Συνάντηση Φ.Γεννηματά-Π.Σάντσεθ: “Οι σοσιαλιστές πρωταγωνιστές για ένα νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο”

Στο πλαίσιο του “Delphi Economic Forum”, του διεθνούς οικονομικό-πολιτικού συνεδρίου που διεξάγεται κάθε χρόνο στη χώρα μας, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, η οποία συμμετέχει ανελλιπώς από την 1η χρονιά, συναντήθηκε με τον Ισπανό Πρόεδρο των Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ

Αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ στο περιθώριο του Delphi Economic Forum, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά δήλωσε:

 

«Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα σήμερα με τον Πέδρο Σάντσεθ, τον αγαπητό φίλο και σύντροφο. Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την πορεία της Ευρώπης αλλά και το ρόλο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Την επόμενη ημέρα από την πανδημία, είναι πολύ σημαντικό εμείς οι σοσιαλιστές να είμαστε πρωταγωνιστές, γιατί υπάρχει η απειλή συντηρητικές και οπισθοδρομικές πολιτικές να οδηγήσουν σε νέα κοινωνική κρίση και σε αδιέξοδα την Ευρώπη. Οφείλουμε λοιπόν να πρωταγωνιστήσουμε για την ολοκλήρωση της Ευρώπης και για ένα νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που θα εξασφαλίζει πλήρη απασχόληση και θα αντιμετωπίζει τις ανισότητες. Βεβαίως συζητήσαμε και για την ανάγκη να επιβληθεί ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου στην ευρύτερη περιοχή και να αντιμετωπιστεί η επιθετική στάση της Τουρκίας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ