Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Χρηστίδης: “Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της ΜΑΡΦΙΝ. Και ζητάμε Δικαιοσύνη.”

Published

on

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στην εκπομπή “MEGAmag” με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Ανδρέα Παπαδόπουλο

Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της ΜΑΡΦΙΝ. Και ζητάμε Δικαιοσύνη.

Τιμούμε τα θύματα και ζητάμε δικαιοσύνη 10 χρόνια μετά, διότι ακριβώς θα πρέπει να θυμόμαστε πάντοτε τί δημιουργεί το μίσος, ο διχασμός, η ρητορική η οποία διχάζει τους Έλληνες σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. είναι στιγμές που ζήσαμε το 2010, στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας ,όταν κάποιοι καβαλώντας το Κύμα του αντιμνημονίου προχώρησαν σε ενέργειες τις οποίες όλοι θυμόμαστε.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα είμαστε εκεί να τιμήσουμε τη μνήμη των τεσσάρων ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους., διότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να συμβάλλει στην εθνικη ενότητα και όχι τον διχασμό.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΤΟΥ

Όλα αυτά τα σενάρια σύμπλευσης πηγάζουν από την Κουμουνδούρου και είναι λογικό να πηγάζουν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έντονα εσωτερικά προβλήματα, έχει διγλωσσία, άλλα λέει το πρωί ο κ. Πολάκης, άλλα λέει το βράδυ ο κ. Ξανθός, άλλα λένε τα μεν στελέχη άλλα τα δε στελέχη. Δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους και τώρα προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να εκτονώσουν την εσωτερική τους κατάσταση. Εμείς έχουμε σαφή αντίληψη και για το τί συνέβη στη χώρα την τελευταία δεκαετία και τί συνέβη πριν από αυτό και την ευθύνη που έχει η ΝΔ και η διακυβέρνηση του Κ. Καραμανλή που ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε να πει τα τεσσεράμισι χρόνια γιατί συγκυβερνούσε με ένα κομμάτι της και προφανώς το ποιος κυβερνά σήμερα τον τόπο και τί αντιλήψεις έχει. Τις τελευταίες 45 μέρες το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για να βοηθήσει τους Έλληνες πολίτες, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αμήχανος και, για όποιον είναι ψύχραιμος παρατηρητής, καταλαβαίνει ότι η αντιπολίτευση είναι εκεί για να λέει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Εμείς λοιπόν, όπου χρειαζόταν για την αντιμετώπιση της πανδημίας στηρίξαμε, ότι αναδείξαμε το οποίο έπρεπε να το χτυπήσουμε και να στηλιτεύσουμε το στηλιτεύσαμε. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ακόμα και μια σειρά ζητημάτων που δεν έχουν επιληφθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αμήχανος. Εμείς έχουμε καταθέσει πρόταση για την πρώτη κατοικία και την προστασία της. Αν ενδιαφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να στηρίξει τη δική μας πρόταση. Ήμασταν οι πρώτοι που βάλαμε τα ζητήματα των εργασιακών θεμάτων και απέναντι τις συνέπειες τις οποίες άφησε πίσω της η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου τις οποίες πληρώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι. Κατά συνέπεια, τα πράγματα είναι πολύ απλά, εμείς έχουμε την αυτόνομη πορεία μας, καταθέτουμε τις προτάσεις μας, ο ΣΥΡΙΖΑ και οποιοδήποτε άλλο πολιτικό κόμμα όπου θέλει μπορεί να έρθει να στηρίξει τις δικές μας θέσεις. Βλέπουμε να καλλιεργείται έντονα η λογική των μετώπων, δε μας αφορά αυτή λογική. Υπάρχει η λογική των μετώπων που καλλιεργείται από την Κουμουνδούρου και υπάρχει η λογική των εκλογών που προκύπτει από το Μαξίμου.

Advertisement

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Αν ο κ. Μητσοτάκης κρίνει ότι είναι η ώρα να πάμε σε εκλογές, εν μέσω πανδημίας, ας πάρει την επιλογή και να δούμε πώς θα το αποδεχθούν οι πολίτες οι οποίοι έχουν τεράστια προβλήματα. Βλέπουμε κάθε μέρα τί συμβαίνει με τους ανθρώπους της εστίασης, οι άνθρωποι που είναι στις λαϊκές αγορές δεν έχουν πάρει ακόμα τα 800 ευρώ, υπάρχει μεγάλη αγωνία για την υγεία των ανθρώπων, βλέπουμε τί πίεση υπάρχει για τις μάσκες, τα γάντια και όλα τα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα μας. Ας είμαστε σοβαροί και να δούμε τα πραγματικά προβλήματα που έχουν να κάνουν και με την υγεία, αλλά και με ότι ξυπνά στο ζήτημα της οικονομίας. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις σε αυτό το επίπεδο.