Ρωσική επέλαση στην Ουκρανία: Τα τελευταία νέα σε τίτλους

Ο Πούτιν ζητά την παράδοση της Ουκρανίας υπό όρους

Λίγες ώρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η Ε.Ε καθως και ο υπόλοιπος κόσμος στέκεται αποσβολωμένος και παρακολουθεί την επέλαση του Ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, μάλιστα οι ειδικοί αναλυτές στην Ουάσινγκτον επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις για καθολική πτώση της χώρας εντός 96 ωρών…

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για την κρίση στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή:

 

* Οι ουκρανικές δυνάμεις πολέμησαν τους Ρώσους εισβολείς από τρεις πλευρές την Πέμπτη, αφού η Μόσχα εξαπέλυσε επίθεση από ξηρά, θάλασσα και αέρα.

* Πυραύλοι έπεσαν βροχή σε ουκρανικούς στόχους. Το Κίεβο ανέφερε ότι στρατεύματα ξεχύθηκαν στα σύνορα με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία από τα βόρεια και τα ανατολικά και αποβιβάστηκαν στις ακτές από τη Μαύρη Θάλασσα στα νοτιοδυτικά και την Αζοφική Θάλασσα στα νοτιοανατολικά.

* Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι στόχος του είναι η αποστρατιωτικοποίηση και η “αποναζιστικοποίηση” της Ουκρανίας

* Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy δήλωσε ότι ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα πέφτει και κλείνει τη Ρωσία από τον πολιτισμένο κόσμο.

* Καθώς έπεφτε η νύχτα, η εικόνα του τι συνέβαινε στο έδαφος ήταν ασαφής. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι είχε καταστρέψει 83 χερσαίους ουκρανικούς στόχους και είχε επιτύχει όλους τους στόχους του, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

* Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η ομάδα των επτά βιομηχανικών χωρών συμφώνησε να προχωρήσει σε “καταστροφικά πακέτα κυρώσεων”.

* Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε μια δέσμη “αυστηρών” κυρώσεων κατά της Ρωσίας με στόχο τράπεζες, μέλη του στενότερου κύκλου του Πούτιν και τους εξαιρετικά πλούσιους που απολαμβάνουν πολυτελή τρόπο ζωής στο Λονδίνο.

* Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εφαρμόσουν περαιτέρω κυρώσεις. Η Μόσχα θα απαντήσει με μέτρα “tit-for-tat”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

* Ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνομπίλ έχει καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε σύμβουλος του ουκρανικού προεδρικού γραφείου.

* Το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει τα στρατεύματα στην ανατολική του πλευρά, αλλά δεν σχεδιάζει να αναπτύξει στρατεύματα στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ.

* Οι ευρωπαϊκές χώρες άρχισαν να προετοιμάζονται για την υποδοχή ανθρώπων που εγκαταλείπουν την Ουκρανία. διαβάστε περισσότερα

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ