Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: “Ο εκλεκτός” του Ευκλείδη Τσακαλώτου και η “επόμενη ημέρα” στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Την αποχώρησή του από τη θέση του διευθυντή στο ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, που κάποιοι είχαν θεωρήσει και ως πολιτική «κατάψυξη», ανακοίνωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Παρότι, όμως, ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στην πολιτική δράση, η αλήθεια είναι ότι το όνομά του είχε ακουστεί ως ενός «αντι-Τσίπρα» που συγκεκριμένες τάσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελαν να δουν να αντικαθιστά τον νυν πρόεδρο του κόμματος. Συγκεκριμένα, πληροφορίες στην αρχή του χρόνου ήθελαν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να βολιδοσκοπεί τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη ως πρόσωπο που θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη και την αρχηγία του κόμματος.

Xωρίς Τσακαλώτο η παρουσίαση του Οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ: 

Την προηγούμενη Δευτέρα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεδιάσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το ζήτημα της Τράπεζας Πειραιώς. Σε αυτήν, εκτός του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν η Εφη Αχτσιόγλου, ως τομεάρχης Οικονομικών, ο Αλέκος Φλαμπουράρης ως υπεύθυνος Χρηματοπιστωτικού Τομέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο Βαγγέλης Πιλάλης ως υπεύθυνος Χρηματοπιστωτικού Τομέα του κόμματος. Η απουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου σχολιάστηκε στα δημοσιογραφικά γραφεία, όμως η Κουμουνδούρου διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκείνοι των οποίων ο θεσμικός ρόλος σχετίζεται με το αντικείμενο της συζήτησης και ότι ο κ. Τσακαλώτος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δεν ενέπιπτε σε αυτήν τη κατηγορία.

Είχε προηγηθεί η απουσία του κ. Τσακαλώτου από τη συζήτηση για το Ελληνικό στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία όμως –όπως διαβεβαίωναν τόσο η πλευρά του πρώην υπουργού Οικονομικών, όσο και η Κουμουνδούρου– ήταν απολύτως δικαιολογημένη, καθώς συνέτρεχαν λόγοι υγείας. Λίγες μέρες μετά, στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αν και δεν πήρε τον λόγο, κάθισε στα έδρανα της Ολομέλειας και χειροκρότησε τον Νίκο Παππά, όταν ο πρώην υπουργός Επικρατείας ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του. Μάλιστα, ο κ. Τσακαλώτος φρόντισε να διαψεύσει, με προσωπική του δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσίευμα που υποστήριζε ότι απουσίαζε από τη συζήτηση, επειδή δεν ήθελε να στηρίξει τον Νίκο Παππά.

Εντούτοις, είδηση έκρυβε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, με θέμα ένα «ολοκληρωμένο σχέδιo για τη βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την άρση του lockdown». Η απουσία του ονόματος του Ευκλείδη Τσακαλώτου από τους ομιλητές σε μια προγραμματική εκδήλωση που άπτεται του αντικειμένου του υποδηλώνει ίσως ότι «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά».

Η επόμενη κίνηση Σακελλαρίδη

Αυτό που μένει τώρα να δούμε είναι ποια ακριβώς θα είναι η επόμενη κίνηση του κ. Σακελλαρίδη. Εάν δηλαδή θα επιλέξει ρόλο ο οποίος θα τον φέρει στο επίκεντρο της πολιτικής, μέσω της συμμετοχής του, π.χ., σε κάποιας μορφής δεξαμενή σκέψης ή κάποιο μετωπικό κίνημα ή θα συνεχίσει να βρίσκεται αποτραβηγμένος από τα φώτα της δημοσιότητας. Πριν οποιαδήποτε όμως απόφασή του, είναι σαφές ότι θα επιδιώξει να πάρει τις συμβουλές φίλων του, πολιτικών και μη, που θα του μεταφέρουν και το γενικότερο κλίμα που υπάρχει απέναντί του στον ΣΥΡΙΖΑ εν γένει.

Σύμφωνα πάντως με έγκυρες πληροφορίες του “The Socialist” ,ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, παρόλο που ο ίδιος με προσωπική του δήλωση, τόνισε πως “Δεν κατεβαίνω στην πολιτική”, φαίνεται να αναλαμβάνει το επόμενο διάστημα την “ηγεσία” ιδεολογικού “Think Tank” της Αριστεράς….. Αυτό σημαίνει πολλά για το μέλλον που αρχίζει να προδιαγράφεται στον ΣΥΡΙΖΑ την “επόμενη” των Εθνικών Εκλογών…