνηση θυμηθήκαμε ξανά τι σημαίνει συντήρηση”.

  3. Για τον ΣΥΡΙΖΑ: “ Όταν ήταν κυβέρνηση λειτουργούσε με πελάτες και παραμάγαζα και το  ηθικό του κάταγμα είναι συντριπτικό, βαθύ και πληγώνει κυρίως τον κόσμο που τον ψήφισε”. Υποστηρίζει ότι η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πετύχει αλλά θα έχει μόνο συρρίκνωση από δω και εμπρός. “Ήταν αποκύημα της κρίσης του 2009 και όσο αυτή μένει πίσω, αδυνατεί να βρει αφήγημα για το αύριο” τονίζει.

  4. Για τη Novartis: “Τα δυο πρόσωπα του Ιανού συνυπάρχουν στην υπόθεση Novartis. Είναι ολοφάνερο ότι στήθηκε μια σκευωρία εις βάρος πολιτικών προσώπων στο υπαρκτό και καραμπινάτο σκάνδαλο της εξέλιξης της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης”. “Οι  πολιτικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι αυτονόητες “ λέει και υποστηρίζει ότι ως πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτα για την διερεύνηση της ουσίας του σκανδαλου και την αποζημιωση του ελληνικού δημοσίου.

  5. Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: “Τα σενάρια για Εκλογές τώρα δείχνουν φόβο και αδυναμία της ΝΔ μπροστά στο απαιτητικό αύριο”.