“Στο Μικροσκοπίο”: Σύμφωνα με “κρυφές Δημοσκοπήσεις” . . .

Τα "παπαγαλάκια" και η κατάντια της Ενημέρωσης - Αιτία της "λαβωμένης" Δημοκρατίας μας

Να’μαστε λοιπόν, “namaste” που θα έλεγαν και οι φίλοι μας οι Βουδιστές (σημαίνει γειά σας, μην σπεύσετε να κάψετε το laptop ως “σατανικό” ) ακόμα μια φορά, “στις επάλξεις”, έτοιμοι να προασπίσουμε την Δημοσιογραφία ως λειτούργημα και την κοινή λογική ως “είδος υπό εξαφάνιση” εδώ στο “The Socialist”.

“Στον Έρωτα και τον Πόλεμο, όλα επιτρέπονται” λέει μια κλασσική ρήση, θα’πρεπε να προσθέσει και το.. “σε προεκλογική περίοδο” για να “πέσει μέσα” 100%

Αυτό το διάστημα της παρατεταμένης καραντίνας και της socialmedioποίησης της κοινής λογικής, αρκετοί δηλώνουν πως παράγουν “δημοσιογραφικό έργο”. Ακόμα περισσότεροι είναι βέβαιο πως θεωρούν υμάς και ημάς, εντελώς ηλίθιους.

Στην εποχή του “φάσκω και αντιφάσκω, άρα υπάρχω”, ο καθείς δηλώνει αυτό που νιώθει βρε παιδί μου. Αυτό που τον κάνει να κοιμάται το βράδυ “ήσυχος”. Χωρίς να έχει καταλάβει πως η Δημοσιογραφία είναι λειτούργημα και όχι “μισθοφορικός στρατός” από “έχοντες τον τρόπο” να παράγουν και αναπαράγουν ειδήσεις με την δική  τους οπτική γωνία.

Θυμίζουμε πως επειδή το “The Socialist” επέκτεινε το αναγνωστικό του κοινό προ μηνών και δεν δέχτηκε “Χαλινάρι” , δέχτηκε τον κλασσικό “πόλεμο” των δειλών. Την λάσπη, την συκοφαντία, τις ύβρεις και έπρεπε να αποδείξει από την αρχή, πως δεν είναι ελέφαντας. Και τα κατάφερε, περίτρανα, ξανά. Με μόνο “χαλινάρι” τα δεσμά της ηθικής ιδεολογίας που διέπει τον τίτλο του site μας. Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ, γνήσιος και μόνος εκφραστής της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, είχε ενεργούς ψηφοφόρους 48% στο “πικ” του. Σε αυτούς όλους με αντικειμενικότητα και κριτική όποτε χρειαστεί, γίναμε ένα από τα πιο σεβαστά ενημερωτικά site της κεντροαριστεράς. Δίνοντας βήμα σε όλους και όλες ανεξαιρέτως. Με ρεπορτάζ. Με αρθρογραφία πλούσια. Με συνεντεύξεις και θέματα. Όχι με “λιβελογραφήματα” , όχι με “επικοινωνιακές αγκαλίτσες”. Όχι εξυπηρετώντας συμφέροντα. Μόνο μας συμφέρον η πραγματική ενημέρωση και η εκπροσώπηση του προοδευτικού χώρου στην ελληνική ενημέρωση. 

Πρόσφατα λοιπόν, κυκλοφόρησε από πασίγνωστη εφημερίδα και αναδημοσιεύτηκε από site ενημέρωσης, προσωπική στήλη, κυριολεκτικά, στήλη ούτε 1/6 σε έκταση Α3 , “κρυφή Δημοσκόπηση” με ποσοστά μάλιστα -αλήθεια, πως προέκυψαν τα ποσοστά, με ποιόν τρόπο, είναι επιστημονικός; Είναι η μεθοδολογία έγκυρη; Τι; ΌΧΙ;- δείχνοντας “επιλεγμένα” πρόσωπα της παράταξης του Κινήματος Αλλαγής, να μοιράζονται την άκυρη μεθοδολογικά σε επίπεδο ποσοστών, “συμπάθεια” του αρθρογράφου. Σε αναδημοσίευση μάλιστα, για να μην “κολλήσει ρετσινιά” και σε κανέναν, δόθηκε επεξήγηση στο γιατί και πως προκύπτουν συμπάθειες από άλλα κόμματα -όπως η ΝΔ για παράδειγμα σε εκ των “επιλεγμένων” προσωπικοτήτων.

Η απορία είναι, άλλες προσωπικότητες, νέοι και νέες που έχουν ξεχωρίσει σε κάθε κλάδο και σε κάθε τομέα ο καθένας, γιατί “κόβονται”; Έχω ένα “σκασμό” νέων και μη ανθρώπων που “σκίζονται” για την παράταξη , παράγοντας έργο καθημερινά, μα αν δεν ήταν το “the socialist” και μερικά άλλα , λίγα σε αριθμό, Μέσα, ίσως να μην τους ξέραμε καθόλου!

Αυτό, αν έβγαινε στο “The Socialist” και σε οποιοδήποτε άλλο site , θα είχε “γίνει χαμός” στις ομάδες κοινοποίησης στα SOCIAL MEDIA, τι; Όχι; 

Αν δεν βγει επίσημη διάψευση της “κρυφής Δημοσκόπησης” από την Χ.Τρικούπη, αυτό σημαίνει πως δεχόμαστε “αμάσητες” και άλλες δημοσκοπήσεις που φαντάζουν “πειραγμένες” από δημοσκοπικές εταιρείες και έτσι δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΣ το δικαίωμα να μιλά για “παπαγαλάκια”.

Άλλωστε, τα “παπαγαλάκια” είναι “παπαγαλάκια”. Δεν υπάρχουν “Βολικά” και “μη βολικά”. Είτε σε ενοχλεί το επίπεδο της “συντροφιάς” τους είτε δέχεσαι την “Φωνή τους”.

Να σοβαρευτούμε κύριοι, η παράταξη και ο προοδευτικός χώρος απαιτούν ενότητα, υπευθυνότητα και όχι επικοινωνιακές πολιτικές που αδικούν την ιστορία μας και προσβάλλουν την νοημοσύνη μας.

Ενυπόγραφα για να μην λέτε, 

Γαβρής Άγγελος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ