Στο Μικροσκόπιο: Τι είναι το “νέο Κέντρο” που οραματίζονται “μερικές” και “μερικοί”

Νέο κόμμα "στα σκαριά";

Προλογίζοντας ένα ίσως από τα σημαντικότερα θέματα που το “The Socialist” αναμένεται, ιδανικά, να φέρει στο “φώς της δημοσιότητας” το επόμενο διάστημα, σήμερα κάνουμε αναφορά στο “νέο κέντρο” και τα “δεξιά” οράματα μερικών…

Το “Κέντρο” είναι “Μόδα”. Το “φοράνε” ανεπιτυχώς, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και με προσπάθεια να μαζέψει τα “μανίκια του”, το Κίνημα Αλλαγής. Τα “μανίκια” του ΚΙΝΑΛ είναι αυτά που “σπρώχνουν” από τη μια προς τα Δεξιά από την άλλη προς τα Αριστερά με αποτέλεσμα την υποχρεωτική τοποθέτησή του στο “Κέντρο” σήμερα.

Κάποιοι, λοιπόν, ονόματα δεν λέμε, συνειδήσεις δεν θίγουμε, έχουν “οραματιστεί” ένα  “Νέο Κέντρο” – προκαλώντας τις “Καλές Απόψεις” να επαναδημοσιεύσουν το άρθρο του Π.Καρκατσούλη στο “The Socialist” με τον τίτλο “Το Κέντρο δεν είναι ούτε Δεξιά ούτε Αριστερά, είναι στη μέση”, ως “υπενθύμιση” πως η έννοια του κέντρου είναι σαφής και δεν χωράει ούτε “Νέα” ούτε “Παλιά”.

Σύμφωνα με τον κύκλο των πολιτικών που οραματίζονται ένα “αντι -ΣΥΡΙΖΑ” κέντρο και ένα όχι και τόσο “Αντι-Δεξιό” μέτωπο, το “Νέο Κέντρο”, είναι ο “μεταρρυθμιστικός χώρος” που θα πάει την Ελλάδα μπροστά. Εμένα μάλλον μου ακούγεται περισσότερο ως ένα “μανιφέστο” ίδρυσης νέου κόμματος σε περίπτωση που “δεν βγούνε τα νούμερα” στις εσωκομματικές του Κινήματος Αλλαγής ή έχουμε κανένα “Μπαμ” εφάμιλλο αυτό της αποχώρησης Βενιζέλου από το κόμμα (εξαιρετική επιλογή για τον χώρο εξάλλου).

Νέο κόμμα “στα σκαριά”; “Νέο Κέντρο”; Ας δούμε τι είπε με ένα “καυστικό” tweet ο Χάρης Καστανίδης:

 

Γράφει ο “Μικροσκόπος” για το “Τhe Socialist” 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ