Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο Γονιμότητας: “Πιάστηκαν” με την αι-γίδα στην πλάτη!

Published

on

Υπάρχει λόγος που πριν λίγους μήνες, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε αποκαλέσει “επικίνδυνα” τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Στις 2-4 Ιουλίου, θα διεξαχθεί το #Συνεδριο_γονιμοτητας στην πόλη των Ιωαννίνων. Ένα #συνέδριο το οποίο θα έχει ομιλητές που εκπροσωπούν την βαθιά συντήρηση, παπάδες, Μητροπολίτες  Αρχιεπίσκοποι και ακόμα και ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης  θα “μιλήσουν” για το δικαίωμα στην έκτρωση, την υπογονιμότητα και την ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ “ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ” ως πρότυπο (back to 60s) θεμελίωσης της σύγχρονης Ελληνικής Οικογένειας.

Με ένα “κολάζ” ομιλητών, από τον “ΝΤΑΝΟ” του survivor μέχρι τον Οικομενικό Πατριάρχη και από Δημοσιογράφους (μαντέψτε από ποιά ΜΜΕ) μέχρι τραγουδιστές και με την ΑΙΓΙΔΑ της ΠτΔ καθώς και με χορηγίες επικοινωνίας ΕΡΤ και ΑΠΕ ,θα περίμενε κανείς, να είναι καλεσμένοι και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων για τα δικαιώματα των γυναικών και υποστηρικτές του δικαιώματος της έκτρωσης. Μα ΟΧΙ.

Τα Social Media απέδειξαν πόσο “επικίνδυνα” είναι για την (ΝΕΑ) “Δημοκρατία” και την κυβέρνηση Μητσοτάκη ακόμα μια φορά. 

Μετά την κατακραυγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ η ΑΙΓΙΔΑ της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας , λίγη ώρα μετά, ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ οι χορηγίες επικοινωνίας της ΕΡΤ και του ΑΠΕ

Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή ως κοινωνία, γιατί τα “σχέδια” της κυβέρνησης Μητσοτάκη, περιλαμβάνουν κατάργηση του 8ωρου, “ρεπό” αντί υπερωριών και επιστροφή στην “δεκαετία” του 60 (δεν ξέρω αν μιλάμε για την αρχή ή τα τέλη της συγκεκριμένης δεκαετίας) και πρότυπα συντήρησης με την Εκκλησία και την Συντήρηση να είναι “ομιλητές” σε πάνελ για τα δικαιώματα των γυναικών….

Ακολουθούν αποσπάσματα από το προσκλητήριο που εστάλη σε ΜΜΕ για το Συνέδριο Γονιμότητας: 

«Φέτος, επετειακή χρονιά για τη χώρα μας, 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση είμαστε πλέον σε θέση να χαράξουμε υπεύθυνα το μέλλον μας και να αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα στην αντιμετώπιση της μάστιγας της υπογεννητικότητας που απειλεί με αφανισμό το έθνος μας. Οι πράξεις μας θα αξιολογηθούν από τον ιστορικό του μέλλοντος αλλά και από την κοινωνία του σήμερα»αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη πρόσκληση του συνεδρίου, δίνοντας το στίγμα της στόχευσης της εκδήλωσης.

Advertisement

«Θα αναδειχθεί στις επιστημονικές διαλέξεις και συζητήσεις, η ανάγκη της επαγρύπνησης από την νεότητα, ακόμα και τη εφηβεία, για την προάσπιση της γονιμότητάς τους με τον σωστό οικογενειακό προγραμματισμό και με την επαναφορά του προτύπου δημιουργίας «πυρηνικής» οικογένειας ενωρίς, παράλληλα με την υλοποίηση των επαγγελματικών προσδοκιών, με την κατάκτηση της επιστημονικής καταξίωσης και αναγνώρισης, με τις δυσκολίες της ζωής, οικονομικές και κοινωνικές, και με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ελεύθερου ανθρώπου που τον διαμορφώνουν ως ξεχωριστό μαχητή στην κοινωνία μας, όχι όμως μόνο του και απογοητευμένο φυγά για τις επιλογές του, ειδικά όταν είναι πια πολύ αργά (…) Προσδοκούμε η Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή να γίνει εργαλείο θεραπείας όσων νοσούν από την υπογονιμότητα και όχι όλων εκείνων που έφτασαν στην υπογονιμότητα από παράπλευρους δρόμους των επιλογών τους», υπογραμμίζει το κείμενο της πρόσκλησης.