Στο στόχαστρο του Μητσοτάκη ο Νίκος Ανδρουλάκης – Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες στην ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά επέλεξε να στρέψει τα βέλη του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.

“Ο κ. Ανδρουλάκης είναι ένας νέος πολιτικός αρχηγός και αν μπορώ να δώσω μία συμβουλή θα ήταν ότι θα ήταν καλό να αποφεύγει χαρακτηρισμούς και φράσεις που κινδυνεύουν να τον κάνουν να φαίνεται ως αλαζόνας”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Πρωθυπουργό διαλέγει ο λαός, δεν διαλέγει ο κ. Ανδρουλάκης. Τα έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ τα πράγματα: Πρωθυπουργός και το τονίζω αυτό, πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος είτε μόνος του, είτε σε κυβέρνηση συνεργασίας. Αυτό ισχύει για όποιον είναι πρώτο κόμμα, δεν ισχύει μόνο για τη ΝΔ.”

Πέρα απο το γεγονός ότι ο κ.Μητσοτάκης φαίνεται να έχει αποδεχτεί το γεγονός ότι η αυτοδυναμία του κουνάει το μαντήλι,πόσο λογικό είναι άραγε ενας πρωθυπουργός – τόσο ικανός και ισχυρός όπως υποστηρίζουν όπου βρεθουν τα κυβερνητικά στελέχη- να επιτίθεται προσωπικά στον αρχηγό του τρίτου κόμματος με αήθεις χαρακτηρισμούς ; Τι δείχνει αυτό ; Τι άλλο μπορεί να δείχνει εκτός απο το άγχος του σαθρού δικομματισμού της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ;

Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ανακατέψει για τα καλά την τράπουλα στο πολιτικό σκηνικό και αυτό το δείχνει και η δημοφιλία του στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς όπου τα στοιχεία τον δικαιώνουν.

«Έχει κριθεί και ο κ. Μητσοτάκης, έχει κριθεί και ο κ. Τσίπρας: ο ένας μίλησε για αυταπάτες, ο άλλος ζει με τις αυταπάτες. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα, η χώρα μας να αλλάξει σελίδα» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δηλώσει ότι το βράδυ των εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα είναι στην όχθη των νικητών και όπως δείχνουν τα έως τώρα δεδομένα θα δικαιωθεί.Το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει ως πρωταγωνιστής και όχι ως κομπάρσος και δεκανίκι, με προτάσεις που μιλούν στην καρδιά της κοινωνίας προβάλλοντας την πολιτική απέναντι στην άγονη διαμάχη των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε τα δεδομένα μιλούν απο μόνα τους καθώς το ενδιαφέρον του κόσμου για τις διαδικασίες της Δημοκρατικής Παράταξης έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Γιατί τι άλλο μπορεί να δείχνει η συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών σε εσσωκοματικές διεργασίες ενός κόμματος ,εκτός απο την δυναμική επιστροφή του στο πολιτικό προσκήνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ