Connect with us

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΑΛ

“Πόλωση” ειδάλλως “συντριβή” – Τι δείχνει η πρόσφατη συνέντευξη Παπανδρέου – Τι στάση κρατά η πλευρά Ανδρουλάκη

Published

on

«Είναι παλαιοκομματικός, χρειαζόμαστε μάχιμη ηγεσία στη Βουλή», τα καρφιά από Παπανδρέου – «Θέλει να διαλύσει ό,τι έχτισαν οι 270.000 ψηφοφόροι, δεν θα τον ακολουθήσουμε», λένε από Ανδρουλάκη 

Ο πρώην πρωθυπουργός όχι απλώς δεν κάνει πίσω χάριν “ενότητας”, αντιθέτως από χθες βρίσκεται σε τροχιά μετωπικής με τον Νίκο Ανδρουλάκη, αφήνοντας προσωπικές αιχμές εναντίον του ευρωβουλευτή, χαρακτηρίζοντάς τον ακόμη και “παλαιοκομματικό” με αντίληψη για το κόμμα “νομής εξουσίας”.
“”Χρειαζόμαστε ανανέωση. Νομίζω όλοι είμαστε υπέρ της ανανέωσης αλλά η ανανέωση δεν είναι απλά ηλικιακό θέμα” ανέφερε ο κ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του (ΣΚΑΙ) υπογραμμίζοντας πως η ηλικία δεν είναι πιστοποίηση ανανέωσης αλλά αυτή διαφαίνεται ακριβώς στις ιδέες”.

Οι “βολές” Παπανδρέου προς τον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, συνεχίστηκαν αμείωτες δε, στο ίδιο πλαίσιο:
“Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση κι ήρθε αυτή του κου Σαμαρά, με γραμματέα του κόμματος τον κο Ανδρουλάκη πήγαμε σε μια λογική νομής της εξουσίας. Τέσσερα η Νέα Δημοκρατία, Δύο το ΠΑΣΟΚ, Ένα ο κ. Κουβέλης. Δηλαδή ξανά το μοίρασμα της εξουσίας, ξανά η παλαιοκομματική αντίληψη, αυτά παλεύω μια ζωή”.

Πόλωση γιατί αλλιώς… συντριβή στο Β γύρο:

Ο πρώην πρωθυπουργός θα πρέπει να μεταδώσει την εικόνα ότι «τα πάντα μπορούν να συμβούν». Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος της αποσυσπείρωσης των δυνάμεων του γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο η διαφορά να είναι πολύ μεγάλη.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι όσοι επεσήμαναν τις αναφορές του κ. Παπανδρέου στην εκπροσώπηση της κοινοβουλευτικής ομάδας και στα οργανωτικά ζητήματα του Κινήματος Αλλαγής που θα συζητηθούν στο συνέδριο.

Έμπειρα στελέχη και ειδικοί εκτιμού πως οι φυγόκεντρες δυνάμεις δεν είναι δυνατόν να ξεπεράσουν το αποτέλεσμα της κάλπης.

Ένα άλλο σημείο που σχολιάζεται είναι η αναφορά του κ. Παπανδρέου ότι ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα θα συνεχίσει να μάχεται για τις ιδέες του.” Υπάρχουν πλειοψηφίες και μειοψηφίες οι οποίες θα πρέπει να γίνονται σεβαστές”, αναφέρουν χαρακτηριστικά συνομιλητές του κ. Ανδρουλάκη.

Είναι γεγονός πως στο Παπανδρεϊκό στρατόπεδο επικρατεί η λογική της πόλωσης η οποία σε συνδυασμό με το “μούδιασμα” μετά το τελικό αποτέλεσμα του Α γύρου , κάνουν την επιλογή να “θολώσουν” το τοπίο μετατρέπωντας τον πολιτικό ηγέτη Γιώργο Παπανδρέου σε πολιτικό εκπρόσωπο μιας μειοψηφικής τάσης εντός του Κινήματος Αλλαγής. Μια κίνηση που οφείλεται λίγο-πολύ στις λογικές “σωτηρίας” ενός παλαιού τύπου επιτελείου που, όχι στο σύνολο μα πλειοψηφικά, “λίμναζε” στους ορόφους της Χ.Τρικούπη. Θυμίζουμε για την “μούχλα” και τους “μηχανισμούς” μα και τις “κλίκες” που έκανε αναφορά ο Παύλος Γερουλάνος στο Debate των πολιτικών αρχηγών.

Advertisement

Ακόμα μια φορά που το asset Παπανδρέου έρχεται σε δύσκολη θέση λόγω της λογικής του delegate σε συνεργάτες που αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων… Θυμίζουμε οτι την επόμενη ημέρα, οφείλουν όλοι να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και η λογική της ακραίας πόλωσης εκθέτει τόσο τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου όσο και την ίδια την παράταξη σε κίνδυνο μακριά από επικρατούσα – μέχρις στιγμής – λογική της ενότητας.
Ήδη “δημοσιεύματα” κάνουν αναφορές για “επιστροφές” και “δικό μου κόμμα” από πολιτικούς που ευτυχώς για την παράταξη, δεν έχουν κάποια επαφή με το ανανεωτικό κίνημα εντός του Κινήματος Αλλαγής.