“Σηκώνει ψηλά” το ΠΑΣΟΚ μέσω του Γραμματέα Ανδρέα Σπυρόπουλου το ζήτημα της φοιτητικής στέγης!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ , Ανδρέας Σπυρόπουλος, τονίζει ακόμα μια φορά την σημαντική κοινωνική θέση της παράταξης για στήριξη ουσίας στους νέους:

Με τη χώρα μας να καταγράφει τον πέμπτο υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη και με την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων να μειώνεται δραστικά, η εύρεση φοιτητικής στέγης αποτελεί μια ακόμα δοκιμασία για την ελληνική οικογένεια. Φέτος, οι αυξήσεις στις τιμές ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών φτάνουν μέχρι και 22%, ενώ το διαθέσιμο απόθεμα φοιτητικών κατοικιών μειώθηκε σημαντικά, κατά 25% σε σχέση με πέρυσι, ιδιαίτερα σε δημοφιλείς τουριστικά πόλεις.

Μετά τον Γολγοθά των πανελληνίων και τις σταθερά υψηλές δαπάνες για φροντιστήριο, γονείς και φοιτητές καλούνται ξανά να κάνουν νέες θυσίες.

Απέναντι στην αδιαφορία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει ήδη καταθέσει τις ολοκληρωμένες προτάσεις του για την ανάγκη μιας νέας στεγαστικής πολιτικής με συγκεκριμένες αναφορές στην φοιτητική στέγη. Για την κατασκευή δεκάδων χιλιάδων κατοικιών που θα διατίθενται προς ενοικίαση σε προσιτές τιμές αξιοποιώντας τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, παρέχοντας φορολογικά και άλλα κίνητρα στους ιδιοκτήτες για να ενοικιάζουν τα ακίνητα τους σε προσιτές τιμές με κοινωνικά κριτήρια ώστε τα νέα ζευγάρια, οι φοιτητές και γενικά κάθε νέος και νέα της πατρίδας μας, που ονειρεύεται να σταθεί στις δικές του δυνάμεις, να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε οικονομική και ποιοτική στέγη.

Δείτε την ανάρτηση: 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0CPGyrFrG6YCYcBN1u2mxafZxHRcWxqVJURJPZxJnyzcvZvQx8xi8kq1yNF7k8oWPl&id=100063595785683

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ