Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Γερουλάνος: «Απαράδεκτα υποχωρητική η Ευρώπη στις πρακτικές της Ρωσίας»

Published

on

Αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία έκανε ο Παύλος Γερουλάνος στη χθεσινοβραδινή εκπομπή Briefing με τον Γιώργο Πιέρρο στο Action24.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής o Π. Γερουλάνος σημείωσε ότι το κόμμα από την πρώτη στιγμή ορθώς υποστήριξε την επιλογή για συμμετοχή της χώρας μας στο πλευρό των συμμάχων. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η συμπεριφορά της Ρωσίας τα τελευταία χρόνια είχε ήδη φθείρει τις ελληνορωσικές σχέσεις.  Πιο συγκεκριμένα ο Παύλος Γερουλάνος ανέφερε: 

«Δεν βλέπω μία Ρωσία η οποία μέχρι προχθές ήταν μία απόλυτα φιλική χώρα προς την Ελλάδα και ξαφνικά θα πρέπει να μας απασχολήσει πόσο θα θιχτεί από τη στάση μας. Η Ρωσία τον τελευταίο καιρό έχει κάνει μία σειρά από παρεμβάσεις σε πολλές χώρες της Δύσης. Παρεμβάσεις οι οποίες μέχρι τώρα ήταν πάντα κάτω από το τραπέζι, από τις σχέσεις που είχε με τον πρόεδρο Τραμπ, από τη βοήθεια που έδωσε υπέρ του Brexit, με κόμματα που χρηματοδοτεί σε όλη την Ευρώπη τα οποία είναι ακραία και φέρουν ακραίες προτάσεις στο τραπέζι, αποσταθεροποιούν σταθερές δημοκρατίες. Ακόμα και στη σχέση της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δεν ήταν πάντα καθαρές οι θέσεις της Ρωσίας απέναντι στην Ελλάδα ούτε πάντα φιλικές. 

Άρα να ξεκαθαρίσουμε κάτι, δεν είναι «η μεγάλη φίλη μας Ρωσία» που ξέραμε πριν από χρόνια, με την οποία η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται απέναντι, στη συμμαχία που στηρίζει. Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος. Η Ευρώπη μέχρι τώρα ήταν μάλλον απαράδεκτα υποχωρητική απέναντι σε αυτά που είχε κάνει η Ρωσία. Σήμερα έχουμε μία νέα κατάσταση και από την ώρα που η Ρωσία αποφάσισε να βάλει στρατιώτες μέσα σε μία άλλη χώρα, η Ευρώπη έπρεπε να αποφασίσει τι θα κάνει, αν θα κάτσει να κοιτάει άβουλα». 

Ενώ απαντώντας και στην εκτίμηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη ότι «θρυμματίζονται» οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, ο Παύλος Γερουλάνος αντέταξε: 

«Για εμένα η Ελλάδα δεν θρυμματίζει τις σχέσεις της με τη Ρωσία. Αυτό το οποίο κάνει είναι να διαφοροποιεί τον Πούτιν από τη Ρωσία, να θεωρεί ότι ο Πούτιν είναι ένας αυταρχικός ηγέτης ο οποίος δεν χάνει καμία ευκαιρία να αποσταθεροποιεί δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο και σε κάθε περίπτωση μία αποφασιστική στάση της Ευρώπης είναι κάτι το οποίο η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει».  

 

Advertisement