Ρεπορτάζ: Εν αναμονή του “ΜΠΑΜ” στις εσωκομματικές εκλογές

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

Στο Κίνημα Αλλαγής, το εσωκομματικό τοπίο είναι “ρευστό” , βάσει όλων των πληροφοριών που έχουμε στα χέρια μας. 

Να ξεκινήσουμε με τα “standar” του ρεπορτάζ:

Οι ημερομηνίες μένουν ώς έχουν

  • 15/10 η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων
  • 5/12 Α γύρος εσωκομματικών εκλογών
  • 12/12 Β γύρος εσωκομματικών εκλογών

Οι υποψήφιοι μέχρι στιγμής είναι 3 : Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης 

Και εδώ έρχεται το κύριο ρεπορτάζ για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής:

Τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου βάζουν μπροστά κάποια στελέχη του ΚΙΝΑΛ που πρόσκεινται στη Φώφη Γεννηματά, ως τέταρτο υποψήφιο στον αγώνα για την προεδρία του κόμματος.

Το ερώτημα είναι αν προλαβαίνουν. Κι αυτό επειδή οφείλει να καταθέσει υπογραφές από 45 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ή από 5000 μέλη του κόμματος έως αύριο 15 Οκτωβρίου.

Επιβεβαιωμένα, δηλώνουμε στο THE SOCIALIST, πως στο επιτελείο Κεγκέρογλου, “Τρέχουν” οι εξελίξεις και γίνονται κινήσεις για να προφτάσουν την καταληκτική ημερομηνία. 

Υπενθυμίζουμε πως χρειάζονται 5.000 υπογραφές πολιτών με την συνοδεία ενυπόγραφου εντύπου καταχώρησής τους στα μέλη του Κινήματος Αλλαγής μετά και την απόφαση της ΚΠΕ.

Μετά από προσωπική επικοινωνία με στενό κύκλο του Γ.Α.Παπανδρέου, επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ που δίνει τον πρώην Πρωθυπουργό ως τον άνθρωπο-διακαή πόθο των Γεννηματικών στελεχών και ψηφοφόρων του κόμματος, καθώς και μέρος της μεγάλης βάσης των ψηφοφόρων της ευρείας Δημοκρατικής Παράταξης (περιλαμβάνει και απολωλότα πρόβατα που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και ανενεργούς πολιτικά ψηφοφόρους). 

Ασκούνται διαρκείς πιέσεις στον κύκλο των “Παπανδρεϊκών” καθώς και στον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου να κατέβει, έστω τώρα, έστω με αυτόν τον τρόπο υποψήφιος. Η γενική απάντηση είναι το “δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί μέχρι αύριο, μέχρι τότε, επιβεβαιώνουμε τις πιέσεις που δέχεται ο Γ.Α.Παπανδρέου ωστόσο ο ίδιος δεν έχει πάρει θέση επί του θέματος”

Τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου;

Η Φώφη Γεννηματά δείχνει ότι δεν θέλει να πάρει θέση, μετά την απόφασή της να αποσυρθεί από την κούρσα για την ηγεσία. Η συνάντηση που είχε στο νοσοκομείο με τον Γιώργο Παπανδρέου πυροδότησε συζητήσεις για πιθανή υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού, αλλά ο ίδιος φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι η δεκάλεπτη συνομιλία του με τη Φώφη Γεννηματά περιορίστηκε στο θέμα της υγείας της.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας της Φώφης Γεννηματά και προσφέρθηκε να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο και δεν έκανε καμία συζήτηση για πολιτικά θέματα.

Το σίγουρο είναι πως αν όντως, επιβεβαιωθεί το ενδεχόμενο καθόδου στην πολιτική μάχη για την ανάδειξη Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, του Γ.Α.Παπανδρέου, τότε μπορούμε με βεβαιότητα να μιλήσουμε για αλλαγή συσχετισμών… Αν όμως, κατέβει ο Βασίλης Κεγκέρογλου, τότε, οι συσχετισμοί, φαίνεται δύσκολο να αλλάξουν, παρόλο που ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής, είναι ένας πολιτικός που έχει αποδείξει την πίστη του στην παράταξη και κανείς δεν αμφισβητεί την αξία και το ήθος του. Ο χρόνος όμως είναι λίγος μέχρι την 5η Δεκεμβρίου για μια εντελώς νέα και απρόσμενη υποψηφιότητα. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ