ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κατάσταση “κόκκινου συναγερμού” ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε κατάσταση πανικού.

Η ανάγκη για δυναμική παρουσία εν όψει ΔΕΘ και συσπείρωση με το αφήγημα “ο Μητσοτάκης έδωσε εντολή πολιτικής εξόντωσης του κόμματος” είναι προτεραιότητα του πολιτικού στρατηγικού σχεδιασμού στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Τhe Socialist” ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει “προεκλογική” ομιλία τόσο σε στελέχη όσο και στην αναμενόμενη συνεδρίαση εν’όψει πολιτικής επέκτασης του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος αυτή τη φορά θα είναι η ΝΔ, ο Κ.Μητσοτάκης προσωπικά και αναμφίβολα, στελέχη του ΚΙΝΑΛ, με στόχο τόσο την απόπειρα πολιτικής ταύτισης με την ΝΔ του αντιπάλου που ερίζει για τον ίδιο πολιτικό ιδεολογικό χώρο όσο και  την επαναφορά της εσωστρέφειας στην Χαριλάου Τρικούπη. Ταυτόχρονα η αντεπίθεση θα ορίζει την Δεξιά ως τον αντίπαλο που “γέννησε την έννοια παρακράτος” και το ενδεχόμενο “υποβάθμισης” στελεχών στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ να είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, στην Κουμουνδούρου ελπίζουν πως μετά το Καλοκαίρι η σκόνη που σήκωσαν οι αποκαλύψεις στο Μάτι και στο Παραδικαστικό κύκλωμα με την αποπομπή του Παπαγγελόπουλου με ενισχυμένο κατηγορητήριο στο Εδικό Δικαστήριο, να “καταλαγιάσει”.

Το σίγουρο είναι πως σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν στην Κουμουνδούρου το ενδεχόμενο της προκήρυξης πρόωρων εκλογών και τα δημοσιεύματα να χάσουν  την δυναμική τους. Εξ’ου και θα παρατηρήσετε σύντομα, διαφορετικά πρόσωπα να “Βγαίνουν μπροστά” σε ΜΜΕ από αυτά που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα…

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμάτος, για το “The Socialist”.