Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκληρή ανακοίνωση από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για απομάκρυνση Μπέζα: “Το Υπερταμείο είναι το πολιτικό σκάνδαλο της εκατονταετίας.”

Published

on

pasok eurokinissi

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας, μετά την ανακοίνωση του Υπερταμείου για τη νέα σύνθεση της ΕΤΑΔ και την απομάκρυνσή του από τη θέση του προέδρου της Εταιρείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Στον κάθε καλοπροαίρετο πολίτη δημιουργείται εύλογα το ερώτημα γιατί τη χρονική περίοδο που στην ΕΤΑΔ διενεργείται διαχειριστικός έλεγχος από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του ΥΠΟΙΚ και την ημέρα που εκδικάζεται η παραπομπή εκτελεστικών Διοικήσεων της ΕΤΑΔ για παράνομες προσλήψεις, η Διοίκηση της ΕΕΣΥΠ επέλεξε να προχωρήσει εσπευσμένα στη πρόωρη λήξη της θητείας μου ως μη εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ.

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, είναι, γιατί έδωσα στις ελεγκτικές αρχές στοιχεία που μου ζητήθηκαν και απαίτησα να υπάρχει στην Εταιρεία διαφανής διαδικασία προσλήψεων. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουν στη Διοίκηση της υπερκοστοβόρου σε συμβούλους και στελέχη ΕΕΣΥΠ, ότι δεν πτοούμαι από τέτοιες πρακτικές και θα δώσω στο ΥΠΟΙΚ όσα πρόσθετα στοιχεία μου ζητηθούν ή χρειαστούν. Πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι επειδή διαχειρίζονται δημόσια περιουσία εγώ θα συνεχίσω να επιμένω πως οφείλουν να υπόκεινται σε δημόσιο και κοινοβουλευτικό έλεγχο και να λειτουργούν τηρώντας τις αρχές της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της νομιμότητας και βέβαια ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου”.

 

Ανακοίνωση Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Οι αιχμές του Αντώνιου Μπέζα για πρόωρη λήξη της θητείας του ως μη εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ, με απόφαση της Διοίκησης της ΕΕΣΥΠ, την ώρα που διενεργείται διαχειριστικός έλεγχος από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του ΥΠΟΙΚ και την ημέρα που εκδικάζεται η παραπομπή εκτελεστικών Διοικήσεων της ΕΤΑΔ για παράνομες προσλήψεις, είναι μια ακόμα θλιβερή υπενθύμιση για το “Υπερταμείο Φρανκενστάιν” που γέννησε ο ΣΥΡΙΖΑ και εκτρέφει με μεγάλη στοργή και θαλπωρή η Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία που ως αξιωματική αντιπολίτευση μεμφόταν σε πολύ υψηλούς τόνους τη δημιουργία της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) και κατά κόσμον Υπερταμείο:

Advertisement
  • Φρόντισε να μην επιστραφούν στο Δημόσιο μια σειρά από τα 10.119 ακίνητα τα οποία είχαν εν κρυπτώ μεταφερθεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπερταμείο και τα οποία το ΣτΕ έκρινε ότι παρανόμως μεταφέρθηκαν.
  • Έσπευσε να αυξήσει τα ανώτατα όρια των αμοιβών των Προέδρων, των διευθυνόντων ή εντεταλμένων σύμβουλων των δημοσίων επιχειρήσεων που έχουν μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο, εφόσον απασχολούν περισσότερους από τρεις χιλιάδες (3.000) εργαζόμενους είτε ο κύκλος εργασιών τους σε επίπεδο εταιρείας ή ομίλου υπερβαίνει τα εκατό (100) εκατομμύρια €. Κάτι που είχε αποπειραθεί να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία τρείς μέρες μετά την καταστροφή στο Μάτι τον Ιούλιου του 2018 και αποσύρθηκε μετά την έντονη αντίδραση της τότε Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας.
  • Αύξησε το έργο του Υπερταμείου υπάγοντας την Εταιρεία «Συμμετοχές 5G A.E.» και το Ταμείο «Φαιστός» που έχει σαν αποστολή τις επενδύσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα ή/και ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που λειτουργούν σε υποδομές 5G, ένα πολύ κρίσιμο πεδίο για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
  • Αύξησε το έργο του Υπερταμείου χαρίζοντας σε αυτό μέσω του ΤΑΙΠΕΔ την ωρίμανση Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
  • Και φυσικά την εποχή της Διαβούλευσης και των Opendata στο κατά τα λοιπά ψηφιακό και επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας το Υπερταμείο λειτουργεί με τη χαμηλότερη δυνατή διαφάνεια και λογοδοσία.

Πρέπει άραγε να αποστρατευτεί κάποιο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας για να ομολογήσει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας;

Η αλήθεια είναι όμως ότι το Υπερταμείο δεν κάνει απλά σκάνδαλα. Το Υπερταμείο είναι το πολιτικό σκάνδαλο της εκατονταετίας.

Η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας στη Δημόσια Περιουσία με την επιλογή της Διοίκησης του Υπερταμείου από τη Βουλή των Ελλήνων είναι όσο ποτέ επίκαιρη και αναγκαία.