Στο δρόμο για την Αλλαγή (vol.2) – Όροι και προϋποθέσεις για την Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος /Δημοσιογράφος

Η Δημοκρατική Παράταξη γίνεται ξανά “viral” και για αυτό συντελούν πολλοί λόγοι. Είναι δίκαιο, μπορεί να γίνει και πράξη αν και εφόσον τηρηθούν ορισμένες, κατά την γνώμη μου ξεκάθαρες, προϋποθέσεις.

Σε πρόσφατη συμμετοχή μου στο Podcast “ΩΡΑ ΠΑΣΟΚ”, μεταξύ των όσων συζητήσαμε με την συνάδελφο και φίλη Ελένη – Γκαμπριέλα Γκρίγκοβιτς είπα κάτι που το επαναλαμβάνω γιατί καθώς λέγανε στην αρχαία Ρώμη: “Scripta Manent, Verba Volunt” (σ.σ τα γραπτά μένουν τα λόγια φεύγουν): Το Ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ που έτρεχε εδώ και περίπου 10 χρόνια σε μαζικές συνομιλίες και mail από εκεί που ήταν ζήτημα λίγων και “πως ξέμεινες έτσι εσύ;” δημοσιογράφων και συντακτών, ξαφνικά αριθμεί χιλιάδες μέλη. Αυτό από μόνο του δείχνει κάτι. Θυμιζουμε εδώ πως ο βασικός λόγος που το THE SOCIALIST απέκτησε σάρκα και οστά ήταν η ανάγκη να ενημερωθεί ο κόσμος σφαιρικά και πολυφωνικά – όπως άλλωστε αρμόζει στο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης- και να ακουστούν οι θέσεις της παράταξης και του Κινήματος Αλλαγής στα ΜΜΕ χωρίς “περικοπές”.

Πάμε τώρα στο ζητούμενο, την επάνοδο της Δημοκρατικής Παράταξης σε θέση πρωταγωνιστή στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας: 

Ξεκάθαρα, είναι η ευκαιρία της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας να αποδείξει πως αφού άντεξε, μπορεί να τινάξει από πάνω της τους τόνους λάσπης που δέχτηκε από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ , να πατήσει γερά στα πόδια της και να πάει μπροστά στον δρόμο της Προόδου και της Προοδευτικής Διακυβέρνησης αυτής της χώρας!

Αυτό μπορεί να συμβεί, κατά την γνώμη του γράφοντα ΜΟΝΟ υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις:

  • Αυτόνομη πορεία χωρίς “λοξοκοιτάγματα” – Μόνη πορεία μπροστά με υπευθυνότητα, όραμα και προοπτική για την Αλλαγή που τόσο πολύ έχουμε άνάγκη
  • Ναι στις ψήφους “αλλαξοπιστούντων” ψηφοφόρων, χωρίς “ΠΑΣΟΚομετρα” και λοιπές ανοησίες, στον δρόμο για την Πρόοδο η κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει άλλους διαχωρισμούς. (Αρκεί οι ψηφοφόροι να μην είναι μέλη ή φίλοι άλλων κομμάτων)
  • Οχι στον δεινοσαυρικό καρεκλοκενταυρισμό. Φτάνει πια με την γερουσία και τα επιτελεία που βρωμάνε “ναφθαλίνη”. Νέα γενιά, νέες ιδέες, νεωτερικός λόγος και στελέχη υπάρχουν τόσο στην βάση των ψηφοφόρων όσο και σε επαγγελματικούς χώρους που δίνουν καθημερινά την μάχη της προόδου δίχως σταματημό. Αξιολόγηση και αξιοκρατία. Όχι “Επετηρίδα”
  • Κανένας “επαναπατρισμός” στελεχών που πολέμησαν το Κίνημα Αλλαγής, την παράταξη συνολικά είτε από έδρανα του Κοινοβουλίου ακούγοντας τους πολιτικούς τους ηγέτες να λοιδορούν τα πολιτικά κεφάλαια  του ΠΑΣΟΚ.
  • Επομένως, ιδεολογικό μαχητικό και δυναμικό πρόσημο, νέα πρόσωπα και όχι “επαγγελματίες” μισθοφόροι καρεκλοθηρευτές είτε από ΣΥΡΙΖΑ είτε από ΝΔ είτε από οπουδήποτε αλλού.
  • Συνέδριο κόμματος με e-voting και συμμετοχή από την βάση για την δημιουργία του μανιφέστου της νέας εποχής μετά τις εσωκομματικές εκλογές
  • Συνέδριο νεολαίας για την εκλογή νεολαίας και άμεση διασύνδεση με την φοιτητική νεολαία στην Ελλάδα που έχει γίνει “ερμαιο” των ρουσφετολογικών λογικών των παρατάξεων της εποχής μας. Τέρμα οι διορισμοί νεολαίων, στελεχών κλπ…
  • Να διαλυθούν οι “μηχανισμοί” και να προκύψει ένα νέο ανοιχτό κόμμα στην βάση της κοινωνίας με δημόσιες διαβουλεύσεις και χρήση των σύγχρονων μέσων στην καθημερινότητα.

Αυτές είναι κάποιες από τις προτάσεις, δείτε το ως μια ανοιχτή επιστολή του THE SOCIALIST στους Υποψήφιους Προέδρους…. 

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Με εκτίμηση

Γαβρής Άγγελος – Αρχισυντάκτης THE SOCIALIST, Δημοσιογράφος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ