“Παύλος Φύσσας – ΠΑΡΩΝ” -8 χρόνια από όταν ο “KillahP” έγινε σύμβολο αντίστασης και ελευθερίας

8 χρόνια από την Δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής - Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

Κάθε τέτοια μέρα, τα τελευταία 8 χρόνια, είναι ημέρα μνήμης για μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της πολιτικής στην Ελλάδα. Μια πολιτική που γαλουχήθηκε εκείνη την περίοδο στα πεζοδρόμια. Μια πολιτική σκηνή που “βόλευε” τους λαϊκιστές πάσης φύσεως να αποκτήσουν έρισμα στην κοινωνία. Μια κοινωνία κατακερματισμένη, τρομαγμένη , φοβισμένη, σε αναταραχή και οργισμένη όσο ποτέ!

Στις πλατείες συναντήθηκαν η ακροδεξία, η ακροαριστερά και ο λαϊκισμός -μέχρι την κατάπαυση του πυρός από τους “αγανακτισμένους” προς κάθε είδους “σύστημα” – ΜΜΕ, Βουλή ( η μέχρι πρότινος κυβέρνηση κατα κύριο λόγο) οι μετανάστες, η Ευρώπη, ήταν ο κύριος “εχθρός”. Μετά; Μετά οι “αγανακτισμένοι” συναντήθηκαν ξανά στα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Άλλοι εκεί , άλλοι παραδίπλα και η μάχη μεταφέρθηκε “επισήμως” σε κανάλια, στο βήμα της Βουλής, στα καφενεία ,στους δρόμους και το “τέρας” μεγάλωνε! Και κάποιοι, το επέτρεψαν αυτό. Και εμείς, καθόμασταν αποσβολωμένοι και παρακολοθούσαμε τις εξελίξεις! Ναι, όλοι εμείς! Καταδικάζαμε σιωπηρά την άνοδο της ακροδεξιάς στην χώρα, έφτασαν οι νεοναζί να αγγίξουν διψήφιο ποσοστό στις εκλογές, μην κάνετε πως δεν θυμάστε!

Και μια αποφράδα ημέρα, 18/09/2013 , στην Αθήνα, ο ράπερ με την έντονη αντιφασιστική δράση , KillahP (a.k.a Παύλος Φύσσας) 34 ετών, παιδί της εργατιάς, της πάλης και καλλιτέχνης, πέφτει νεκρός από την μαχαιριά μέλους της Χρυσής Αυγής. Και τότε η οργή ξεχείλισε, ο πόνος και η θλίψη έγιναν μάχαιρα στην Χρυσή Αυγή που από τότε, επίσημα αποκάλυψε σε όλους το αληθινό της πρόσωπο. Δεν ήταν ποτέ κόμμα. Ποτέ Κίνημα. Ποτέ κάτι άλλο πέρα από μια εγκληματική οργάνωση Νεοναζί που στα πρότυπα των “μεντόρων” τους, Χίτλερ, Ες, Γκέμπελς και λοιπών, προσπάθησαν να φέρουν μια άλλη “νύχτα των κρυστάλλων” στην Ελλάδα του 21ου αιώνα που δεινοπαθούσε.

Εκ τοτε, ο Παύλος Φύσσας πέρασε στην σφαίρα των αθανάτων. Στην σφαίρα των μαρτύρων . Και από άνθρωπος, έγινε σύμβολο.

Ένα σύμβολο κόντρα σε κάθε νεοναζί. Σε κάθε ακραία φωνή . Εδώ και 7 χρόνια, η Δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στον τερματισμό της διαδρομής πόνου και θλίψης μα και αγανάκτισης στην οικογένεια του Παύλου. Μετά από 7 χρόνια, το ναζιστικό μόρφωμα δεν είναι στη Βουλή. Το χρωστάμε στον Παύλο αυτό. Που με το έργο του, την φωνή του και την δράση του , δεν έμεινε αποσβολωμένος στον καναπέ του να παρακολουθεί. Έκανε κάτι για αυτό και το πλήρωσε με την ζωή του , για την ζωή όλων μας! 

Η ανάρτηση του THE SOCIALIST

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ