Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μια άποψη για τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον αγαπημένο των Ελλήνων. Του Άγγελου Γαβρή.

Published

on

Γράφει, ο Άγγελος Γαβρής/Αρχισυντάκτης-Ιδιοκτήτης “The Socialist”

Είναι βέβαιο πως ό,τι ζούμε τα τελευταία χρόνια έχει για τον έναν ή για τον άλλο λόγο μπει στα βιβλία της ιστορίας.

Όχι σίγουρα ως ένα λαμπρό κεφάλαιο για την χώρα μας, μα σίγουρα, λόγω των γεγονότων που απο το 2008 και έπειτα ταλανίζουν την Ελλάδα. Πάνω που πήγαμε “να σηκώσουμε” κεφάλι, ήρθε το δίσεκτο 2020. Με τα Ελληνο-Τουρκικά να είναι σε οριακή φάση, το μεταναστευτικό να “αγριεύει” και την Ε.Ε να έχει πιο αργές αντιδράσεις απο μεθυσμένο σαλιγκάρι που προσπαθεί να βαδίσει ευθεία. Και το “κερασάκι” στην τούρτα; Μια τρομακτική ανευ προηγουμένου πανδημία χτυπά σαν σενάριο βγαλμένο απο το Χόλιγουντ (Contagion-must see!) σπέρνοντας τον θάνατο σε εκατοντάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο. Ένας ιός που ξεκίνησε απο την μακρινή Κίνα, έπληξε όλο τον κόσμο φέρνοντας ακόμα και την Δημοκρατία και την Ελευθερία στο σημείο μηδέν: Είναι το σημείο που η αγαπημένη ατάκα των Ελληνων “Υγεία πάνω απ’όλα” πρέπει να γίνει πράξη. Και πρέπει να καταπολεμηθεί ο “ιός του Νεοελληναρά” που επιθυμεί να κάνει “ό,τι γουστάρει” θέτοντας σε κίνδυνο όλη την Ελληνική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες και φυσικά όπως είπαμε παραπάνω λίγες γραμμές πριν, την ίδια την Δημοκρατία!

Kαι πάνω που η αγαπημένη των Ελλήνων, η έριδα είναι έτοιμη να ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έρχεται αυτός ο άνθρωπος, ένας ξεχωριστός άνθρωπος για να ενώσει , έστω και με δυσκολία, τους Έλληνες αυτή την δύσκολη στιγμή, ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Πολλοί θα πουν πως είναι λογικό και για ψυχολογικούς λόγους να “κρεμόμαστε απο τα χείλη” ενός επιστήμονα του οποίου η αρμοδιότητα είναι ο περιορισμός των νεκρών και η αντιμετώπιση της πανδημίας στην χώρα μας. Ναι. Ο επιστήμονας αυτός, “λύγισε” πριν λίγες μέρες. Δαγκώθηκε όταν έπρεπε να μιλήσει για τις ευπαθείς ομάδες, τους υπερήλικες, τους γονείς και τους παπούδες μας , τους άρρωστους και τους χρόνια νοσούντες… Και εκεί ήταν το σημείο που και αναίσθητος να ήσουν, κατάλαβες οτι δεν έχεις απέναντι σου έναν εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης, δεν έχεις καν απέναντι σου έναν τεχνοκράτη, έναν λαμπρό έστω επιστήμονα. Έχεις απέναντί σου έναν ΑΝΘΡΩΠΟ. Χωρίς ταμπέλες. Χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες, χωρίς πολιτικές φιλοδοξίες. Έχεις έναν άνθρωπο που νοιάζεται. Αυτό τον καθιστά αγαπημένο των Ελλήνων. Ουτε το βιογραφικό του, ούτε η οικογενειακή του κατάσταση ! Και με την πανδημία να μαίνεται εκεί έξω, εμείς Μένουμε Σπίτι. Κάνουμε κάτι που να δείχνει πως νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον. Και κάθε μέρα στις 6 το απόγευμα, ξέρουμε, πως έχουμε να ακούσουμε δύσκολα νέα απο κάποιον που ξέρουμε πως κάνει καλά την δουλειά του, είναι άνθρωπος!

 

Μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση του καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων Σωτήρη Τσιόδρα, κάνει η έγκριτη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Σε δημοσίευμά της με τίτλο “Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, νέος αγαπημένος των Ελλήνων”, η ανταποκρίτρια του Μέσου Αλεξία Κεφαλά παρουσιάζει το πρόσωπο των ημερών στην Ελλάδα:

“Ο Σωτήρης Τσιόδρας, διαπρεπής ειδικός στον τομέα των λοιμώξεων και αναγνωρισμένος σε όλον τον κόσμο, ανακαλύφθηκε από τους Έλληνες κατά τη διάρκεια αυτής υγειονομικής της κρίσης. Σήμερα, είναι η καθημερινή φωνή ενημέρωσης σχετικά με τον ιό.

Είναι 6 μ.μ., σταματούν όλες τις εκπομπές της δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης. Είναι η ώρα για την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την εξέλιξη της COVID-19, που πλήττει τη χώρα.

Αυτή είναι η στιγμή, κατά την οποία οι Έλληνες σταματούν όλες τις δραστηριότητες ή τις τηλεφωνικές συνομιλίες, για να παρακολουθήσουν ευλαβικά τα λίγα λεπτά της ενημέρωσης. Ένα σπάνιο φαινόμενο σε μια χώρα όπου ο δημόσιος λόγος μετά βίας προσελκύει την προσοχή και είναι αξιόπιστος.

Advertisement

Στην οθόνη βρίσκεται ένας άνθρωπος, με διακριτική εμφάνιση, σχεδόν εξαντλημένος, αθλητικός με ένα σήμα στο κομψό γκρι κοστούμι του με την επιγραφή ‘Μείνετε σπίτι’.

Γκρίζα μαλλιά, στρογγυλά γυαλιά και απαλή φωνή. Είναι ο καθηγητής Σωτήριος Τσιόδρας, διευθυντής της Επιτροπής Λοιμωδών Νοσημάτων. Μέχρι τώρα άγνωστος στο ευρύ κοινό, έχει γίνει από την αρχή αυτής της πανδημίας, το πρόσωπο αναφοράς στη χώρα”.