Προς παράταση το lockdown! M.Kατρίνης: “Ανίκανη η ΝΔ στην διαχείριση της πανδημίας, ισοπεδώνει την αγορά”

Προς παράταση το lockdown! M.Kατρίνης: “Ανίκανη η ΝΔ στην διαχείριση της πανδημίας, ισοπεδώνει την αγορά”

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται στις 18:00 να ανακοινώσει την παράταση των περιοριστικών μέτρων για ακόμα μία εβδομάδα. Μπορεί οι λοιμωξιολόγοι να εισηγήθηκαν θετικά για το άνοιγμα των δημοτικών, των νηπιαγωγείων και των ειδικών σχολείων, όμως εκτιμούν ότι για την ώρα δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω επιτάχυνση της άρσης των περιοριστικών μέτρων, καθώς ανησυχούν για αναζωπύρωση της πανδημίας.

Άρα, τουλάχιστον με τα έως τώρα δεδομένα, ούτε το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει με τη μέθοδο του click away από τη Δευτέρα –παρά την προ ημερών ανακοίνωση του Γ.Γ. Εμπορίου κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη- ενώ θα συνεχιστούν οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις όπως ισχύουν σήμερα. «Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι όταν θα επανεκκινήσει το λιανεμπόριο, θα γίνει με το click away.

Επομένως, το click away είναι σε ερώτημα, για το αν η κινητικότητά του μπορεί να χωρέσει τη Δευτέρα», είπε ο κ. Παπαθανάσης σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό (OPEN TV) διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι τελικές αποφάσεις για το τι θα γίνει από τις 11/1 και μετά λαμβάνονται αυτή την ώρα και θα ανακοινωθούν το απόγευμα.

Πάντως το βέβαιο είναι ότι από εδώ και πέρα θα πηγαίνουμε κυριολεκτικά βήμα-βήμα και οι όποιες εξελίξεις θα καθορίζονται από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εξάλλου ακόμα δεν έχει φανεί το πόσο επηρέασαν τη μετάδοση του κορονοϊού οι αυξημένες μετακινήσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ ανησυχία προκάλεσαν στους ειδικούς και οι εικόνες συνωστισμού έξω από εκκλησίες τα Θεοφάνεια.

Σε σημερινό του tweet, ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης σχολίασε τη φημολογία για επέκταση του «σκληρού lockdown», μιλώντας για απαράδεκτη προσέγγιση τύπου «να δούμε τι θα γίνει σε μια εβδομάδα», η οποία προκαλεί σύγχυση και φόβο. Συνέχισε λέγοντας ότι πέραν της προφανούς ανικανότητας χειρισμού της δημόσιας υγείας, η ΝΔ ισοπεδώνει και την αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ