Παύλος Γερουλάνος: Να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε με όρους “μικρομάγαζου”

Συνέντευξη στο ρ/σ “98.4” παραχώρησε ο Παύλος Γερουλάνος -Μίλησε για την ανάγκη ανασυγκρότησης και συσπείρωσης του Δημοκρατικού χώρου.

“Αυτή τη στιγμή υπάρχει η αίσθηση ότι έχουμε μια κυβέρνηση που έχει σχέδιο, που έχει πετύχει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού παρά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει με την διγλωσσία της, που θα πάει στις εκλογές ενωμένη. Από την άλλη, υπάρχει η αίσθηση ότι ο ευρύτερος χώρος μας θα πάει στις εκλογές για να χάσει.
Είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε, κι αυτό γιατί εμείς δεν έχουμε ένα στιβαρό πρόγραμμα το οποίο να αντιταχθεί στο σχέδιο της ΝΔ και να συσπειρώσει τον κόσμο. Εμείς βλέπουμε μια άλλη Ελλάδα σε 10 χρόνια.
Μια Ελλάδα που δεν νοιάζεται μόνο για το κεφάλαιο αλλά μια Ελλάδα που νοιάζεται για την κοινωνία, που θέλει οι τοπικές κοινωνίες να νιώθουν απελευθερωμένες να δημιουργήσουν πλούτο. Θέλει σχέδιο. Δεν μπορεί να το λέμε μόνο με επικεφαλίδες.
Πρέπει να πούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αυτό το σχέδιο δουλεύουμε, εγώ και η ομάδα μου, και είναι το πρώτο βήμα για να μιλήσουμε ξανά για τον χώρο. Τι να μιλήσουμε για το “μικρομάγαζο” του καθενός, είτε είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΙΝΑΛ ή οπουδήποτε αλλού, όταν αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα όραμα για τη χώρα. Για να πείσουμε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα ότι εδώ υπάρχει κάτι διαφορετικό. Υπάρχει κάτι που αφορά εσένα. Όχι μόνο τους επιχειρηματίες, τις τράπεζες και τους πολιτικούς. Αν το κάνουμε αυτό, πιστεύω ότι θα πάμε στη μάχη συντεταγμένοι και νικηφόροι. Αν το αποφύγουμε για άλλη μια φορά, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Και από εκεί και πέρα, δεν μπορεί να ξέρει κανεις ποιες δυνάμεις θα επικρατήσουν στον χώρο μας.
Είναι απαραίτητο, τώρα, να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε με όρους μικρών μαγαζιών και να μιλήσουμε στα κοινά αυτά που είναι όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ , στο ΚΙΝΑΛ και στη ΝΔ αλλά και στο σπίτι τους διότι αρνούνται να συμμετέχουν στην πολιτική διαδικασία καθώς έχουν απογοητευτεί. Πρέπει να μιλήσουμε σε αυτά τα κοινά. Και να συγκροτήσουμε ένα όραμα που να μπορεί να ξανασυσπειρώσει τον χώρο.
Η δύναμη των κομμάτων έρχεται από τη δυνατότητα τους να αγκαλιάσουν όσο μεγαλύτερα μέρη της κοινωνίας γίνεται. Δεν μιλάμε για φράξιες κομματικές, μιλάμε για κομμάτια της κοινωνίας. Σε ποιους απευθύνεσαι, τι τους λες, ποιες ελπίδες δημιουργείς, τι προσδοκίες. Το αν θα τα βρει ο ένας με τον άλλον δεν αφορά κανέναν.
Αυτό που αφορά όλους μας είναι η δυνατότητα να οραματιστούμε μια διαφορετική Ελλάδα σε 10 χρόνια και να αρχίσουμε να παλεύουμε από σήμερα γι αυτήν”.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ