Πλαφόν στην λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος – Καταθέτει σχέδιο νόμου το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ  συνεχίζει τις πρωτοβουλίες για επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής, με εντολή Ανδρουλάκη και με όλο το επιτελείο καθώς και τα στελέχη, δίνεται ακόμα μια μάχη απέναντι στην ακρίβεια. Μια μάχη που έχει αρχή μέση και τέλος και συγκεκριμένο σχέδιο αφού η κοινοβουλευτική ομάδα καταθέτει σχετικό σχέδιο νόμου στη Βουλή.

“Η Κυβέρνηση συνεχίζει επί 9 μήνες την αδιέξοδη πολιτική της στην ενέργεια.

Αδυνατεί να διαπιστώσει αν υπάρχει αισχροκέρδεια. Δεν έχει προχωρήσει σε πλαφόν στη λιανική όπως έχουμε προτείνει εδώ και 5 μήνες και σε ελέγχους στην αγορά, την οποία έχει τελικά αφήσει ανεξέλεγκτη.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τώρα πρωτοβουλίες, ώστε να μπει ένα τέλος στις ανεξέλεγκτες χρεώσεις.

Να επιβληθεί πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος άμεσα.” ήταν η πρώτη αντίδραση της Χ.Τρικούπη ενώ σήμερα κατέστη σαφές πως στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πιστεύουν πως στη “Βράση κολλάει το σίδερο” και ετοιμάζουν σχέδιο νόμου προς κατάθεση στη Βουλή: 

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας να σταματήσουν να καλύπτουν την αισχροκέρδεια και να στηρίξουν την πρότασή μας. Η πρότασή μας για πλαφόν στη λιανική θα δώσει άμεση ανάσα στους πολίτες και έχει τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε. που την έχει συμπεριλάβει στην εργαλειοθήκη της και λύνει άμεσα το πρόβλημα.

Η επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας είναι μια λύση συμβατή με την εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίνει άμεσα λύση στο πρόβλημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων με τους υπέρογκους λογαριασμούς και δεν κλείνει το μάτι στην κερδοσκοπία.

Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν διέξοδο στα κοινωνικά αδιέξοδα, που δημιουργεί εδώ και μήνες η ενεργειακή κρίση.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ήδη επεξεργάζεται και αύριο καταθέτει σχετική πρόταση νόμου γιατί οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης κοστίζουν ακριβά στην τσέπη των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ