ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ “The Socialist”: Πορείες στην Θεσσαλονίκη εν όψει επίσκεψης Μητσοτάκη! (Φωτογραφίες)

Ρεπορτάζ – Φωτογραφικό υλικό: Δημήτρης Μπαμπούλης για το “thesocialist.gr”

Ο δημοσιογράφος του “Τhe Socialist” , Δημήτρης Μπαμπούλης βρέθηκε στο κέντρο των εξελίξεων στην συμπρωτεύουσα παρακολουθώντας από κοντά τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης.

Στηρίξτε μας! Γίνετε συνδρομητές στο “Res Publica”- Το περιοδικό της ΑΛΛΑΓΗΣ: Το πολιτικό – ενημερωτικό περιοδικό θα έρχεται στα mail σας κάθε μήνα μετά την συνδρομή σας ΕΔΩ: –> https://thesocialist.gr/subscription-plan

ΜΗΝ χάσετε το πρώτο μας τεύχος!

Συγκεντρώσεις και πορείες ήταν προγραμματισμένες για σήμερα το απόγευμα από συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία εργαζομένων, κινήσεις πολιτών, φοιτητές, συλλογικότητες κ.ά, στη Θεσσαλονίκη εν όψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην συμπρωτεύουσα.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από πέντε διαφορετικά σημεία της πόλης και συγκεκριμένα από το άγαλμα Ελ. Βενιζέλου, την Πλατεία ΧΑΝΘ, την Καμάρα, τον Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην νέα παραλία.

Στο άγαλμα Ελ. Βενιζέλου απηύθυνε κάλεσμα η ΑΔΕΔΥ (όπου θα συμμετάσχουν -μεταξύ άλλων- ΕΔΟΘ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΚΕΕΡΦΑ, ΟΚΔΕ, φοιτητές), ενώ μισή ώρα αργότερα ήταν το ραντεβού του ΠΑΜΕ, στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Το “παρών” στην διαδήλωση έδωσε  και ο Γ.Γ του ΚΚΕ, κ.Κουτσούμπας

Στην Καμάρα  συγκεντρώθηκαν στις 6 το απόγευμα  οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Την ίδια ώρα, στον Λευκό Πύργο, ομάδες και σύλλογοι που εναντιώνονται στα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ άλλη μια συγκέντρωση  στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου ξεκίνησε μισή ώρα αργότερα…