ΣΟΚ: 2η πιο άγρια φορολογημένη στην Ευρώπη η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

Μετά την πρόσφατη δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ.Σκυλακάκη, περί “αντιλαϊκού μέτρου” σχετικά με το ξεκάθαρο αίτημα της κοινωνίας για μείωση του τέλους καυσίμων στην Ελλάδα, έρχεται έρευνα-ΣΟΚ σχετικά με την ακρίβεια της βενζίνης  στην οποία η χώρα μας, “φιγουράρει” στην 2η θέση στην Ευρώπη !

Η μέση τιμή του λίτρου βενζίνης στη χώρα μας έχει ξεπεράσει αυτή της Γερμανίας, της Ελβετίας, του πριγκιπάτου του Μονάκο και πολλών ακόμα, όντας μέσα στο Top 10 με το ακριβότερο λίτρο βενζίνης του κόσμου.

Οι συνθήκες της αγοράς έχουν αλλάξει αρκετά τα τελευταία δύο χρόνια με αποτέλεσμα όλα τα προϊόντα να έχουν αυξήσει τις τιμές τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τα καύσιμα, χωρίς όμως να σημαίνει ότι για το υψηλό τους κόστος στη χώρα μας ευθύνεται μόνο η “πραγματικότητα” της αγοράς.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε όλη τη χώρα πλέον έχει υπερβεί τα 2 ευρώ το λίτρο, το diesel ήδη κατά μ.ο. βρίσκεται στο 1,8 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης από σήμερα θα διατίθενται με μέση τιμή στα μεγάλα αστικά κέντρα στο 1,5 ευρώ. Πέντε λεπτά ακριβότερα απ’ ότι χθες! Στην περίπτωση των νησιών, όπως πάντα, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη…

Την εκτίμηση ότι η τιμή της βενζίνης θα φτάσει στα 2,5 ευρώ το λίτρο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, έκανε ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο Γιώργος Ασμάτογλου, τις τελευταίες μέρες οι τιμές της βενζίνης μεταβάλλονται συνεχώς, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα 2 ευρώ και «οδεύοντας» προς τα 2,20 ευρώ ανά λίτρο.

Εξήγησε, πάντως ότι, στην περίπτωση που υπάρξει μείωση στα καύσιμα, θα φανεί αμέσως στις τιμές των πρατηρίων βενζίνης.

Δείτε την ανάρτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου βασισμένη σε έρευνα του Χάρη Δούκα 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ